سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

اختلالات اسکلتی - عضلانی (MSDs) در جراحان بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شیراز

Publish Year: 1387
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 8,328

This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

IRANERGO01_003

Index date: 20 October 2007

اختلالات اسکلتی - عضلانی (MSDs) در جراحان بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شیراز abstract

آسیب های اسکلتی - عضلانی مرتبط با کار از جمله بزرگترین مشکلات بهداشت شغلی در کشورهای صنعتی وکشورهای در حال توسعه است . جراحی از جمله مشاغلی است که در آن شاغلین با ریسک فاکتورهای اختلالات اسکلتی - عضلانی یاد شده به ویژه پوسچر نامطلوب و استاتیک مواجهه دارند و با توجه به اینکه کار جراحی بصورت ایستاده انجام می گیرد وگاهاً این پوسچر تا ساعتها ادامه می یابد فشار وضعیتی وارده به اندامهای اسکلتی – عضلانی در حد بالایی می باشد . در طول زمان با افزایش مواجهه با عوامل استرس زای بیومکانیکی و روانی – اجتماعی در محیط کار آسیب های اسکلتی – عضلانی تشدید می شود . مطالعه مقطعی حاضر با هدف تعیین شیوع علائم اختلالات اسکلتیعضلانی در اندامهای گوناگون بدن بر روی جراحان بخش های مختلف بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شیراز انجام گرفته است . به منظور تعیین شیوع اختلالات از پرسشنامه نوردیک استفاده گردید . در مجموع 200 نفر از جراحان و رزیدن تهای جراحی از بخش جراحی بیمارستانهای دانشگاه در این مطالعه شرکت کردند . نتایج بدست آمده از پرسشنامه نشان دادکه در جامعه مورد مطالعه، شیوع علایم اختلالات اسکلتیعضلانی در طی 12 ماه گذشته عبارت است از : زانو %)86/8) ، کمر %)62/5) ،گردن %)50/5) ، شانه %)50/5) ، پشت %)49/5) ، مچ %)46) ، پا %)42) ، ران %)33) ، آرنج %).14/5) بیشترین شیوع علائم MSDs بر حسب بخشهای مختلف محل کار در ناحیه گردن در بخش جراحی %)55/6) مشاهده شد و بیشترین شیوع علائم MSDs در بین بیمارستان ها در ناحیه گردن در بیمارستان حافظ %)70) و در ناحیه زانو در بیمارستان دستغیب %)86/7) بدست آمد . بیشترین درصد مراجعه به فیزیوتراپیست مربوط به درد ناحیه کمر %) 27) بوده است . آزمون آماری کای اسکوئر ارتباط معنی داری بین شیوع علائم MSDs با جنسیت در ناحیه گردن نشان داد ) ) P < 0/05 ، به گونه ای که ابتلا به اختلالا ت اسکلتی – عضلانی در گردن در زنان %)58/8) به شکل معنی داری بیشتر از مردان %)45) می باشد . با توجه به شیوع بالای اختلالات اسکلتیعضلانی در این جمعیت، اجرای برنامه های مداخله ای ارگونومی در محیط کار ضروری به نظر می رسد . آموزش مناسب را می توان به ع نوان اجزاء این برنامه ذکر نمود که تأثیر بسزایی در کاهش اختلالات اسکلتیعضلانی در جمعیت مورد مطالعه خواهد داشت

اختلالات اسکلتی - عضلانی (MSDs) در جراحان بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شیراز Keywords:

اختلالات اسکلتی - عضلانی (MSDs) در جراحان بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شیراز authors

حسین عفیفه زاده کاشانی

دانشجوی کارشناس ارشد بهداشت حرفه ای دانشگاه علوم پزشکی ایران

علیرضا چوبینه

عضو هیئت علمی گروه بهداشت حرفه ای دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی

سیدحمیدرضا طبابایی

عضو هیئت علمی گروه اپیدمیولوژی دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
مترجم (چوبینه، ع، چاپ دوم، انتشارات نچر، شیراز، 1380) ...
چوبینه، ع، شیوه‌های ارزیابی پوسچر در ارگونومی شغلی، انتشارات فن ...
k. _ anw onterghem, CERGO Int ernational and ha _ ...
ergonomics .J.Human Ergol.25(1), 5- 13, (1996). ...
Ergoweb. Ergonomics Today (TM) - The trusted Source fir ergonomics ...
I. Kurinka , B. Jonsson , A. Kilbom, H.Vinterberg _ ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "اختلالات اسکلتی - عضلانی (MSDs) در جراحان بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شیراز" توسط حسین عفیفه زاده کاشانی، دانشجوی کارشناس ارشد بهداشت حرفه ای دانشگاه علوم پزشکی ایران؛ علیرضا چوبینه، عضو هیئت علمی گروه بهداشت حرفه ای دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ؛ سیدحمیدرضا طبابایی، عضو هیئت علمی گروه اپیدمیولوژی دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شی نوشته شده و در سال 1387 پس از تایید کمیته علمی نخستین کنفرانس بین‌المللی ارگونومی ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله اختلالات اسکلتی – عضلانی، بیمارستان، جراحی هستند. این مقاله در تاریخ 28 مهر 1386 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 8328 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که آسیب های اسکلتی - عضلانی مرتبط با کار از جمله بزرگترین مشکلات بهداشت شغلی در کشورهای صنعتی وکشورهای در حال توسعه است . جراحی از جمله مشاغلی است که در آن شاغلین با ریسک فاکتورهای اختلالات اسکلتی - عضلانی یاد شده به ویژه پوسچر نامطلوب و استاتیک مواجهه دارند و با توجه به اینکه کار جراحی بصورت ایستاده انجام می ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی دانشگاه علوم پزشکی و مدیریت بیمارستان طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله اختلالات اسکلتی - عضلانی (MSDs) در جراحان بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شیراز با 7 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.