طراحی پایانه های مسافربری درون شهری با رویکرد توسعه پایدار (مطالعه موردی: پایانه های اتوبوسرانی شهید دستواره و مترو صادقیه تهران)
Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 5,000
This Paper With 19 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
TTC14_162
تاریخ نمایه سازی: 30 دی 1394
Abstract:
یکی از الزامات مورد نیاز در هر شهری، دسترسی افراد بر اساس الگوهای تقاضای سفر است . ایندسترسی به تسهیلات حمل و نقل وابسته است. حمل و نقل عمومی درون شهری یکی از مهمترینسیستم های حمل و نقل در هر شهر بوده و پایانه های درون شهری نیز به عنوان بخش مهمی از اینسیستم دارای اهمیت فراوانی بوده و لزوم طراحی و احداث یک پایانه درون شهری مناسب که دارایخصوصیات و ویژگی های ضروری می باشد، از اهمیت بالایی برخوردار می باشد . این ملاحظات بهبالابردن سطح ارتقاء کیفی، تأمین آسایش و امنیت روانی بیشتر مسافران و بالا رفتن کارایی سیستممی انجامد. استفاده از فن آوری های پیشرفته نیز در بخش های مختلف به تحقق هدف یاد شده ورسیدن به یک صنعت سبز و مباحث مربوط به معماری پایدار کمک خواهد کرد. از جمله این مواردمی توان به مطالعات اولیه مورد نیاز، طراحی هندسی مناسب سکوها و ملاحظات مربوط به آن، مسائلزیست محیطی، ملاحظات معماری و سازه ای و استفاده از مصالح نوین ساختمانی در بخش هایمختلف آن از جمله سیستم دفع فاضلابی به وسیله لوله های پوش فیت جهت خروجی های آب باراناشاره کرد. یکی از اصلی ترین و مهم ترین بخش های هر پایانه انتخاب نوع سازه سقف آن است .بهره مندی از فن آوری سازه های فضاکار خصوصاً سازه های فضاکار شبکه ای جهت سازه سقف پایانه ها وبا توجه به مزایای منحصر به فردی چون کاهش تعداد ستون های مورد نیاز، پوشش دهانه های بزرگ،امکان طراحی تاشه پردازی های متنوع و جذاب با معماری خاص، سبک بودن و وزن ناچیز مصالحمصرفی نسبت به انواع دیگر سازه ها، رفتار مناسب تر لرزه ای و بالابودن ضریب ایمنی سازه در برابرزلزله و طوفان و آتش سوزی، وجود درجه نامعینی بالا و ذخیره مقاومتی بیشتر اشاره نمود . همچنینپیش ساخته بودن قطعات سازه و سهولت در بررسی کنترل کیفی در کارخانه، سرعت بالای تولید، زمان کوتاه جهت بافت و نصب سازه در محل اجرای پروژه نیز از ویژگی های دیگر این سازه ها می باشد.امکان حذف و یا گسترش سازه بعد از اجرا (با بررسی محاسباتی لازم)، صرفه اقتصادی نسبت به انواعدیگر سازه ها، امکان برچینی و نصب مجدد در محل دیگر (با کنترل شرایط فنی )، امکان عبورتأسیسات مکانیکی و الکتریکی از داخل حجم سازه و عدم نیاز به زیرسازی مجزا برای آن ها، عدمانحدام ناگهانی به دلیل بالا بودن درجه هایپراستاتیکی، امکان پوشش سازه هایی با محدودیت هایتکیه گاهی، امکان اجرای انواع پوشانه های فولادی و آلومینیومی و شفاف و پاشامی، سهولت در تعمیر ونگهداری آن و . . . از مزایای دیگر سازه ها فضاکار است که موجب افزایش استفاده روزافزون درکاربری های مختلف از جمله سقف پایانه ها شده است. در این مقاله به بررسی موردی ویژگی هایدرنظر گرفته شده جهت طراحی دو پایانه اتوبوسرانی شهید دستواره و مترو صادقیه تهران می پردازیم.
Keywords:
Authors
امیرمهدی محمودی
کارشناس ارشد حمل و نقل، شرکت سازه های فضاکار هموند پارسه
امید متولی نمازی
کارشناس تکنولوژی عمران، شرکت سازه های فضاکار هموند پارسه
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :