سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مطالعه آزمایشگاهی استفاده ازنانوذرات به منظور افزایش بهره وری مخازن گاز میعانی

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 635

This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

OGPD02_029

Index date: 19 February 2016

مطالعه آزمایشگاهی استفاده ازنانوذرات به منظور افزایش بهره وری مخازن گاز میعانی abstract

یکی ازاصلی ترین عوامل کاهش تولید درمخازن گاز میعانی انسداد نواحی اطراف چاه دراثرتشکیل میعان است باکاهش فشار دردهانه چاه و زمانی که فشار به نقطه شبنم نزدیک میشود قطرات میعان تشکیل میشود که موجب افت فشار دراطراف دهانه چاه جریان غیردارسی کاهش بهره وری و به تله افتادن مقداری ازمیعانات درون چاه می شود روشهای متعددی مانند شکاف هیدرولیکی و تزریق حلال ازاین روشها به منظور حل این مشکل معرفی شده است تغییرترشوندگی سنگ مخزن یکی ازجدیدترین این روشها است این چالش فرصت ارزشمندی برای فناوریهای نوین فراهم می اورد و نقش تعیین کننده ای راه حلهایی که نانومواد فراهم می کنند را بیشتر اشکار می سازد دراین مطالعه بااستفاده ازفناوری نانو یک روش نوین به منظور بهبود بهره وری مخازن گاز میعانی با تغییر ترشوندگی معرفی شد دراین مقاله ازمایشات زاویه تماس به منظور بررسی امکان تغییر ترشوندگی سنگ مخزن درحضور دونانوذره انجام شد نتایج نشان داد که نانوذرات میتوانند ترشوندگی سنگ مخزن گازی را تغییر دهند مشاهده شد که درحضور نانوذرات خاصیت میعان دوستی سنگ مخزن بشدت کاهش و متعاقبا بهرهوری افزایش می یابد علاوه براین نتایج این مطالعه نشان داد که میزان تغییر ترشوندگی علاوه برنوع نانوذره متاثر ازغلظت نانوذرات نیز می باشد مشاهده شد که یک غلظت بهینه برای نانوذرات وجود دارد که درغلظت های بیشتر ازآن کارایی نانوذرات کم میشود

مطالعه آزمایشگاهی استفاده ازنانوذرات به منظور افزایش بهره وری مخازن گاز میعانی Keywords:

مخازن گازمیعانی /انسداد میعانی /ترشوندگی /نانوذرات /بهبود بهره وری

مطالعه آزمایشگاهی استفاده ازنانوذرات به منظور افزایش بهره وری مخازن گاز میعانی authors

شهلا آذرشین

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مخازن هیدروکربوری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات فارس

جمشید مقدسی

دانشگاه صنعت نفت، دانشکده مهندسی نفت اهواز، گروه مهندسی نفت

زهرا عرب ابوسعدی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت، گروه مهندسی نفت

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
Kamath, J. 2007. Deliverability of Gas -Condensate Reservoirs: Field Experiences ...
Li, K. and Firoozabadi, _ 2000. Experimental Study of Wettability ...
PENNY, G. S., SOLIMAN, M. Y. CONWAY, M.W. and BRISCOE, ...
Tang, G.-Q. and Firoozabadi, A. 2002. Relative Permeability Modification in ...
Fahes, M.M. and Firoozabadi, A. 2005. Wettability Alteration to Intermediate ...
Kong, X and Ohadi, M, 2010, Applications of Micro and ...
Tippee, Bob., 2009, Nanotechno logy Seen Boosting Recovery Factors, Oil ...
Krishnamoori, R, 2006, Extracting the Benefits of Nano technology for ...
Torsaeter, O., and Abtahi, M. (2003). Experimental Reservoir Engineering, Laboratory ...
Murshed. S.M.S., Leong. K.C., Yang. C., Enhanced thermal conductivity of ...
Nitai Debnath et al Synthesis of surface functionalized silica nanoparticles ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "مطالعه آزمایشگاهی استفاده ازنانوذرات به منظور افزایش بهره وری مخازن گاز میعانی" توسط شهلا آذرشین، دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مخازن هیدروکربوری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات فارس؛ جمشید مقدسی، دانشگاه صنعت نفت، دانشکده مهندسی نفت اهواز، گروه مهندسی نفت؛ زهرا عرب ابوسعدی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت، گروه مهندسی نفت نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی دومین کنفرانس ملی و بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با رویکرد توسعه پایدار پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله مخازن گازمیعانی /انسداد میعانی /ترشوندگی /نانوذرات /بهبود بهره وری هستند. این مقاله در تاریخ 30 بهمن 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 635 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که یکی ازاصلی ترین عوامل کاهش تولید درمخازن گاز میعانی انسداد نواحی اطراف چاه دراثرتشکیل میعان است باکاهش فشار دردهانه چاه و زمانی که فشار به نقطه شبنم نزدیک میشود قطرات میعان تشکیل میشود که موجب افت فشار دراطراف دهانه چاه جریان غیردارسی کاهش بهره وری و به تله افتادن مقداری ازمیعانات درون چاه می شود روشهای متعددی مانند شکاف هیدرولیکی ... . برای دانلود فایل کامل مقاله مطالعه آزمایشگاهی استفاده ازنانوذرات به منظور افزایش بهره وری مخازن گاز میعانی با 7 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.