سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی اثر کودهای فسفاته، اسیدهای آلی و تلقیح با قارچ آربوسکولار میکوریزا بر خصوصیات مورفولوژیک و محتوای فسفر برگ ذرتZea mays L.

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 754

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

CNRE02_177

Index date: 6 September 2016

بررسی اثر کودهای فسفاته، اسیدهای آلی و تلقیح با قارچ آربوسکولار میکوریزا بر خصوصیات مورفولوژیک و محتوای فسفر برگ ذرتZea mays L. abstract

دستیابی به پایداری کشاورزی و زیست محیطی امری حیاتی تلقی می شود که نیازمند تحقیق و بررسی در زمینه مدیریت نهاده های کشاورزی و اثرات زیست محیطی آن می باشد. یکی از مهم ترین نهاده های کشاورزی کودهای شیمیایی هستند که اثرات نامطلوبی بر زیست بوم برجا می گذارند. این مطالعه با هدف بررسی اثرات کودهای فسفاته، اسیدهای آلی و قارچ های میکوریزا بر پارامترهای مورفولوژیک و جذب فسفر در ذرت اجرا گردید. کودهای معدنی(سوپر فسفات تریپل، سنگ فسفات) اسیدهای هیومیک و فولویک و قارچ میکوریزا تیمارهای آزمایش را تشکیل دادند. نتایج نشان داد که بیشترین وزن تر ساقه از کودسوپر فسفات تریپل به دست آمد. کاربرد اسیدهیومیک سبب افزایش معنی دار در ارتفاع ، وزن تر و خشک ساقه در تیمار های میکوریزا گردید. تیمار سوپر فسفات تریپل و اسید هیومیک موجب افزایش معنی دار وزن خشک ساقه و ارتفاع بوته در ذرت نسبت به سایر تیمارهای میکوریزا گردید. سوپر فسفات تریپل درتمام تیمارهای اسیدالی و میکوریزا افزایش معنی داری نسبت به سنگ فسفات و شاهد داشت. در شرایط بدون کاربرد کودهای معدنی کاربرد توامان هیومیک و فولویک و میکوریزا سبب افزایش معنی دار فسفر برگ گردید. درشرایط کاربرد سنگ فسفات، تیمار هیومیک و میکوریزا بیشترین تاثیر را بر محتوای فسفر برگ داشت اما بیشترین محتوای فسفر برگ گردید. درشرایط کاربرد سنگ فسفات، تیمار هیومیک و میکوریزا بیشترین تاثیر را بر محتوای فسفر برگ داشت اما بیشترین محتوای فسفر برگ از اثر متقابل اسیدهای آلی و میکوریزا درشرایط کاربرد سوپرفسفات تریپل حاصل شد. بنابراین کاربرد تیمارهای تلفیقی از مواد معدنی ، اسیدهای آلی و قارچ میکوریزا جهت افزایش عملکرد و دستیابی به اهداف کشاورزی پایدار و سلامت زیست محیطی توصیه می گردد.

بررسی اثر کودهای فسفاته، اسیدهای آلی و تلقیح با قارچ آربوسکولار میکوریزا بر خصوصیات مورفولوژیک و محتوای فسفر برگ ذرتZea mays L. Keywords:

بررسی اثر کودهای فسفاته، اسیدهای آلی و تلقیح با قارچ آربوسکولار میکوریزا بر خصوصیات مورفولوژیک و محتوای فسفر برگ ذرتZea mays L. authors

ریحانه عسکری

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم خاک،دانشگاه شهید باهنرکرمان

مهدی سرچشمه پور

استادیار گروه علوم خاک دانشگاه شهید باهنر

مجید حجازی

استادیار بخش علوم خاک، دانشگاه شهید باهنر کرمان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
- رضوای، .، افشنگ، ب.، قلی زاده ع. و ف. ...
- روزبهانی، ا، قربانی، ع.، میرزایی، م . م. و ...
- قربانی، ص.، خزاعی، ح. ر.، کافی، . و م. ...
_ Bettoni, M. M., Mogor, A. F.. Palet, .. Goicoechea, ...
_ Koide, R.T., Goff, M.D., Dickie, I.A., 2000. Component growth ...
- Fischer, D., and Glaser, B., 2012. Synergisms between compost ...
- Mills, H., and Jones, J., 1996. Plant analysis handbook ...
_ Montanarella, L., 2007. Trends in land degradation in eursope. ...
Nelson, N.O., and Janke, R.R., 2007. Phosphorus _ and management ...
_ Smith, S.E., and Read, D.J. 2O8. Mycorrhizal Symbiosis. Academic ...
_ Quilty, J.R., Cattle, S.R., 2011. Use and understanding of ...
_ United Nations, 2013. http :/7ww.un.org (accessed July 2013) (Online). ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی اثر کودهای فسفاته، اسیدهای آلی و تلقیح با قارچ آربوسکولار میکوریزا بر خصوصیات مورفولوژیک و محتوای فسفر برگ ذرتZea mays L." توسط ریحانه عسکری، دانشجوی کارشناسی ارشد علوم خاک،دانشگاه شهید باهنرکرمان؛ مهدی سرچشمه پور، استادیار گروه علوم خاک دانشگاه شهید باهنر؛ مجید حجازی، استادیار بخش علوم خاک، دانشگاه شهید باهنر کرمان نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی دومین همایش ملی صیانت از منابع طبیعی و محیط زیست پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله اسیدفولویک، اسید هیومیک، ذرت، فسفر،کود هستند. این مقاله در تاریخ 16 شهریور 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 754 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که دستیابی به پایداری کشاورزی و زیست محیطی امری حیاتی تلقی می شود که نیازمند تحقیق و بررسی در زمینه مدیریت نهاده های کشاورزی و اثرات زیست محیطی آن می باشد. یکی از مهم ترین نهاده های کشاورزی کودهای شیمیایی هستند که اثرات نامطلوبی بر زیست بوم برجا می گذارند. این مطالعه با هدف بررسی اثرات کودهای فسفاته، اسیدهای آلی و ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی ذرت طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی اثر کودهای فسفاته، اسیدهای آلی و تلقیح با قارچ آربوسکولار میکوریزا بر خصوصیات مورفولوژیک و محتوای فسفر برگ ذرتZea mays L. با 6 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.