سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسى و ارزیابى کارآیى باندهاى ماهواره لندست ٧ (ETM+)در تفکیک واحدهاى طیفى حاشیه پلایا (مطالعه موردى؛ پلایاى دامغان)

Publish place: Geomatics 1381
Publish Year: 1381
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 3,082

This Paper With 19 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

GEO81_05

Index date: 30 December 2005

بررسى و ارزیابى کارآیى باندهاى ماهواره لندست ٧ (ETM+)در تفکیک واحدهاى طیفى حاشیه پلایا (مطالعه موردى؛ پلایاى دامغان) abstract

علیرغم گستره وسیع مناطق خشک و بیابانى در ایران مطالعات کمى در مورد ویژگی های این زست بوم و اجزاءآن صورت گرفته است.در این تحقیق جهت مطالعه رفتارهاى طیفى خاکهاى مختلف موجود در حاشیه پلایا و تهیه نقشه پوشش اراضى، ازجدیدترین دادههاى رقومى ماهواره لندست 7 (ETM+) به تاریخ ٢٠ ژولاى ٢٠٠٠ و ردیف، گذر 162/35 استفاده گردید. منطقه مورد مطالعه در شرق استان سمنان و جنوب شرق دامغان واقع شده است. جهت مطالعه خاکها از روشرقومى-بصرى (DVI ) استفاده گردید. بر طبق این روش ابتدا با کمک تکنیکهاى مختلف پردازش تصوىر و تفسیرچشمى انواع تصاویر رنگى، واحدهاى طیفى همگن خاک جدا گردیدند. در مرحله بعد با مراجعه به صحرا و در دستداشتن GPS ویژگیهاى صحرایى و خصوصیات واحدها یادداشت گردید. بر اساس اطلاعات صحرایى و سایر اسناد ومدارک ١٩ کلاس مختلف طیفى ( ١٣ کلاس خاک، ٤ کلاس Fan و 2کلاس پوشش گیاهى) تعریف و از هر کلاس نواحی تعلیمى انتخاب گردید. بر اساس تحلیل نمودار دو بعدى هر یک از کلاسها ومیزان تفکیک پذیرى آنها، طبقه بندىحداکثر احتمال با ٤ رویکرد و ترکیب باندى صورت گرفت.نتایج طبقه بندى نشان داد که دقت رویکرد دوم مشابه رویکرد اول میباشد و حتى در بعضى کلاسها دقت بالاترىبدست آمد. روکردهاى سوم و چهارم داراى دقت کلى پایینى بودند. ترکیبات باندى فوق نقش کلیدى باند ترمال درتفکیک برخى کلاسها به خوبى نشان دادند. در نهات با ادغام برخى کلاسها نقشه پوشش اراضى منطقه تهیه گردد. لذا استفاده از داده هاى ماهواره لندست ٧ در مطالعه ویژگیهاى این گونه محیطها توصیه میشود.

بررسى و ارزیابى کارآیى باندهاى ماهواره لندست ٧ (ETM+)در تفکیک واحدهاى طیفى حاشیه پلایا (مطالعه موردى؛ پلایاى دامغان) authors

امیر هوشنگ احسانی

کارشناس ارشد منابع طبیعی دانشگاه تهران

سید کاظم علوی پناه

استادیاردانشگاه تهران مرکز تحقیقات مناطق کویری و بیابانی ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
Alavi Panah, S.K., Goosens, R., De dapper, M., 1999, "Study ...
Bryant, R.G. 1996, "Validated linear mixture modeling of landsat TM ...
Goossens. R. and Van Ranst, E. 1999. The use of ...
Metternichkt, G, Zink, J. 1997, "Spatial discrimination of salt and ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسى و ارزیابى کارآیى باندهاى ماهواره لندست ٧ (ETM+)در تفکیک واحدهاى طیفى حاشیه پلایا (مطالعه موردى؛ پلایاى دامغان)" توسط امیر هوشنگ احسانی، کارشناس ارشد منابع طبیعی دانشگاه تهران؛ سید کاظم علوی پناه، استادیاردانشگاه تهران مرکز تحقیقات مناطق کویری و بیابانی ایران نوشته شده و در سال 1381 پس از تایید کمیته علمی همایش ژئوماتیک 81 پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 9 دی 1384 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 3082 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که علیرغم گستره وسیع مناطق خشک و بیابانى در ایران مطالعات کمى در مورد ویژگی های این زست بوم و اجزاءآن صورت گرفته است.در این تحقیق جهت مطالعه رفتارهاى طیفى خاکهاى مختلف موجود در حاشیه پلایا و تهیه نقشه پوشش اراضى، ازجدیدترین دادههاى رقومى ماهواره لندست 7 (ETM+) به تاریخ ٢٠ ژولاى ٢٠٠٠ و ردیف، گذر 162/35 استفاده گردید. منطقه ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسى و ارزیابى کارآیى باندهاى ماهواره لندست ٧ (ETM+)در تفکیک واحدهاى طیفى حاشیه پلایا (مطالعه موردى؛ پلایاى دامغان) با 19 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.