سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تحلیل اثر اقتصاد دانش محور بر توسعه صادرات غیرنفتی ایرانطی برنامه های توسعه ی اقتصادی

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 874

This Paper With 20 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

MCED01_095

Index date: 14 February 2016

تحلیل اثر اقتصاد دانش محور بر توسعه صادرات غیرنفتی ایرانطی برنامه های توسعه ی اقتصادی abstract

با عنایت به جهش بزرگ افزایش قیمت انرژی و هزینه های تولید و نیز نقش اساسی مهارت و دانش فنی در تولید کالاهای صنعتی و کشاورزی، باید شرایط دستیابی به دانش سرریز جهانی و دانش داخلی برای بهبود فرآیند تولید بخشهای غیرنفتی فرآهم آید. لذا هدف از این مطالعه، تحلیل اثر اقتصاد دانش محور بر توسعه صادرات غیرنفتی ایران طی دوره 1368-1390 با تأکید بر برنامه های توسعه اقتصادی میباشد نتایج بدست آمده وجود رابطه بلندمدت میان صادرات غیرنفتی و سایر متغیرهای مدل از قبیل (شاخص موجودی دانش، شاخص قیمت کالاها و خدمات مصرفی داخلی، درآمد ملی و نرخ واقعی ارز) را تأیید مینماید. نتایج بهدست آمده در بخش دوم مطالعه که به تفکیک اثر شاخص موجودی دانش در طی برنامه های توسعه پرداخته شده است، نشان میدهد که شاخص موجودی دانش در تمامی برنامه های توسعهدارای اثر مثبت بوده ولی تنها در برنامه سوم توسعه اثر این متغیر بر صادرات غیرنفتی از لحاظ آماری معنی دار میباشد. بهعبارت دیگر موجودی دانش در برنامه سوم توسعه نسبت به سایر برنامه های توسعه از تأثیرگذاری بیشتری در راستای افزایش صادرات غیر نفتی برخوردار بوده است. بنابراین برای دستیابی به توسعه صادرات غیرنفتی و از طریق آن رشد اقتصادی بیشتر، توجه به سرمایه گذاری مناسب در عوامل تعیین کننده انباشت دانش یک ضرورت جدی است. چرا که سرمایه گذاری در انباشت دانش و دستیابی به اقتصاد دانش بنیان به مفهوم تولید دانش جدید میباشد، که میتواند با بالا بردن سطح دانش بنگاه، موجب ارتقاء کیفیت تولید شده و به افزایش کارایی استفاده از سرمایه های مادی و بکارگیری بهینه آنها کمک نماید.

تحلیل اثر اقتصاد دانش محور بر توسعه صادرات غیرنفتی ایرانطی برنامه های توسعه ی اقتصادی Keywords:

تحلیل اثر اقتصاد دانش محور بر توسعه صادرات غیرنفتی ایرانطی برنامه های توسعه ی اقتصادی authors

تکتم محتشمی

استادیار گروه اقتصاد و توسعه کشاورزی دانشگاه تربت حیدریه

نازیلا محتشمی

دانشجوی کارشناسی ارشد اقتصاد کشاورزی دانشکده اقتصاد و توسعه کشاورزی- دانشگاه تهران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
اری، ب. اصغری، ن .کیا، م؛ (1390. تحلیل تطبیقی نقش ...
عمادزاده، م. شهنازی، ر. دهقان شبانی، ز؛ (1385). بررسی میزان ...
عمادزاده، م. شهنازی، ر؛ (1385). بررسی مبانی و شاخص‌های اقتصاد ...
فرهادی محلی، ع؛ 1388، اقتصاد اطلاعات، ماهنامه تازه‌های تصاد، شماره ...
_ عبدی، ح. و احمدی، ه (1391) تات انباشت دانش ...
موحدی، فاطمه. (1387) شاخص‌های کمی نمودن فن‌آوری و جایگاه ان ...
knowledge society Effect, Normative Governance, International Sociology, vol. , no. ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "تحلیل اثر اقتصاد دانش محور بر توسعه صادرات غیرنفتی ایرانطی برنامه های توسعه ی اقتصادی" توسط تکتم محتشمی، استادیار گروه اقتصاد و توسعه کشاورزی دانشگاه تربت حیدریه؛ نازیلا محتشمی، دانشجوی کارشناسی ارشد اقتصاد کشاورزی دانشکده اقتصاد و توسعه کشاورزی- دانشگاه تهران نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی کنفرانس بین المللی مدیریت، فرهنگ و توسعه اقتصادی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله اقتصاد دانش محور، صادرات غیرنفتی، برنامههای توسعه اقتصادی، ایران هستند. این مقاله در تاریخ 25 بهمن 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 874 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که با عنایت به جهش بزرگ افزایش قیمت انرژی و هزینه های تولید و نیز نقش اساسی مهارت و دانش فنی در تولید کالاهای صنعتی و کشاورزی، باید شرایط دستیابی به دانش سرریز جهانی و دانش داخلی برای بهبود فرآیند تولید بخشهای غیرنفتی فرآهم آید. لذا هدف از این مطالعه، تحلیل اثر اقتصاد دانش محور بر توسعه صادرات غیرنفتی ایران طی ... . برای دانلود فایل کامل مقاله تحلیل اثر اقتصاد دانش محور بر توسعه صادرات غیرنفتی ایرانطی برنامه های توسعه ی اقتصادی با 20 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.