سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

رابطه درک مطلب و خواندن

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 9,222

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ICPE01_194

Index date: 8 May 2016

رابطه درک مطلب و خواندن abstract

مسئله خواندن و درک مطلب بنیادی ترین و در عین حال ریشه ایترین راه برای علاقمند کردن دانش آموزان به خوانددن و پیشرفتدانش آموزان در همه ی دروس و همه ی موقعیت ها است . چون تافراگیر نتواند مطلبی را بخواند و آن را درک کند نمی تواند از آنلذت ببرد و در جواب دهی به آن و حل مسایل توانمند شود.در این مقاله سعی شده برای مشکلات خواندن و درک مطلبوبهبود سواد خواندن با الهام از روش هایی مثل روش چند وجهیوروش پرسش از نویسنده با فعالیت هایی ابتکاری و بازی راهکارهاییقابل اجرا برای معلمین و والدین ارائه شود. منظور از «سوادخواندن» هم عبارت است از خواندن معطوف به درک مطلب ودریافت معناها و مفاهیم کلمه ها، عبارت ها، جمله ها، دریافتدانستنی ها و شناخت مضامین و ارزش ها ی نهفته در متن و درنهایت گرفتن پیامی که نویسنده با به کارگیری نشانه ها و رمزهایکلامی آن را نوشته است.زمینه: در خواندن و درک مطلب، از مهدم ترین نیازهای یادگیریدانش آموزان است. تا فراگیر مطلبی را درک نکند نه به آن علاقمندشده و نه پیشرفتی در آن خواهد کرد. واین میسر نمی شود جز باارائه راهکارهایی خارج از عرف کلاس و به عبارتی همراه کردنخواندن با بازی امکان پذیر است .هدف : برنامه درسی خواندن، آموزش درک مطلب دو هدف عمدهدارد: اول، کمک به دانش آموزان برای فهم مطالب و محتوای درس،و دیگر، توسعه توانایی آنها به منظور تبدیل آنان به افرادی خودتنظیم در استفاده از راهبردهای درک مطلب.روش: روش کتابخانه ای و مطالعه موردی فراگیرانی که بهمرکزاختلالات یادگیری مراجعه کرده اند.یافته ها: روش چند وجهی خواندن و شیوه پرسش از نویسنده وروشآموزش تبادلی 1 راهبردهای درک و فهم خواندن یکی از روش ها یآموزش شناختی و فراشناختی است که برای دانش آموزان ضعیفدوره ابتدایی طرحریزی شده است .که سعی در تلفیق آنها بافعالیت هایی ابتکاری شده است. نتایج: ی ی از مهمترین مهارتهای یادگیری، درک مطلب می باشد.هر چه ادراک و دریافت بهتر باشد، یادگیری و یادآوری مطالب نیزآسان تر می شود. برای درک بهتر باید هدف و انگیزه داشت. و اینهدف و انگیزه باید در قالب طراحی برنامه هایی متناسب با مشکلکودک و در قالب بازی و خارج از فعالیت های رسمی صورت گیرد. به خاطر داشته باشید که مطالعه بدون هدف و پیش زمینه همچونگردابی است که فرد را در خود گرفتار می کند.کاربردهای احتمالی: روشهای بیان شده در اینجا می تواند هم درکلاسهای عادی بکار رود و هم ایده ای جهت استفاده همکاران درمراکز اختلالات یادگیری باشد.اصالت ارزش: این تحقیق چون همراه با تجربیات کاری و عملی درکار با این گونه کودکان است واقعی تر و کاربردی تر می تواند باشد.

رابطه درک مطلب و خواندن Keywords:

رابطه درک مطلب و خواندن authors

علی شریفی

لیسانس آموزش ابتدایی -کارمند آموزش و پرورش شاغل آموزش و پرورش

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
انوشه پور، بلفضل: روش تدریس فارسی ابتدایی، تهران: ایران، .1372 ...
I3 پارسا، محمد نظریه های یادگیری و آموزشی، دانشگاه تربیت ...
جباری، سوسن و خادمی، محسن بررسی مقایسه‌ای تاثیر روش‌های آموزش ...
جودیس شیکدانز و دیگران _ گ _ گام‌های نخستین به ...
[ء] دکتر تبریزی، مصطفی - درمان اختلالات خواندن -تهران- انتشارات ...
دکتر نادری، ات اله و دکتر سیف نراقی، مریم-اختلالات یادگیری- ...
رینر، کیث و الکساندر پولاچک: روانشناسی خواندن، تهران: مرکز نشر ...
ضرغامیان، مهدی: زبانشناسی و آموزش و پرورش، تهران: مدرسه، .1383 ...
علی شریفی _ تجربیات شخصی به عنوان مربی اختلالات یادگیری ...
فیضی پور، هایده؛ اخوان تفتی، مهناز. بررسی تاثیر روش تصحیح ...
قاسمی پویا، اقبال _راهنمای پژوهش در عمل، پژوهشکده تعلیم وتربیت، ...
کاکیا، لیدا 0 بررسی تاثیر آموزش قبل از دبستان بر ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "رابطه درک مطلب و خواندن" توسط علی شریفی، لیسانس آموزش ابتدایی -کارمند آموزش و پرورش شاغل آموزش و پرورش نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی اولین کنفرانس بین المللی روانشناسی و علوم تربیتی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله درک مطلب ، کودکان ، اختلالات خواندن، یادگیری هستند. این مقاله در تاریخ 19 اردیبهشت 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 9222 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که مسئله خواندن و درک مطلب بنیادی ترین و در عین حال ریشه ایترین راه برای علاقمند کردن دانش آموزان به خوانددن و پیشرفتدانش آموزان در همه ی دروس و همه ی موقعیت ها است . چون تافراگیر نتواند مطلبی را بخواند و آن را درک کند نمی تواند از آنلذت ببرد و در جواب دهی به آن و حل مسایل ... . برای دانلود فایل کامل مقاله رابطه درک مطلب و خواندن با 6 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.