درآمدی بر بهینه سازی چالزنی و آتشباری در معادن استانهای یزد و کرمان
Publish place: 1st Iranian Open Pit Mines Conference
Publish Year: 1380
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 3,936
This Paper With 5 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
IOPMC01_030
تاریخ نمایه سازی: 3 دی 1386
Abstract:
مقاله حاضر نتیجه یک طرح مطالعاتی بر روی 9 معدن برگزیده استانهای یزد و کرمان به منظور حرکت دربهینه سازی چالزنی و آتشباری در این معدن است. با مراجعه به معادن مذکور اطلاعات مربوطه جمع اوری و سپس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. مقادیر پارامترهای آتشکاری ( ارتفاع پله، بارسنگ، فاصله ردیفی چالها و غیره) که در این معادن به کار گرفته می شوند. به وسیله مقادیر حاصل از روابط مختلف تجربی که توسط پژوهشگران مختلف ارائه شده اند محک زده شده اند. نتیجه این تجزیه و تحلیل بر روی این اطلاعات نشان می دهد که:
- در بیشتر معادن مقادیر ارتفاع پله، اضافه حفاری و طول گل گذاری با متوسط مقادیر محاسبه شده از روابط تجربی هماهنگی دارد.
- در اکثر معادن موردمطالعه تفاوتهای عمده ای بین مقادیر عملی پارامترهای بارسنگ، فاصله ردیفی چالها، خرجهای ویژه ته چال و میان چال و چالزنی با انچه از محاسبات مذکور حاصل می شود ملاحظه می گردد.
- مقدار بارسنگ که خود پارامتر ممهمی بوده و در تعیین پارامترهای دیگر هم موثر است در بیشتر معادن کمتر از میزان محاسبه شده که به نظر می رسد خود عاملی در ناهمخوانی مقادیر عملی سایر پارامترها بامقادیر محاسبه شده انها می باشد.
در این مقاله نمودارها و روابط فیمابین پارامترهای مختلف عرضه شده و در برخی از موارد همخوانی جالب توجهی فیمابین بعضی ازپارامترها از جمله فاصله ردیفی چالها و بارسنگ، طول گل گذاری و بارسنگ ، بارسنگ و قطر چال و ارتفاع پله و ... یافته شده است. بالا بودن خرج ویژه که خود نتیجع کم بودن مقادیر بارسنگ و فاصله ردیفی چالهاست مسئله مهمی است که باید درمعادن مذکور مورد دقت و بازنگری قرار گیرد تا از این طریق عملیات مذکور به شیوه ای اقتصادی تر انجام پذیرد.
Authors
محمد فاروق حسینی
استادیار، گروه مهندسی معدن، دانشکده فنی دانشگاه تهران
مهدی پورقاسمی ساغند
مربی، دانشکده مهندسی معدن، دانشگاه یزد
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :