بررسی و تأثیر تغییرات اقلیم بر شیوع لیشمانیوز پوستی در استان خوزستان

Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,289

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

HYGIENE02_019

تاریخ نمایه سازی: 25 بهمن 1394

Abstract:

لیشمانیوز بیماری انگلی است که به وسیله نیش پشه خاکی ماده به انسان انتقال می یابد و دو نوع اصلی آن لیشمانیای جلدی و احشائی است. شیوع این بیماری در برخی از استان های ایران نظیر اصفهان، فارس، خراسان، خوزستان، کرمان و یزد بسیار چشمگیر است. در این پژوهش به تغییر اقلیم و رابطه آن با بیمای سالک پرداخته شده است. به همین منظور بین تعداد مبتلایان به بیماری و پارامترهای اقلیمی به صورت همزمان همبستگی گرفته شد. بدین منظور از روش های آماری مانند میانگین متحرک 10 ساله، مدل رگرسیون خطی، آزمون من کندال و آزمون های ناپارامتری استفاده شده است. کلیه تجزیه وتحلیل آمارها با استفاده از نرم افزار Spss صورت گرفته است. نتایج تحقیق نشان داد که با کاهش دما، کاهش تبخیر، افزایش بارندگی و افزایش رطوبت میزان افراد مبتلا به بیماری افزایش می یابد و ارتباط منفی معنی داری بین کاهش دما و افزایش بیماری وجود دارد. علاوه بر این نتایج نشان داد که دما، رطوبت، تبخیر و بارندگی از عوامل مهم در شیوع گسترش بیماری در منطقه مورد مطالعه می باشند.

Authors

فاطمه پیشرو

دانشجوی کارشناسی ارشد اقلیم شناسی در برنامه ریزی محیطی (جغرافیا) دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلام

فریده عظیمی

استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :