تاثیر آموزش اختلال خودبیمارانگاری بر آگاهی دانشجویان پرستاری، مطالعه موردی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری
Publish place: Second National Conference on Sustainable Development in Educational Sciences and Psychology, Social and Cultural Studies
Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 526
This Paper With 5 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
EPSCONF02_0483
تاریخ نمایه سازی: 30 آبان 1394
Abstract:
آموزش به عنوان پیشگیری اولیه، جایگاه بسیار مهم و ارزشمندی در سیستم ارائه خدمات بهداشتی درمانی دارد.اختلالات شبه جسمی، در برگیرنده تعاملات میان ذهن و بدن هستند و در آنها مغز، از راه هایی که هنوز به خوبیشناخته نشده است، پیامهای مختلفی ارسال می کند که بر آگاهی فرد تاثیر گذاشته و از وجود یک مشکل جدی دربدن خبر می دهد. پژوهش حاضر از نوع مطالعات نیمه تجربی با اندازه گیری شاخص در پیش آزمون و پس ازآزمون می باشد. جامعه مورد تحقیق، شامل دانشجویان رشته پرستاری دانشکده پیراپزشکی دانشگاه آزاد اسلامیواحد ساری است، که واجد شرایط تعیین شده بودند. 96 نفر از اعضاء جامعه به عنوان اعضاء نمونه پژوهش انتخابشده و به دو گروه مورد و شاهد تقسیم شدند. در این پژوهش، پرسشنامه ای توسط پژوهشگر بر اساس منابع علمی وتایید تعدادی از اساتید مرتبط، تدوین شد که شامل مشخصات دموگرافیک و 24 سوال در مورد میزان آگاهیدانشجویان در مورد اختلال خودبیمارانگاری بود. پرسشنامه به چهار قسمت آگاهی از تعاریف اختلال، علایم اختلال،دلائل اختلال و درمان اختلال تقسیم شدند. نتایج تحقیق نشان داد که سطح آگاهی گروه مورد در تمامی شاخصهای چهارگانه و شاخص کل، پس از آموزش، افزایش معناداری داشته است و در گروه شاهد، سطح آگاهی پس از گذشت زمان تحقیق و آموزش به گروه مورد، در شاخص های «تعریف»، « «درمان» و «علل» تغییر معناداری نداشته اند. از سوی دیگر، محققین در شاخص های «علائم» و «شاخص کل» با کاهش سطح آگاهی پاسخ دهندگان روبرو شدند.
Keywords:
Authors
خاتون وکیلی
عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
محترم رمضانپور
کارشناس ارشد آموزش پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، بیمارستان عزیزی جویبار
نیره آقایی
پژوهشگر دانشگاه علوم پزشکی مازندران، دانشکده پرستاری و مامایی نسیبه ساری
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :