سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بازی های رایانه ای و بازی کردن فرهنگ ها

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 24,705

This Paper With 28 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

PCCONF01_100

Index date: 16 February 2016

بازی های رایانه ای و بازی کردن فرهنگ ها abstract

امروزه یکی از رسانه هایی که میزان قابل توجهی از افراد جامعه را متوجه خود ساخته، بازیهای رایانهای می باشد. به نظر میرسد یکی از کارکردهای بازیهای رایانهای تبلیغ فرهنگ شیوه زندگی در غرب میباشد. بازی کردن خود تبدیل به چارچوبی شده است که بازیکنان از منظر آن به دیگر جنبه های زندگی مینگرند. بازیها از سویی بر همه انواع رسانه های تعاملی اثر گذاشته است. از دیگر سو بازیها، فعالیتهای جهان زندگی فیزیکی را نیز بر هم زدهاند و حتی زندگی کسانی که بازی نمیکنند یا در رسانههای تعاملی مشارکت نمیکنند را نیز تغییر میدهند. بنابراین در این وجه ما به این امر توجه داریم که چگونه بازی کردن، فرهنگها را در سراسر جهان با یکدیگر مرتبط میکند یا از هم متاثر میسازد. (کوثری، 20:1388 ). بازیها یک شبه جهان اجتماعی اند که قواعد تعامل خاص خود را دارند. بدین طریق وارد این شبه جهان اجتماعی شدن، ما را ملتزم به قواعد و مقررات تعامل با دیگران (دیگری ماشین و یا دیگری انسان) میسازد. این مهمترین وجه بازیها است که نشان میدهد بازی کردن تنها به یک عمل سرگرم صرف ختم نمیشود. این مساله به خوبی نشان میدهد که بازیها تنها یک رسانه صرف برای انتقال فرهنگ و یا یک محتوای معین به بازیکن نیستند، بلکه بیش از هر چیز بازیها یک دنیای اجتماعیاند که در آن در اثر تعاملات مکرر و پیچیده فرهنگ ساخنه میشود. به تعبیربالستورف 2006 در این جا باید از نوعی بازی کردن جامعه یا بازی کردن فرهنگ سخن گفت. بازیها مرزهای اجتماعی گذشته، برای مثال بین محل کار و بازی را بر هم ریختهاند و ترکیبی جدید از جامعه را به تصویر میکشند (کوثری ، 147:1389 ). تاثیر پذیری حالات، تصورات، ادراکات و حتی سیستم عصبی نوجوانان که به سبب اقتضای سنی، علاقه بیشتری به این نوع از رسانه داشته و وقت بیشتری را صرف آن می نمایند، از نوع خط دهی و ویژگیهای بازیهای رایانهای، سلامت جسمی وروحی - روانی افراد، خانواده ها و جامعه را تهدید می کند. بررسی رابطه بازیهای رایانه ای با رفتارهای اجتماعی نوجوانان، نقش بازی ها در هویت سازی و یازی سان کردن فرهنگ و شکل گیری جامعه بازیگونه و شبه جهان اقتصادی و بروز آسیب هایی چون خشونت، از اهم مسائلی است که باید مورد توجه کارشناسان و برنامهریزان این حوزه قرار گیرد. سرشت بسیار تعاملی بازی های رایانه ای، نقش آنها در نهادینه شدن قواعد بازی در روابط اجتماعی و بروز پرخاشگری و خشونت در جهان واقعی را در کنار سایر آسیب های بازی ها همچون هیجان ترس، استفاده بی رویه از زبان بد بخاطر یادگیری مشاهدهای، خستگی و ناراحتیهای جسمی، اصرار بر انجام خطا و گناه، اعتیاد به بازی، کاهش ارتباط با دیگران، القائات سیاسی، فرهنگی و عقیدتی و...، قاطع و روشن ساخته است. در پایان نامه ای که مقاله حاضر از آن مستخرج شده است، با طرح 43 سئوال باز و بسته برای جامعه آماری نوجوانان بزهکار اردبیل در زمینه های مختلف از جمله مدت زمان استفاده از بازی های رایانه ای، نوع بزه ارتکابی نوجوانان، موضوع و محتوای بازی های مورد علاقه و... تلاش گردیده، به رابطه بازی ها با خشونت در روابط اجتماعی نوجوانان بزهکار پرداخت شود. تحلیل های انجام شده مبین وجود رابطه بین موضوع، مکان، محتوا و میزان استفاده از بازی ها با خشونت می باشد.

بازی های رایانه ای و بازی کردن فرهنگ ها authors

فرهاد یوسفی اردبیلی

کارشناس ارشد علوم ارتباطات اجتماعی، پردیس علوم و تحقیقات اردبیل، دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
_ اسدی، نسترن. (1389). خلاقیت در بازهای کامپیوتری، تهران: فکر ...
_ بری، گرت. (1383). اثر بازی های ویدیوی و رایانه ...
_ دهقان، علیرضا. (1388). نظریه های ارتباطات. تهران: دانشگاه تهران. ...
_ دوران، بهناز؛ آزاد فلاح، پرویز؛ اژه‌ای، جواد. (1381). بررسی ...
_ ساعی، علی. (1381). تحلیل آماری در علوم اجتماعی، تهران: ...
_ سلحشور، ماندانا. (1378). پرخاشگری در کودکان و نوجوانان و ...
_ شاوردی، تهمینه؛ شاوردی، شهرزاد. (1388). بررسی نظرات کودکان و ...
_ شاقاسمی، احسان. (1387). خشونت در بازیهای رایانه ای و ...
_ صادقیان، عفت. (1384). تاثیر کامپیوتر و اینترنت ب کودکان ...
_ عبداللهی، یاسر. (1392). بررسی میزان استفاده دانش آموزان دوم ...
_ کریمی، یوسف. (1379). روانشناسی اجتماعی، نقش رسانه های گروهی ...
_ کوثری، مسعود و شاقانی، احسان. (1388). تعاملی بودن در ...
_ کوثری، مسعود. (1387). مطالعات فرهنگی و بازیهای ویدیویی و ...
_ کونگ، لوسی. (2011). مدیریت راهبردی در رسانه. ترجمه علی ...
_ کارسون، اولا و سیسیلیافن، فایلیتسن. (06 20). کودکان و ...
_ مهدی زاده، سید محمد. (1389). نظریه های رسانه: اندیشه ...
_ منطقی، مرتضی. (1380). بررسی پیامدهای بازی های ویدیویی و ...
_ نجاتی، حسین. (1380). روانشناسی نوجوان، چگونگی رفتار با نوجوانان. ...
_ یوستون، لون. (05 20). تکنولوژی رسانه /ای از منظر ...
_ _ en.wikipedia. org/wiki/2008 in video gaming _ _ .retro64 ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بازی های رایانه ای و بازی کردن فرهنگ ها" توسط فرهاد یوسفی اردبیلی، کارشناس ارشد علوم ارتباطات اجتماعی، پردیس علوم و تحقیقات اردبیل، دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی راهکارهای توسعه و ترویج علوم تربیتی ،روانشناسی ، مشاوره و آموزش در ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 27 بهمن 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 24705 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که امروزه یکی از رسانه هایی که میزان قابل توجهی از افراد جامعه را متوجه خود ساخته، بازیهای رایانهای می باشد. به نظر میرسد یکی از کارکردهای بازیهای رایانهای تبلیغ فرهنگ شیوه زندگی در غرب میباشد. بازی کردن خود تبدیل به چارچوبی شده است که بازیکنان از منظر آن به دیگر جنبه های زندگی مینگرند. بازیها از سویی بر همه انواع ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بازی های رایانه ای و بازی کردن فرهنگ ها با 28 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.