سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

نقش سوء ظن و حسن ظن در سلامت روان

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 6,710

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCTMH01_341

Index date: 21 November 2015

نقش سوء ظن و حسن ظن در سلامت روان abstract

نگاهی ساده به اطرافیان، نشان میدهد که بسیاری از مشکلات روانی بین فردی نظیر حسادت ها، کینه ها و کدورت ها ریشه در ظن (گمان) گمان های نابه جای انسان دارد. به همین دلیل قرآن درآن آیه ی 12 سوره ی حجرات میفرماید که: به فراوانی از گمانها دوری کنید که برخی از آنها معصیت اند. سپس خداوند متعال درهمان آیه نتیجه ی سوء ظن را تجسس و غیبت میداند. در نهج الفصاحه هم حدیثی از پیامبر گرامی اسلام (ص) بهاین مضمون نقل شده است که نتیجه و عاقبت هر امری به خوش گمانی یا بدگمانی ما دربارهی آن امر بستگی دارد. دراین پژوهش برآن هستیم تا با واکاوی سایر آیات و احادیث متعدد موجود و نیز مراجعه به سخنرانی ارزشمند آیت ا... مکارم شیرازی در تفسیر آیه ی 12 سوره ی حجرات و 34 فصلت به تبیین راه های معنوی و قرآنی برای شناخت علل و درمان این بیماریها میپردازیم. درنهایت هم مقایسه ای تطبیقی اندیشه های اسلامی و روانشناسی جدید غرب با تأکید بر شباهت ها خواهیم داشت.

نقش سوء ظن و حسن ظن در سلامت روان Keywords:

نقش سوء ظن و حسن ظن در سلامت روان authors

سیدامیریاسین احمدی

کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
صادقی ری، رقیه؛ الهیاری‌نژاد، مریم (1393. بت‌اندیشی و خوش‌بینی در ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "نقش سوء ظن و حسن ظن در سلامت روان" توسط سیدامیریاسین احمدی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی کنفرانس ملی هزاره سوم و علوم انسانی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله سوء ظن، قرآن، حسن ظن، سلامت روان هستند. این مقاله در تاریخ 30 آبان 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 6710 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که نگاهی ساده به اطرافیان، نشان میدهد که بسیاری از مشکلات روانی بین فردی نظیر حسادت ها، کینه ها و کدورت ها ریشه در ظن (گمان) گمان های نابه جای انسان دارد. به همین دلیل قرآن درآن آیه ی 12 سوره ی حجرات میفرماید که: به فراوانی از گمانها دوری کنید که برخی از آنها معصیت اند. سپس خداوند متعال ... . برای دانلود فایل کامل مقاله نقش سوء ظن و حسن ظن در سلامت روان با 3 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.