ارزیابی آثار زیست محیطی اجرای طرح شبکه آبیاری و زهکشی اراضی کشاورزی الهایی
Publish place: 2nd Conference of Environmental Engineering
Publish Year: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 2,737
This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CEE02_573
تاریخ نمایه سازی: 17 مهر 1386
Abstract:
با توجه به اینکه محیط زیست و توسعه دو موضوع جدایی ناپذیر می باشند و فعالیتهای انسان در راستای توسعه اثرات مختلفی بر محیط زیست به دنبال دارد ضروری است که با دستیابی و استفاده از ابزارهای ارزیابی و مدیریت زیست محیطی در کلیه برنامه های توسعه حداقل خسارت به منابع و محیط زیست وارد آید .
در این مقاله به بررسی اثرات زیست محیطی طرح آبیاری و زهکشی دشت الهایی بر اکوسیستم های متأثر از طرح پرداخته ایم، اراضی طرح الهایی از اراضی مسطح استان خوزستان بوده که در شمال شهر اهواز حدفاصل اهواز – شوش واقع شده است . این اراضی به وسعت تقریبی 3500 هکتار از شمال به روستای سادات طواهر از جنوب به کانال توانا و از
شرق به نهر خارور و از غرب به جاده اهواز اندیمشک محدود شده و در حال حاضر در این اراضی کشاورزی به صورت سنتی انجام می شود . در این منطقه حداکثر بارش سالانه ایستگاه اهواز 223/1 میلی متر و حداقل آن صفر میلی متر بوده و اقلیم منطقه با استفاده از میانگین درازمدت بارندگی و درجه حرارت سالانه بیابانی گرم میانی برآورد شده است .
در مطالعات زیست محیطی طرح پیش بینی اثرات با استفاده از روش صورت ریز ساده و ارزیابی آثار از روش ماتریس لئوپولد انجام شده و نتایج مطالعات فوق نشان می دهد اجرای
طرح گرچه آلودگی منابع آبی منطقه را به همراه خواهد داشت ولیکن در صورت عدم اجرای طرح با توجه به تحت کشت بودن اراضی اطراف رودخانه و ورود زهابهای کشاورزی به طور مستقیم به نهر خارور در آینده ای نه چندان دور نابودی نهر را خواهیم دید لذا با اجرای طرح و بکارگیری شیوه های کاهش اثرات سوء زیست محیطی و شیوه های اصولی و صحیح امر کشاورزی در منطقه می توان به حفظ اکوسیستم آبی کمک نمود .
Keywords:
الهایی – آبیاری و زهکشی – اثرات زیست محیطی - صورت ریز ساده – ماتریس لئوپولد
Authors
مرجان حمیدیان
کارشناس ارشدمحیط زیست - مهندسین مشاور ساز آب پردازان
محمود حاجیشاه
کارشناس ارشد آبیاری وزهکشی - معاونت مطالعات مهندسین مشاور سازآب پرداز