سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

چگونگی تشکیل بازار ها و تاثیر آن بر روند تشکیل شهر

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 7,551

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ACPD01_085

Index date: 19 September 2015

چگونگی تشکیل بازار ها و تاثیر آن بر روند تشکیل شهر abstract

سیر تکاملی بازار در ایران به ایران باستان باز می گردد که با تلاش ایرانیان برای در انحصار داشتن راه حمل و نقل کالا میان خاور و باخترسرمایه ای هنگفتی را نصیب ایران زمین نمایند و با توجه به اینکه اقتصاد بر پایه کشاورزی و دامپروری تکیه داشت گسترش دادن صنعتداد و ستد می توانست به اقتصادشان کمک کند .بازار ها بر اساس نیاز به وجود آمدند و مردم در مناطقی هر چند موقت گرد هم می آمدندبه تعاملات اجتماعی و اقتصادی می پرداختند .رفته رفته این نیاز ها باعث ایجای فضاهایی ثابت گردید که در گذر زمان تکامل پیدا کرد و بهصورت مجزایی از فضا های دیگر قرار گرفت در این مقاله به تاریخچه این فضا و مراحل تکمیل شدن آن از گذشته تا به امروز و انواع آن میپردازد . هنگامی که شخصی یا افرادی که مورد توجه و علاقه مردم بودند به شهری وارد میشدند، ورود آنها غالباً از سمت دروازه بازار بودلذا می توان بازار را شاه راه اصلی شهر ها در گذشته دانسته و بیشترین تاثیر آن دوران را در شکل گیری شهر ها داشته است. وجود راستهبازار ها از گذشته باعث پیدایش قسمت های مختلفی در بازار ها گردید،تیمچه ،خان،کوی های اصلی و فرعی گردید .پس از کاروانسراها کهامکانات رفاهی برای اسکان موقت کاروان ها داشتد،بازار ها مسیر دیگری را طی کرده و آرام آرام به سمت قیصریه ها و تیمچه ها و بدستانرفت که امکان اسکان در آنها وجود نداشت و سیر تکاملی بازار ها از آن بازار های قدیمی ایران باستان که یک دکان یا چند دکان متمرکزداشت به روزگاری رسیده که انواع بازار به وجود امده که ،بازار های روز،بازار های منطقه ای ،بازار های بین المللی از آن دسته اند.

چگونگی تشکیل بازار ها و تاثیر آن بر روند تشکیل شهر Keywords:

چگونگی تشکیل بازار ها و تاثیر آن بر روند تشکیل شهر authors

حامد شجاع

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری،دانشگاه علوم و تحقیقات لرستان

حسن سجادزاده

دکتری معماری ، استادیار دانشگاه

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
- صابر نژاد- محمد، پایان نامه کارشناسی ارشد- دانشگاه تهران ...
_ - سلطان زاده، حسین، (1383)، بازارهای ایران، تهران، دفتر ...
ک‌ی‌ق‌ی، محم‌ف‌وس‌ف، شه‌رو ای‌ران ...
_ عدل، کامران، 1371، بازارهای ایرانی، تهران، عدل ...
- جباری، مینا، 1379، همیشه بازار، تهران، آگاه ...
-کیانی، محمد یوسف، شهرهای ایران ...
- سلطان زاده، محمد، بازارهای ایرانی، دفتر پژوهش های فرهنگی ...
-سبک شناسی معماری ایران- پیرنیا محمد کریم- نشر معمار. ...
- میر سلیم- سید مصطفی- 1373 - بازار (دانشنامه جهان ...
- صادقی کیوان- پایان نامه کارشناسی ارشد معماری- دانشگاه گیلان ...
- رضایی سیندخت- پایان نامه کارشناسی ارشد معماری- دانشگاه گیلان ...
- پناهنده محمدرضا- نمایشگاه ملی و منطقه ای همدان- پایان ...
- مقدس حسین زاده- گزارش توجیهی ایجاد منطقه آزاد انزلی- ...
- طرح تفصیلی ایلام، سازمان مسکن و شهرسازی ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "چگونگی تشکیل بازار ها و تاثیر آن بر روند تشکیل شهر" توسط حامد شجاع، دانشجوی کارشناسی ارشد معماری،دانشگاه علوم و تحقیقات لرستان؛ حسن سجادزاده، دکتری معماری ، استادیار دانشگاه نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی کنفرانس ملی مهندسی معماری، عمران و توسعه کالبدی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله بازار ،تاریخچه ،شکل گیری ،رفاهی،گسترش هستند. این مقاله در تاریخ 28 شهریور 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 7551 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که سیر تکاملی بازار در ایران به ایران باستان باز می گردد که با تلاش ایرانیان برای در انحصار داشتن راه حمل و نقل کالا میان خاور و باخترسرمایه ای هنگفتی را نصیب ایران زمین نمایند و با توجه به اینکه اقتصاد بر پایه کشاورزی و دامپروری تکیه داشت گسترش دادن صنعتداد و ستد می توانست به اقتصادشان کمک کند .بازار ... . برای دانلود فایل کامل مقاله چگونگی تشکیل بازار ها و تاثیر آن بر روند تشکیل شهر با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.