سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی آماری تغییرات کیفی آبهای زیر زمینی به منظور مصارف کشاورزی با استفاده از GIS (مطالعه موردی: شمال استان خوزستان)

Publish Year: 1386
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,438

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ABYARI09_120

Index date: 13 October 2007

بررسی آماری تغییرات کیفی آبهای زیر زمینی به منظور مصارف کشاورزی با استفاده از GIS (مطالعه موردی: شمال استان خوزستان) abstract

از میان مصرف کنندگان آب مانند بخش های صنعت، مصارف شهری و کشاورزی ، بخش کشاورزی با مصرف بیش از 75 درصد از ابهای در دسترس ، بزرگترین بخش مصرف کننده آب می باشد. بدلیل اقلیم نیمه خشک ایران، ابهای زیر زمینی از دیرباز از نظر ایرانیان به عنوان یکی ازمهمترین منابع آب مطرح بوده است. یکی از مباحث مهم ابهای زیر زمینی به منظور استفاده از کشاورزی، کیفیت این آبها می باشد. این موضوع را می توان از دو دیدگاه بررسی کرد: بررسی وضع موجود و بررسی روند تغییرات کیفی آن، به منظور استفاده در کشاورزی. این تحقیق در ابخوانی به مساحت 190000 هکتار در منطقهای در شمال استان خوزستان با استفاده از داده های شوری 101 چاه عمیق و نیمه عمیق با روش های اماری و با استفاده از نرم افزارهای GIS انجام شده است.وضع موجود و روند تغییرات کیفی آبخوان در فصل بهار مورد بررسی قرا رگرفته و نتایج بررسی نقشه های میانگین شوری سالانه در کنار نقشه های شوری فصل بهار در طی 5 سال و استفاده از نقشه های انحراف از معیار بیانگر روند بهبود شرایط شوری به میزان 1000 میکروموس بر سانتیمتر در 60 درصد ابخوان می باشد. همچنین نتایج نشان دهنده همبستگی بیشتر نقشه شوری بهار هر سال با نقشه میانگین همان سال نسبت به نقشه شوری میانگین سال قبل می باشد. ولی مسئله قابل توجه، شوری بسیار زیاد (بر اساس استاندارد ازمایشگاه شوری خاک امریکا برای آب با مصارف کشاورزی) 3500 هکتار از ابخوان در فصل بهار نسبت به سایر فصول می باشد. در مطالعات پیشین در این آبخوان ، این 3500 هکتار به عنوان منطقه دارای آلودگی نقطه ای شناخته شده است. با توجه به میزان شوری آبهای زیر زمینی این قسمت از آبخوان در فصل بهار، در صورت استفاده از ابهای فوق درکشاورزی شاهد شوری و تخریب منابع خاک و کاهش محصول در اراضی مشروب شده خواهیم بود.

بررسی آماری تغییرات کیفی آبهای زیر زمینی به منظور مصارف کشاورزی با استفاده از GIS (مطالعه موردی: شمال استان خوزستان) Keywords:

نقشه های شوری پایه , نقشه های انحراف از معیار شوری

بررسی آماری تغییرات کیفی آبهای زیر زمینی به منظور مصارف کشاورزی با استفاده از GIS (مطالعه موردی: شمال استان خوزستان) authors

عبدالرحیم هوشمند

استادیار دانشکده مهندسی علوم آب دانشگاه شهید چمران اهواز

فریبرز محمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی دانشکده مهندسی علوم آب شهید چمر

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
بای بوردی، م. 1378، اصول مهندسی زهکشی و بهسازی خاک، ...
شریعت پناهی، م، 1377، اصول کیفیت و تصفیه آب و ...
علیزاده، ا. 1384، زهکشی جدید، تالیف اسمیدما، ل. و ولوتمن، ...
فرداد، ح، 1375، آبیاری عمومی، چاپ دوم، انتشارات دانشگاه تهران ...
قهرودی تالی، م. 1384، سیستمهای اطلاعات جغرافیایی در محیط سه ...
-Ferenc SARKOZY, 1999, GIS FUNCTIONS _ INTERP OLATION . PERIODICA ...
-Bryan C. Pijanowski, 2005, Forecasting land use change and its ...
-V.M. Chowdary, N.H. Rao, P.B.S. Sarma, 2004, Decision support framework ...
-Dixon B. 2004. Prediction of ground Water vulnerability using an ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی آماری تغییرات کیفی آبهای زیر زمینی به منظور مصارف کشاورزی با استفاده از GIS (مطالعه موردی: شمال استان خوزستان)" توسط عبدالرحیم هوشمند، استادیار دانشکده مهندسی علوم آب دانشگاه شهید چمران اهواز؛ فریبرز محمدی، دانشجوی کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی دانشکده مهندسی علوم آب شهید چمر نوشته شده و در سال 1386 پس از تایید کمیته علمی نهمین سمینار سراسری آبیاری و کاهش تبخیر پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله نقشه های شوری پایه ، نقشه های انحراف از معیار شوری هستند. این مقاله در تاریخ 21 مهر 1386 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1438 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که از میان مصرف کنندگان آب مانند بخش های صنعت، مصارف شهری و کشاورزی ، بخش کشاورزی با مصرف بیش از 75 درصد از ابهای در دسترس ، بزرگترین بخش مصرف کننده آب می باشد. بدلیل اقلیم نیمه خشک ایران، ابهای زیر زمینی از دیرباز از نظر ایرانیان به عنوان یکی ازمهمترین منابع آب مطرح بوده است. یکی از مباحث ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی کشاورزی عمومی طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی آماری تغییرات کیفی آبهای زیر زمینی به منظور مصارف کشاورزی با استفاده از GIS (مطالعه موردی: شمال استان خوزستان) با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.