سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ارزیابی شرایط اقلیم ساختمانی مسجد جامع رهنان

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

DEVELOPMENT02_125

Index date: 5 December 2015

ارزیابی شرایط اقلیم ساختمانی مسجد جامع رهنان abstract

طراحی ساختمان ها براساس اصول معماری همساز با اقلیم هر منطقه علاوه بر ایجاد آسایش حرارتی در فضای داخلی ساختمان سبب کاهش مصرف سوخت و سالم سازی محیط خواهد شد. این امر در مناطقی همچون اصفهان که در ناحیه ی گرم و خشک قرار دارد حائز اهمیت است. در پژوهش حاضر که به روش توصیفی - تحلیلی، آماری است به بررسی ویژگیهای مسجدجامع رهنان واقع در شهر اصفهان و همساز بودن آن با شرایط آب و هوایی حاکم پرداخته شده است. بدین منظور از روش زیست اقلیم ساختمانی اولگی و متناسب با آن از عناصر اقلیمی کمینه و بیشینه دما و کمینه و بیشینه رطوبت نسبی ایستگاه سینوپتیک اصفهان طی دوره آماری 1951 تا2010 استفاده شده است. نتایج این پژوهش حاکی از آن بوده که فروردین - اردیبهشت - خرداد - تیر - مرداد و شهریورماه های گرم، مهر و آبان و آذر و دی و بهمن و اسفند، ماه های سرد این اقلیم محسوب میشود. ساخت این مسجد براساس اصول معماری همساز با اقلیم میباشد. طراحی مناسب اجزای مختلف مسجد این امکان را فراهم میسازد که از شرایط اقلیمی به نحو مطلوب بهره گرفته، به عنوان مثال استفاده از مصالح خشت و گل به علت ظرفیت حرارت بالا و طاق و گنبد شرایط دمایی مطلوبی را در تابستان و زمستان فراهم آورده و همچنین طراحی که در قسمتهای مختلف بنا و حیاط مرکزی صورت گرفته موجب شده تا عوامل نامطلوب آب و هوایی را در هر یک از بازه های زمانی بکاهد.

ارزیابی شرایط اقلیم ساختمانی مسجد جامع رهنان Keywords:

اقلیم , معماری همساز با اقلیم , مسجدجامع رهنان ,

ارزیابی شرایط اقلیم ساختمانی مسجد جامع رهنان authors

سادات هاشمی نسب

مدرس دانشگاه فنی دختران اصفهان و دانشجوی دکتری دانشگاه اصفهان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
- افشاری، ‌هدی، تقوایی، علی‌اکبر، (1390)، طراحی مجموعه مسکونی همساز ...
- شمس، مجید، خداکرمی، مهناز، (1389)، بررسی معماری سنتی همساز ...
- طاوسی، تقی، عطایی، هوشمند، کاظمی، آزیتا، (1387)، اقلیم ومعماری ...
- عزتیان، ویکتوریا، میرعنایت، ناهیدالسا د ات، حاجیان، محمدکاظم _ ...
- گرجی مهلبانی، یوسف، موسی پورمقدم، زینب، طاهرخانی، زهرا، جوادیان، ...
_ گرجی‌مهلبانی، یوسف، یاران، علی، پروردی‌نژاد، سمیرا، اسکندری، منیژه، (1390)، ...
- گرجی مهلبانی، یوسف، دانشور، کیمیا، (1389)، تآثیر اقلیم بر ...
-نوربرگ شولتز، کرستیان، معماری: معنا و مکان، ترجمه ویدا نوروز ...
-Givoni , B . Man, Climate and Architecture. 1964 ...
-Jean LouisMichon, Religious Institutions, the Islamic city, edited by R. ...
-Watson, D, labs, K 2009. Climatic Building Desing: En ergy-Eficient ...
-ollgay, victor . design with climate. 1963 -terjong 1966 ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "ارزیابی شرایط اقلیم ساختمانی مسجد جامع رهنان" توسط سادات هاشمی نسب، مدرس دانشگاه فنی دختران اصفهان و دانشجوی دکتری دانشگاه اصفهان نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی دومین همایش ملی افق های نوین در توانمند سازی و توسعه پایدار معماری، عمران، گردشگری، انرژی و محیط زیست شهری و روستایی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله اقلیم ، معماری همساز با اقلیم ، مسجدجامع رهنان ، هستند. این مقاله در تاریخ 14 آذر 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 743 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که طراحی ساختمان ها براساس اصول معماری همساز با اقلیم هر منطقه علاوه بر ایجاد آسایش حرارتی در فضای داخلی ساختمان سبب کاهش مصرف سوخت و سالم سازی محیط خواهد شد. این امر در مناطقی همچون اصفهان که در ناحیه ی گرم و خشک قرار دارد حائز اهمیت است. در پژوهش حاضر که به روش توصیفی - تحلیلی، آماری است به ... . برای دانلود فایل کامل مقاله ارزیابی شرایط اقلیم ساختمانی مسجد جامع رهنان با 11 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.