ارزیابی خصوصیات ژئوشیمیایی مواد آلی سازند پابده میدان نفتی زیلاییب با استفاده از پیرولیز راک-ایوال 6
Publish place: 6th Students Mining Engineering Conference
Publish Year: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 2,077
This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SMEC06_045
تاریخ نمایه سازی: 2 بهمن 1386
Abstract:
هدف از این مطالعه بررسی خصوصیات ژئوشیمیایی سازند پابده در میدان نفتی زیلایی واقع در فروافتادگی دزفول شمالی به کمک پارامترهای حاصل از راک -ایول6 می باشد . بدین منظور تعداد
36 نمونه از سازند پابده چاه شماره 5،که در مرکز این میدان واقع شده اند، توسط دستگاه راک - ایول 6 مورد آنالیز قرار گرفت . بر اساس مقادیر TOC ، Tmax و S2 بدست آمده، این سازند به سه زون A, B, C قابل تفکیک است که زون B آن با TOC و S2 بالاتر، دارای پتانسیل تولید هیدروکربن بیشتری است . بررسی تغییرات پارامتر S2+S1 در برابر TOC نیز نشان می دهد که پتانسیل تولیدی این سازند در محدوده فقیر تا خیلی خوب واقع شده که بطور کلی دارای پتانسیل بالایست . نمودار تغییرات HI در برابر Tmax نشان می دهد که نمونه های مربوط به این سازند غالباً دارای کروژن نوعIII/IIمی باشند، که عمدتاً در مرحله کاتاژنز قرار دارند . بر طبق نمودار HI در برابر OI گسترش رخساره سازند پابده در محدوده وسیعی قرار دارد که چنین نتیجه ای نیز توسط نمودار HI در برابرTOCدیده می شود و یکنواخت نبودن شرایط رسوبگذاری حوضه را نشان می دهد . با افزایش عمق، روند مشخصی از بلوغ سازند پابده در نمودار Tmax به عمق دیده نمی شود . همچنین بر اساس نمودارHIدر برابر عمق مشخص شد که این سازند با داشتن بیش از 150)mg Hc/gg rockپتانسیل تولیدی بالایی را دارا می باشد . بر طبق نمودار HI در برابر TOC تمایل عمده سازند پابده در تولید نفت، نسبتاً خوب تا خوب می باشد .
Keywords:
Authors
حسین مطهری
دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی نفت دانشگاه شهید چمران اهواز، گروه
بهرام علیزاده
عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز، گروه زمین شناسی، بخش نفت
هرمز قلاوند
شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، اهواز ساختمان چهار طبقه
مهرداد مرادی
شرکت ملی حفاری ایران، اهواز
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :