سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ارزیابی و پهنه بندی محدوده آسایش بیوکلیماتیک انسانی با استفاده از شاخصبیکر (CP )در محیط ( GISمطالعه موردی: استان خوزستان)

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 704

This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

GPACONF03_120

Index date: 8 May 2016

ارزیابی و پهنه بندی محدوده آسایش بیوکلیماتیک انسانی با استفاده از شاخصبیکر (CP )در محیط ( GISمطالعه موردی: استان خوزستان) abstract

آسایش یکی از مهمترین عوامل موثر در زندگی انسان است، و شناخت شرایط زمانی و مکانی این مسئله نقش اثرگذاری در برنامه ریزی برای رفاه و پیشرفت جامعه انسانی دارد. تغییرات فصلی در عناصرآب و هوایی آسایش زیستیانسان را تحت تاثیر قرار می دهد. یکی از اهداف مهم اقلیم شناسان شناخت نواحی دارای آسایش اقلیمی در زمان هایمختلف است. راحتی و سلامت انسان در محیط طبیعی، رابطه مستقیمی با وضعیت اقلیمی از قبیل درجه حرارت،رطوبت، دما و ساعات آفتابی دارد. دمای ظاهری شاخصی برای بررسی توام دما و رطوبت نسبی بر اساس راحتی انسانمعرفی شده است. در این پژوهش سعی شده است، آسایش یا عدم آسایش انسان بر اساس داده ها و شاخص زیستاقلیمی بیکر و با استفاده از اطلاعات آماری هواشناسی ایستگاه های سینوپتیک استان خوزستان طی دوره آماری 20ساله (1392-1372 )ارزیابی شود. نتایج حاصل از شاخص بیوکلیمایی بیکر (CP )و نقشه های پهنه بندی شده شاخصمطالعاتی در محیط GISمشخص گردید که به طور کلی ماه های اردیبهشت و مهر و آبان بهترین ماه های آسایشاقلیمی و گردشگری می باشند و پس از آن ها ماه فروردین مناسب گردشگری می باشد. بر اساس شاخص بیوکلیماییبیکر ( CP )در ماه های خرداد، تیر، مرداد و شهریور، تمام ایستگاه ها به جزء ایستگاه ایذه که دارای شرایط آسایشبیوکلیمایی است؛ بقیه ایستگاه ها دارای شرایط اقلیمی فشار بیوکلیمایی می باشند.

ارزیابی و پهنه بندی محدوده آسایش بیوکلیماتیک انسانی با استفاده از شاخصبیکر (CP )در محیط ( GISمطالعه موردی: استان خوزستان) Keywords:

ارزیابی و پهنه بندی محدوده آسایش بیوکلیماتیک انسانی با استفاده از شاخصبیکر (CP )در محیط ( GISمطالعه موردی: استان خوزستان) authors

فریده مرتضایی

دانشجوی کارشناسی ارشد آب و هواشناسی (اقلیم شناسی)، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اهواز

رضا برنا

استادیار گروه جغرافیا، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اهواز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
اسماعیلی، رضا، ارزیابی شرایط اقلیم آسایش بندر چابهار در جهت ... [مقاله کنفرانسی]
بذرپاش، ر، ملکی، ح، حسینی، س، بررسی آسایش حرارتی در ...
سازمان برنامه و بودجه استان خوزستان، مطالعات جامع توسعه استان ...
عزتیان، ویکتوریا، میرعنایت، ناهیدالسادات، محمدکاظم حاجیان، بررسی زیست اقلیم گردشگری ...
علیجانی، بهلول، کاویانی، محمدرضا، مبانی آب و هواشناسی، تهران، انتشارات ...
عفیفی، محمد ابراهیم، قنبری، عبدالرسول، طبخی، فاطمه، یوسفی، عبدالحسین، ارزیابی ...
کاویانی، محمدرضا، ارزیابی اقلیم حیاتی و آستانه های تحریک آن ...
سومین‌کنفرنس _ پایدارد رعلوم‌جرافیا وبرنامه ایزی _ معمای‌وشهرسازی _ ...
محمدی، حسن، سعیدی، علی، شاخص های زیست اقلیمی موثر بر ...
Becken, S & John E. Hay, Climate change and tourism: ...
Becker S, Bioclimatic Rating of cities and Resort in South ...
Cheng. V., Ng. E, Chan. C and Givonk B, Outdoor ...
Hein, L. Metzger, M.J and Moreno, A, Potential impacts of ...
Hounam, C. E, "Me teorological factors affecting comfort (with special ...
Matzarakis A, Heat stress i Greece. _ J Biometeorol; 41 ...
Scott, D., & McBoyle, G, Using a 'tourism climate index ...
Scott, D., Michael Hall, C & Stefan Gosslling, Tourism and ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "ارزیابی و پهنه بندی محدوده آسایش بیوکلیماتیک انسانی با استفاده از شاخصبیکر (CP )در محیط ( GISمطالعه موردی: استان خوزستان)" توسط فریده مرتضایی، دانشجوی کارشناسی ارشد آب و هواشناسی (اقلیم شناسی)، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اهواز؛ رضا برنا، استادیار گروه جغرافیا، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اهواز نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی سومین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم جغرافیا و برنامه ریزی، معماری و شهرسازی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله اقلیم، آسایش بیوکلیماتیک انسانی، شاخص بیوکلیمایی بیکر ،(،GIS ،(CP استان خوزستان هستند. این مقاله در تاریخ 19 اردیبهشت 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 704 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که آسایش یکی از مهمترین عوامل موثر در زندگی انسان است، و شناخت شرایط زمانی و مکانی این مسئله نقش اثرگذاری در برنامه ریزی برای رفاه و پیشرفت جامعه انسانی دارد. تغییرات فصلی در عناصرآب و هوایی آسایش زیستیانسان را تحت تاثیر قرار می دهد. یکی از اهداف مهم اقلیم شناسان شناخت نواحی دارای آسایش اقلیمی در زمان هایمختلف است. راحتی ... . برای دانلود فایل کامل مقاله ارزیابی و پهنه بندی محدوده آسایش بیوکلیماتیک انسانی با استفاده از شاخصبیکر (CP )در محیط ( GISمطالعه موردی: استان خوزستان) با 13 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.