سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی ارتباط پوشش گیاهی شورروی استان بوشهر با عمق سطح ایستایی و عوامل شوری (مطالعه موردی منطقه میرمحمد اهرم)

Publish Year: 1383
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,625

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

RRMI03_068

Index date: 22 November 2015

بررسی ارتباط پوشش گیاهی شورروی استان بوشهر با عمق سطح ایستایی و عوامل شوری (مطالعه موردی منطقه میرمحمد اهرم) abstract

مطالعه در منطقه میرمحمد اهرم واقع در شهرستان تنگستان (استان بوشهر) که دارای تنوع نسبتاً خوبی از تیپ های گیاهی بوده و نمونه ای از یک منطقه بیابانی ساحلی می باشد، انجام گردید. در این مطالعه فاکتورهای خاک شامل بافت خاک، هدایت الکتریکی، اسیدیته، درصد گچ، درصد ماده آلی، درصد آهک معادل، آنیونها و کاتیونهای محلول خاک در عمق های 30-0، 60-30 و 90-60 سانتی متر در اسفند ماه (بعد از بارندگی) و مرداد ماه (خشک ترین ماه سال) تعیین گردید. همچنین عمق سطح ایستایی آب زیرزمینی، تجزیه شیمیایی آب زیرزمینی، بررسی سیستم ریشه ای گونه های غالب تیپ های گیاهی موجود در نطقه و عوامل مربوط به پوشش گیاهی مورد بررسی قرار گرفت. در این بررسی کل تعداد گونه ها در رویشگاه به عنوان غنای گونه ای تعیین شد. بررسی رابطه بین غنای گونه ای با عامل شوری یا هدایت الکتریکی خاک (در مرداد ماه) رابطه رگرسیونی Sr=15.56 – 0.17EC را به همراه داشت. در این رابطه R2 برابر 57 درصد برآورد شد. ضعیف ترین همبستگی بین اسیدیته و غنای گونه ای مشخص گردید. نتایج نشان داد رطوبت در خاک های شور عامل بسیار مهمی در پراکنش گیاهان شور روی محسوب می شود و تغییرات بسیار کم توپوگرافی نقش مهمی در توزیع این جوامع بازی می کند. همچنین دوره های سیل گیری خاک در تعیین این جوامع مؤثر می باشد. بطور کلی نتایج این بررسی نشان داد که گیاهان شور روی، شاخص مناسبی از خصوصیات خاک (مثلاً شوری) می باشند.

بررسی ارتباط پوشش گیاهی شورروی استان بوشهر با عمق سطح ایستایی و عوامل شوری (مطالعه موردی منطقه میرمحمد اهرم) Keywords:

بررسی ارتباط پوشش گیاهی شورروی استان بوشهر با عمق سطح ایستایی و عوامل شوری (مطالعه موردی منطقه میرمحمد اهرم) authors

سهیل مهاجری برازجانی

کارشناس ارشد اداره کل منابع طبیعی استان بوشهر

محمد جعفری

استاد دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران

حسین حیدری شریف آبادی

استادیار پژوهشی موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور

حسین آذرنیوند

عضو هیئت علمی دانشکده منابع طبیعی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
__ _ _ ب بعه ببن عو می شو ر ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی ارتباط پوشش گیاهی شورروی استان بوشهر با عمق سطح ایستایی و عوامل شوری (مطالعه موردی منطقه میرمحمد اهرم)" توسط سهیل مهاجری برازجانی، کارشناس ارشد اداره کل منابع طبیعی استان بوشهر؛ محمد جعفری، استاد دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران؛ حسین حیدری شریف آبادی، استادیار پژوهشی موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور؛ حسین آذرنیوند، عضو هیئت علمی دانشکده منابع طبیعی نوشته شده و در سال 1383 پس از تایید کمیته علمی سومین همایش ملی مرتع و مرتع داری ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله سطح ایستایی، عوامل شوری، گیاهان شور روی، تیپهای گیاهی، عوامل خاک، سیستم ریشه ای، آب زیرزمینی، بافت خاک، پوشش گیاهی، منطقه میرمحمد اهرم هستند. این مقاله در تاریخ 1 آذر 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1625 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که مطالعه در منطقه میرمحمد اهرم واقع در شهرستان تنگستان (استان بوشهر) که دارای تنوع نسبتاً خوبی از تیپ های گیاهی بوده و نمونه ای از یک منطقه بیابانی ساحلی می باشد، انجام گردید. در این مطالعه فاکتورهای خاک شامل بافت خاک، هدایت الکتریکی، اسیدیته، درصد گچ، درصد ماده آلی، درصد آهک معادل، آنیونها و کاتیونهای محلول خاک در عمق های ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی ارتباط پوشش گیاهی شورروی استان بوشهر با عمق سطح ایستایی و عوامل شوری (مطالعه موردی منطقه میرمحمد اهرم) با 12 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.