سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

اخلاق سیاسی حاکمان در نهج البلاغه

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,239

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

MANAGMA01_040

Index date: 10 July 2015

اخلاق سیاسی حاکمان در نهج البلاغه abstract

به منظور درک آموزه های امیرالمؤمنین (ع) باید توجه شود که مبنای اندیشه حضرت، وحی و آموزه های الهیبوده و معیار برای همه چیز و همه کس، حق است. حضرت حکومت را تا زمانی مشروع می داند که در پی حقباشد. بنابراین جامعه بشریت همواره نیازمند بهره مندی از حکومت های الهی است تا با استفاده از روش ونگرش و رویکرد صحیح در مسیر پیشرفت دین و تکامل بشر بکوشد و به هدف والای خلقت انسان و رضایت وخشنودی پروردگار عالم دست یابد. روش به صورت توصیفی می باشد و پس از تبیین واژه های اخلاق ،سیاست و اخلاق سیاسی هدف از سیاست در غرب و دراسلام بیان شده است و در ادامه به اهداف اصلیمدیریت اسلامی پرداخته شده است. همچنین مبانی فکری و اندیشه حضرت علی(ع) وسیره عملی ایشان درسیاست بیان گردیده است . قدرت تنبیه به عنوان اهرم نیرومند اجرایی در حکومت مورد بررسی قرار گرفتهاست. در پایان نگرش امام علی(ع) و دشمنانش که در واقع دو رویکرد متضاد در اخلاق و سیاست می باشدمقایسه شده است. در این مقاله اخلاق سیاسی حاکمان در نهج البلاغه با توجه به سیره و سخنان گهربار حضرتعلی (ع) مورد بررسی قرار گرفته است.

اخلاق سیاسی حاکمان در نهج البلاغه Keywords:

اخلاق سیاسی حاکمان در نهج البلاغه authors

فاطمه بارانی

دانشجو، کارشناسی ارشد علوم قرآنی، معارف، دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه بیرجند

سمیه بارانی

دانشجو ، کارشناسی ارشد روان شناسی تربیتی، روان شناسی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی بیرجند

هادی پورشافعی

دانشیار دانشگاه بیرجند

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
ابن ابی الحدید و عبد الحمیدبن هبه _ 1388، شرحی ...
جمالی، حسین _ 1381 _ مبانی علم و سیاست _ ...
رحیق اعضان، علی، 1384 _ دانشنامه در علم سیاست، انتشارات ...
شیخ مفید، 1414 ه.ق، الامالی، حسین استاد ولی، نشر کنگره ...
کشاورز، کریم، 363 1، مبانی فکری حضرت علی (ع)، انتشارات ...
نادری قومی، محمد مهدی، 1378، قدرت در مدیریت اسلامی، انتشارات ...
هفته نامه یالثارات _ 1383، چاپ اول، شماره 206 ...
یزدانی تبار، علی، 1393، سیاست و اسلام، انتشارات اندیشه، قم. ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "اخلاق سیاسی حاکمان در نهج البلاغه" توسط فاطمه بارانی، دانشجو، کارشناسی ارشد علوم قرآنی، معارف، دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه بیرجند؛ سمیه بارانی، دانشجو ، کارشناسی ارشد روان شناسی تربیتی، روان شناسی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی بیرجند؛ هادی پورشافعی، دانشیار دانشگاه بیرجند نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی همایش ملی مدیریت و آموزش پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله اخلاق، سیاست، اخلاق سیاسی هستند. این مقاله در تاریخ 19 تیر 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2239 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که به منظور درک آموزه های امیرالمؤمنین (ع) باید توجه شود که مبنای اندیشه حضرت، وحی و آموزه های الهیبوده و معیار برای همه چیز و همه کس، حق است. حضرت حکومت را تا زمانی مشروع می داند که در پی حقباشد. بنابراین جامعه بشریت همواره نیازمند بهره مندی از حکومت های الهی است تا با استفاده از روش ونگرش و ... . برای دانلود فایل کامل مقاله اخلاق سیاسی حاکمان در نهج البلاغه با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.