سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

افزایش بهره وری از منابع تولید از طریق تجمیع اراضی و به کارگیری شیوه های نوین ابیاری (مطالعه موردی شهرستان سلسله)

Publish Year: 1386
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,933

This Paper With 5 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ABYARI09_334

Index date: 13 October 2007

افزایش بهره وری از منابع تولید از طریق تجمیع اراضی و به کارگیری شیوه های نوین ابیاری (مطالعه موردی شهرستان سلسله) abstract

پراکندگی و کوچک بودن قطعات کشاورزی امکان به کارگیری مدیریت های نوین و توصیه شده کشاورزی از جمله یکپارچه سازی و آبیاری بارانی را محدود می کند. ازجمله پیامدهای این معضل، تولید اندک، غیر اقتصادی بودن فعالیت های تکمیلی، محدودیت در به کارگیری مکانیزاسیون و تلفات منابع پایه تولید یعنی آب و خاک است. لذا راهکارهایی که بتواند ضمن عملیاتی بودن از هدر رفتن آب و خاک جلوگیری و تولید اقتصادی را به همراه داشته باشد می تواند به عنوان عینی مورد توجه کارشناسان و کشاورزان قرار گیرد. در این خصوص به موردی در شهرستان اشاره می شود که نتایج موفقیت امیزی را به دنبال داشته است. این زارع در حدود 15 هکتار زمین زراعی دیم در 25 قطعه پراکنده داشت که با معاوضه و خریداری ، کل سطح اراضی خویش را به 40 هکتار افزایش داد و دران مرحله بود که حفر چاه عمیق برقی به کارگیری سیستم آبیاری بارانی و اصلاح الگوی کشت برایش توجیه پذیر شد. لذا زمین هایی که قبلا بهصورت گندم دیم کشت می شد و حداکثر 1-1/2 تن در هکتار تولید داشت پس از حفر چاه عمیق و احداث استخر ذخیره آب، اراضی دیم را به اراضی ابی تبدیل نمودو با اعمال کم ابیاری تنظیم شده و در قالب تخصیص عالمانه و هوشمندانه آب، الگوی کشت را اصلاح کرد و در اراضی خویش گندم آبی، یونجه، لوبیا، جو و درختان مثمر (حدود 1/5 هکتار) کشت و به عنوان نمونه عملکرد گندم را به طور متوسط به بیش از 6 تن در هکتار افزایش داد. این زارع با اعمال مدیریت مناسب و به کارگیری توصیه های تحقیقاتی و نظرات ارشادی کارشناسان مدیریت جهادکشاورزی شهرستان، توانست جزو کشاورزان پیشرو و موفق محسوب شود.

افزایش بهره وری از منابع تولید از طریق تجمیع اراضی و به کارگیری شیوه های نوین ابیاری (مطالعه موردی شهرستان سلسله) Keywords:

افزایش بهره وری از منابع تولید از طریق تجمیع اراضی و به کارگیری شیوه های نوین ابیاری (مطالعه موردی شهرستان سلسله) authors

مراد عزیزالهی

کارشناس مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان سلسله

زهرا امیری

کارشناس مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان سلسله

ابراهیم کاکالوند

کارشناس هنرستان کشاورزی هنام شهرستان سلسله

معصومه خلیلی ارجمندی

آموزگار آموزش و پرورش منطقه ۱۴ تهران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
عزیزالهی، م.، ن. عزیزالهی و ا. عزیزالهی. 1386. بررسی آسیب‌شناسی ...
اصلاحی، ح.، قزاقی، ح.، محمدنیا احمدی، م. 1381. جزوه آموزشی ...
عبدالهی. م. 1377. نظام‌های بهره‌برداری. چاپ اول معاونت نظام‌های امور ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "افزایش بهره وری از منابع تولید از طریق تجمیع اراضی و به کارگیری شیوه های نوین ابیاری (مطالعه موردی شهرستان سلسله)" توسط مراد عزیزالهی، کارشناس مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان سلسله؛ زهرا امیری، کارشناس مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان سلسله؛ ابراهیم کاکالوند، کارشناس هنرستان کشاورزی هنام شهرستان سلسله؛ معصومه خلیلی ارجمندی، آموزگار آموزش و پرورش منطقه ۱۴ تهران نوشته شده و در سال 1386 پس از تایید کمیته علمی نهمین سمینار سراسری آبیاری و کاهش تبخیر پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله تولیدات کشاورزی ، بهره وری آب ، الگوی کشت ، تجمیع اراضی ، شهرستان سلسله هستند. این مقاله در تاریخ 21 مهر 1386 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1933 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که پراکندگی و کوچک بودن قطعات کشاورزی امکان به کارگیری مدیریت های نوین و توصیه شده کشاورزی از جمله یکپارچه سازی و آبیاری بارانی را محدود می کند. ازجمله پیامدهای این معضل، تولید اندک، غیر اقتصادی بودن فعالیت های تکمیلی، محدودیت در به کارگیری مکانیزاسیون و تلفات منابع پایه تولید یعنی آب و خاک است. لذا راهکارهایی که بتواند ضمن ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی کشاورزی عمومی طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله افزایش بهره وری از منابع تولید از طریق تجمیع اراضی و به کارگیری شیوه های نوین ابیاری (مطالعه موردی شهرستان سلسله) با 5 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.