سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

آرامش در زیر زمین ؛شوادان معماری زیرزمینی خانه های شوشتر

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,562

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NICONF02_071

Index date: 6 March 2016

آرامش در زیر زمین ؛شوادان معماری زیرزمینی خانه های شوشتر abstract

با نگاهی به عناصر اقلیمی مورد استفاده در مناطق گرم و نیمه مرطوب و دقت در ساختار و نحوه عملکرد آنها به تنوع ونبوغ معماری آنها پی می بریم که بیان گر درک فضا و استفاده بهینه از عرصه های موجودبوده است. شوادان ها ازاینگونه عناصر هستند که در شهرهای شوشتر و دزفول وجود دارد و تا کنون نیز مورد استفاده قرار می گیرند. با رفتن به عمق حدود 6 متر از سطح زمین معماران اقدام به ایجاد فضایی خلاقانه و در خور انسان نموده اند که به آن شوادان می گویند. شوادان ها دارای کاربری چند بعدی بوده و در تعاملات اجتماعی ، فرهنگی و مذهبی نقش بسزایی را ایفا میکردند. در شوشتر شوادان هایی وجود داشته که جهت مراسم مذهبی( شوادان حسینیه شیخ، شوادان خانه قصاب و...) مورد استفاده قرار می گرفتند. شوادان با قرارگیری در دل زمین و احساس آرامش روحی و ذهنی منطقه آسایش و دماییدر حدود 18 تا 23 درجه را برای کاربران خود مهیا می نمود. تحقیق فوق برگرفته از برداشت های عینی و میدانی خانه های شوشتر صورت گرفته و در این نوشتار سعی بر آن شده است تا ضمن معرفی عملکرد شوادان، در خصوص ساختار و نحوه شکل گیری آن و ارتباطات اقلیمی با دیگر فضاهای خانه، آن را به عنوان الگوی مناسب اقلیمی جهت ایجاد منطقه آسایش معرفی نمایم و با بهره گرفتن از ویژگیهای آن به الگویی پایدار در معماری امروزی دست یابیم

آرامش در زیر زمین ؛شوادان معماری زیرزمینی خانه های شوشتر Keywords:

آرامش در زیر زمین ؛شوادان معماری زیرزمینی خانه های شوشتر authors

قاسم بهداروندی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر

کاوه رستم پور

دکتری معماری- عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
بینا، م. تجزیه و تحلیل اقلیمی شوادان ها در خانه ...
پیرنیا، م.ک. سبک شناسی معماری ایران: چاپ دوم، انتشارات پژوهنده، ...
استقلال، ا و فلاح، م. تاثیرات اقلیمی در شکل و ...
صفایی، م .م. شوادان؛ معماری پایدار در شهر دزفول، مهندسان ...
صدوقی، ا و معماریان، غ .ح. کاربرد روش تحقیق کیفی ...
افشارباقری، آ. بازگشت به خویشتن(پیشنهاد الگوی مسکن در بافت قدیم ...
بوبی، م و رحیمیه، ف. شناخت شهر و مسکن بوم ...
محمودی، م. فن آوری بادگیر در ایران، معماری و ساختمان، ...
نوری سقائی.م، آرامش در زیرزمین -نگاهی بر شوادان های شهرستان ...
بهداروندی، ق. طراحی مجموعه گردشگری، با تاکید بر عناصر اقلیمی ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "آرامش در زیر زمین ؛شوادان معماری زیرزمینی خانه های شوشتر" توسط قاسم بهداروندی، دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر؛ کاوه رستم پور، دکتری معماری- عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی دومین کنفرانس علمی پژوهشی افق های نوین در علوم جغرافیا و برنامه ریزی، معماری و شهرسازی ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله شوادان، اقلیم، منطقه آسایش ، الگوی پایدار هستند. این مقاله در تاریخ 16 اسفند 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1562 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که با نگاهی به عناصر اقلیمی مورد استفاده در مناطق گرم و نیمه مرطوب و دقت در ساختار و نحوه عملکرد آنها به تنوع ونبوغ معماری آنها پی می بریم که بیان گر درک فضا و استفاده بهینه از عرصه های موجودبوده است. شوادان ها ازاینگونه عناصر هستند که در شهرهای شوشتر و دزفول وجود دارد و تا کنون نیز مورد ... . برای دانلود فایل کامل مقاله آرامش در زیر زمین ؛شوادان معماری زیرزمینی خانه های شوشتر با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.