سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ارزیابی مدلهای زمین آماری در GIS برای تهیه نقشه فرسایندگی باران در حوزه آبخیز لتیان

Publish Year: 1384
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,370

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

GIS84_19

Index date: 1 December 2005

ارزیابی مدلهای زمین آماری در GIS برای تهیه نقشه فرسایندگی باران در حوزه آبخیز لتیان abstract

الگوریتمهای درونیابی ازمتداولترین روشها برای تهیه نقشه ها و اطلاعات مورد نیاز درتحلیل با GIS می باشند دقت نقشه های تهیه شده از طریق درونیابی نقش بسیار مهمی در کیفیت نتایج حاصله دارد. داده های هواشناسی بخصوص بارندگی در بسیاری ازمطالعات مورد استفاده هستند و به علت اندازه گیری نامنظم و پراکنده در نقاط محدود، استفاده از روشهای درونیابی برای تهیه لایه های مورد نیاز از این داده ها ضرورت دارد. با توجه به نقش اساسی این داده ها در بسیاری از مدلها و آنالیزهای مختلف مانند فرسایش خاک و رواناب ، بررسی و تعیین روشهای مناسب برای درون یابی اهمیت زیادی دارد. روشهای متعددی برای درونیابی ارائه شده اند که روشهای چند ضلعی های تسین و بخصوص وزن دهی بر مبنای عکس فاصله (IDW) از جمله روشهای مرسوم می باشند بهر حال این روشها به دلیل در نظر نگرفتن همبستگی بین داده ها و بهینه نبودن اندازه و شکل همسایگی مورد استفاده غالبا از دقت کافی برخوردار نمی باشند. در این تحقیق فواید استفاده از تخمینگرهای زمین آماری مبتنی بر بکارگیری همبستگی بین داده ها (Cokrigging) از نظر افزایش دقت محاسبات در درون یابی داده های بارندگی در حوزه آبخیر لتیان مورد بررسی قرار گرفته است. اطلاعات بارندگی حاصل از درون یابی با استفاده ازمدل رقومی ارتفاع منطقه بعنوان متغیر کمکی، برای تهیه نقشه فرسایندگی باران در مدلسازی فرسایش مورد استفاده قرار گرفته است. مقایسه نتایج حاصل از روشهای Krigging، Spline،IDW و Cokrigging نشان دهنده برتری روش Cokrigging بر مبنای گوسین و امکان کاهش خطای درون ایبی با استفاده از این الگوریتم می باشد.

ارزیابی مدلهای زمین آماری در GIS برای تهیه نقشه فرسایندگی باران در حوزه آبخیز لتیان Keywords:

فرسایندگی باران , روشهای زمین آماری , میانگین قدرمطلق خطا (GIS , (2MAE

ارزیابی مدلهای زمین آماری در GIS برای تهیه نقشه فرسایندگی باران در حوزه آبخیز لتیان authors

سارا شش انگشت

دانشجوی کارشناسی ارشد GIS

عباس علیمحمدی

عضو هیئت علمی گروه GIS

محمدجعفر سلطانی

عضو هیئت علمی پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
خدایاری، علی اصغر.1371. اصول زمین آماری. دانشکده فنی دانشگاه تهران ...
رفاهی، حسینقلی _ 1375 . فرسایش آبی و کنترل آن ...
سلطانی، محمد جعفر. 1381. ارزیابی اراضی به منظور مکان یابی ...
مدنی، حسن.1373. مبانی زمین آمار.دانشگاه صنعتی امیرکبیر واحد تفرش ...
Arc GI S 9_u s ing arcmap-2004 _ Printed in ...
Hi gh-Definition Mapping and 3-D Geostatistical Modeling of Contaminated Soil ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "ارزیابی مدلهای زمین آماری در GIS برای تهیه نقشه فرسایندگی باران در حوزه آبخیز لتیان" توسط سارا شش انگشت، دانشجوی کارشناسی ارشد GIS؛ عباس علیمحمدی، عضو هیئت علمی گروه GIS؛ محمدجعفر سلطانی، عضو هیئت علمی پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری نوشته شده و در سال 1384 پس از تایید کمیته علمی همایش سیستم های اطلاعات مکانی 84 پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله فرسایندگی باران ، روشهای زمین آماری ، میانگین قدرمطلق خطا (GIS ، (2MAE هستند. این مقاله در تاریخ 10 آذر 1384 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2370 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که الگوریتمهای درونیابی ازمتداولترین روشها برای تهیه نقشه ها و اطلاعات مورد نیاز درتحلیل با GIS می باشند دقت نقشه های تهیه شده از طریق درونیابی نقش بسیار مهمی در کیفیت نتایج حاصله دارد. داده های هواشناسی بخصوص بارندگی در بسیاری ازمطالعات مورد استفاده هستند و به علت اندازه گیری نامنظم و پراکنده در نقاط محدود، استفاده از روشهای درونیابی برای ... . برای دانلود فایل کامل مقاله ارزیابی مدلهای زمین آماری در GIS برای تهیه نقشه فرسایندگی باران در حوزه آبخیز لتیان با 10 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.