بکارگیری رویکرد ترکیبی DEMATEL و ANP جهت تجزیه و تحلیل عوامل موثر بر بی نظمی دانش آموزان (مطالعه موردی: مدارس راهنمایی و دبیرستان شهرستان اصفهان)
Publish place: The first scientific-research conference on educational sciences and psychology of social and cultural injuries in Iran
Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 724
This Paper With 18 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
PSCONF01_423
تاریخ نمایه سازی: 19 تیر 1394
Abstract:
در پژوهش حاضر به مطالعه و شناسایی عوامل ایجادکننده بی انضباطی در مدرسه و سپس تجزیه و تحلیل این عوامل با استفاده از رویکرد ترکیبی Dematel و فرایند تحلیل شبکه ای (ANP) مبتنی بر نظرات کارشناسان و متخصصان حوزه آموزش و پرورش پرداخته می شود. در گام اول تحقیق با مرور ادبیات پژوهش، عوامل مؤثر بر بی نظمی دانش آموزان استخراج شد. مهم ترین علل شناسایی شده از ادبیات تحقیق عبارتند از پنج دسته عوامل اصلی شامل علل مربوط به دانش آموزان، علل مربوط به معلمان، علل مربوط به خانواده، علل مربوط به روابطاجتماعی و عوامل روانی، که هرکدام از این عوامل کلی، خود دارای زیرشاخص هایی هستند. باتوجه به اینکه این شاخص ها دارای ارتباطات بیرونی و درونی باهم می باشند، در گام دوم با استفاده از روش Dematel به بررسی روابط موجود میان عوامل پرداخته شد. همچنین میزان اثرگذاری و اثرپذیری هر شاخص نیز با مقدار عددی مشخص گردید، و نهایتاً عوامل در قالب دو گروه علت و معلول جای گرفتند. در گام سوم با استفاده از نتایج Dematel، بر اساس روابط استخراج شده، مقایسات زوجی میان شاخص ها بر اساس استاندارد روش ANP شکل گرفت. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از فرایند تحلیل شبکه ای در نرم افزار Super Decisions حاکی از وزن و اهمیت عوامل مورد بررسی و رتبه آنها می باشد. نتایج بیانگر این است که علل مربوط به دانش آموزان و علل مربوط به معلمان با مجموع وزن اختصاص یافته به هرکدام به ترتیب با 0.323105 و 0.19468، در رتبه های اول و دوم قرار گرفتند. علل مربوط به روابط اجتماعی، علل مربوط به خانواده و عوامل روانی نیز با مجموع اوزان 0.190433، 0.177549 و 0.114233 نیز به ترتیب در رتبه های بعدی جای گرفتند.
Keywords:
Authors
الهه باقرتقی
کارشناس ارشد علوم تربیتی، گرایش مدیریت آموزشی، دانشگاه شاهد
راضیه عسکری
کارشناس ارشد تاریخ وفلسفه آموزش و پرورش دانشگاه شاهد
لیلا باقر تقی
علوم کامپیوتر پیام نور اصفهان
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :