سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی میزان بیان ژن Methallothionein like protein(MT) در برخی ژنوتیپ های وحشی و زراعی گندم در تنش شوری

Publish Year: 1390
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 524

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NBCI07_1107

Index date: 20 September 2015

بررسی میزان بیان ژن Methallothionein like protein(MT) در برخی ژنوتیپ های وحشی و زراعی گندم در تنش شوری abstract

با توجه به کاهش عملکرد اراضی شور، شوری یکی از مسائلی است که به طور جدی بقا و دوام کشاورزی را تهدید می کند . طبیعت دیپلوئیدی ژنوتیپ های وحشی گندم در مقایسه با گندم نان این گونه را به عنوان گونه ای مورد توجه و مدل برای کشف ژن در گندم قرار داده است. لذا بررسی پروتئین های مختلف موثر در تنش شوری بخصوص در ژنوتیپ های وحشی ، می تواند با سرعت بیشتری به شناسائی پایه های مقاوم یک گیاه منجر شود ، Metallothionein like protein(MT) از خانواده پروتئین های غنی از سیستئین و با وزن مولکولی کم (500 - 14000 Da ) هستند. عمل این پروتئین ها هنوز کاملا مشخص نشده است اما دادهها نشان می دهد که این پروتئین در حفاظت در برابر سمیت فلزی و تنش اکسیداتیو نقش دارد. در این پژوهش بررسی بیان این ژن در سه سطح 50 و 100 و 200 میلی مولار تنش شوری روی ارقام محلی و ژنوتیپ های وحشی گندم برای اولین بار در زمان های 3، 6، 10، 24 و 72 ساعت پس از اعمال تنش با استفاده از تکنیک real time PCR انجام شد. بیشینه ی بیان این ژن در Aegilops crassa که دارای ژنوم D میباشد مشاهده شد . نتیجه ی بدست آمده تاییدی بر این موضوع است که ژن های درگیر در این مکانیسم مقاومت مثل MT روی ژنوم D قرار دارند و این ژن از والد وحشی خود Aegilops crassa به ارث رسیده است. همچنین میزان بیان ژن MT در رقم مقاوم بیشتر از رقم حساس بوده و در ارقام زراعی کمتر از والدهای وحشی خود بود.

بررسی میزان بیان ژن Methallothionein like protein(MT) در برخی ژنوتیپ های وحشی و زراعی گندم در تنش شوری Keywords:

تنش شوری , ژنوتیپ های محلی و وحشی گندم , Metallothionein like protein , real time PCR

بررسی میزان بیان ژن Methallothionein like protein(MT) در برخی ژنوتیپ های وحشی و زراعی گندم در تنش شوری authors

طاهره دیهیمی

پژوهشکده بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز

علی نیازی

پژوهشکده بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز

اسماعیل ابراهیمی

بخش زراعت واصلاح نبات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز

محبوبه زمانی

پژوهشکده بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
باقری راد، ا.، دیانتی تیلکی، ق.، مصداقی، م.، امیرخانی، م. ...
بهنیا، م. 1373. غلات سردسیری. انتشارات دانشگاه تهران. 610 صفحه. ...
کافی، م.، کامکار، ب0، مهدوی دامغانی، ع. م.1382.واکنش های گیاهان ...
Groham J., Hardy C., Wynjones R.G., Joppa L.R. and Law ...
Kerepesi I, and Galiba , 2000. Osmotic and salt stress-induced ...
Kumari M. V., Hiramatsu M., Elbadi M. 1998. Free radical ...
Ngu, T.T. and Stillman M.. 2006. Arsenic Binding to Human ...
Schachtman D.P. and Mums , 1992. Sodium accumulation in leaves ...
Sigel, A.; Sigel, H.; Sigel, R.K.O., ed . 2009. M ...
Singh K, Ghai M, Grag M, Chhuneja P, Kaur P, ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی میزان بیان ژن Methallothionein like protein(MT) در برخی ژنوتیپ های وحشی و زراعی گندم در تنش شوری" توسط طاهره دیهیمی، پژوهشکده بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز؛ علی نیازی، پژوهشکده بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز؛ اسماعیل ابراهیمی، بخش زراعت واصلاح نبات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز؛ محبوبه زمانی، پژوهشکده بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز نوشته شده و در سال 1390 پس از تایید کمیته علمی هفتمین همایش بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله تنش شوری، ژنوتیپ های محلی و وحشی گندم ، Metallothionein like protein، real time PCR هستند. این مقاله در تاریخ 29 شهریور 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 524 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که با توجه به کاهش عملکرد اراضی شور، شوری یکی از مسائلی است که به طور جدی بقا و دوام کشاورزی را تهدید می کند . طبیعت دیپلوئیدی ژنوتیپ های وحشی گندم در مقایسه با گندم نان این گونه را به عنوان گونه ای مورد توجه و مدل برای کشف ژن در گندم قرار داده است. لذا بررسی پروتئین های مختلف ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی گندم و تنش شوری طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی میزان بیان ژن Methallothionein like protein(MT) در برخی ژنوتیپ های وحشی و زراعی گندم در تنش شوری با 6 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.