سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

افزایش سکونت پذیری بافت های قدیمی شهری با رویکرد CPTEDبا استفاده از مدلANP (نمونه موردی: محله آبک تهران)

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 855

This Paper With 8 Page And PDF and WORD Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

AUCETSUD01_117

Index date: 29 November 2015

افزایش سکونت پذیری بافت های قدیمی شهری با رویکرد CPTEDبا استفاده از مدلANP (نمونه موردی: محله آبک تهران) abstract

امروزه یکی از بزرگترین دغدغه های بافت قدیمی از دست دادن تدریجی امنیت و زیست پذیری است که در نهایت منجر به ایجاد فرسودگی بافت و خالی شدن از سکنه می شود. چنین بافت هایی با توجه به گسست کالبدی و فعالیت در ارتباط با کل شهر از پویایی و پایداری اجتماعی لازم برخوردار نبوده است و رفته رفته فقدان امنیت در آن به چشم می خورد. در پی بررسی نظریات اندیشمندان برای پاسخگویی به این معضل، پیشگیری از جرم از طریق طراحی محیطی (CPTED) به عنوان یکی از مهم ترین راهکارهای مؤثر در کاهش فرصت های ارتکاب جرایم و ساخت شهرهای امن تر و زیست پذیرتر شناسایی شده است. CPTED یک پیشنهاد روش شناسی طراحی است که بر اساس آن با به کارگیری طراحی مناسب و هدفمند محیط انسان ساخت، معماران و شهرسازان میتوانند مجال ترس از جرم و تبهکاری را کاهش داده و کیفیت زندگی را بهبود بخشند. اصول زیادی در مورد رویکرد CPTED در تحقیقات مختلف تبیین شده است که بیشتر آن ها در بخش هایی دارای همپوشانی می باشند در این پژوهش سعی شده است تا مهمترین و جامع ترین این اصول که شامل نظارت طبیعی، کنترل طبیعی دسترسی، تقویت حریم و تعمیر و نگهداری و مدیریت می باشد بررسی شوند. در این تحقیق محله آبک تهران به عنوان نمونه موردی مورد بررسی قرارگرفته و در نتیجه با بومی سازی اصول ذکر شده با توجه به خصوصیات شهرهای ایرانی جدولی حاوی اهداف و سیاست های خرد و کلان طراحی به منظور دستیابی به اصول طراحی مناطق مسکونی امن در جهت افزایش سکونت پذیری و کاهش مهاجرت ساکنین بومی ارائه گردیده است. و در انتها این راهکار ها با استفاده از مدل ANP امتیازدهی و با توجه به میزان اثربخشی اولویت بندی شده اند.

افزایش سکونت پذیری بافت های قدیمی شهری با رویکرد CPTEDبا استفاده از مدلANP (نمونه موردی: محله آبک تهران) Keywords:

افزایش سکونت پذیری بافت های قدیمی شهری با رویکرد CPTEDبا استفاده از مدلANP (نمونه موردی: محله آبک تهران) authors

گلاره سلگی

دانشحوی ارشد طراحی شهری واحد تهران جنوب

لیلا کریمی فرد

دکترای آمایش فضا و شهرسازی از دانشگاه بوردوی فرانسه

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
ایبی سعدی نژاد، ف. عظیمی، آ. تبیین امنیت در محیط ...
شورای عالی شهرسازی و معماری، اصلاحات و تعاریف موضوع بافت ...
ایرامنش، ن. استفاده از اصول جلوگیری از جرایم از طریق ...
صالحی، . ویژگیهای محیطی فضاهای امن شهری، مرکز مطالعاتی و ...
فاری، ع، نعمتی پور، م، عبدی، ث. «تکامل رویکرد پیشگیری ...
بان منش، ن، بیگدلی، ا، پیشگیری از جرائم توسط طراحی ...
Van Soomeren, P. Tackling Crime and Fear of Crime through ...
Cozens, P.M. Sustainable Urban Development and Crime Prevention through Environmentl ...
Hedayati Marzbali, M et al. Validating Crime Prevention through Environmentl ...
Crowe, T. Dosorensen, Servin, CPTED in the 21st Century, Elsevier, ...
Ekblom, P. Deconstructing CPTED... and Reconstructing it for Practice, Knowledge ...
Sarkissian, W. La Rocca, S. Illustrated CPTED Guidelines, January 2013. ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "افزایش سکونت پذیری بافت های قدیمی شهری با رویکرد CPTEDبا استفاده از مدلANP (نمونه موردی: محله آبک تهران)" توسط گلاره سلگی، دانشحوی ارشد طراحی شهری واحد تهران جنوب؛ لیلا کریمی فرد، دکترای آمایش فضا و شهرسازی از دانشگاه بوردوی فرانسه نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی همایش ملی معماری شهرسازی عمران و گردشگری توسعه پایدار شهری پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله بافت فرسوده، CPTED،ANP ، محله آبک هستند. این مقاله در تاریخ 8 آذر 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 855 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که امروزه یکی از بزرگترین دغدغه های بافت قدیمی از دست دادن تدریجی امنیت و زیست پذیری است که در نهایت منجر به ایجاد فرسودگی بافت و خالی شدن از سکنه می شود. چنین بافت هایی با توجه به گسست کالبدی و فعالیت در ارتباط با کل شهر از پویایی و پایداری اجتماعی لازم برخوردار نبوده است و رفته رفته فقدان ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی بافت فرسوده طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله افزایش سکونت پذیری بافت های قدیمی شهری با رویکرد CPTEDبا استفاده از مدلANP (نمونه موردی: محله آبک تهران) با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.