تخمین روندیابی سیل با استفاده از شبکه عصبی مصنوعی و روش موج سینماتیک و مقایسه آن با مقادیر واقعی در رودخانه ( مطالعه موردی : رودخانه دز)

Publish Year: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 2,862

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

WRM03_039

تاریخ نمایه سازی: 28 فروردین 1387

Abstract:

روندیابی سیلاب یکی از مسائل مهمی می باشد که در علم هیدرولیک کانالهای باز و مهندسی رودخانه مورد بررسی قرار گرفته است. روشهای مختلفی در زمینه روندیابی سیلاب وجود دارد، این روشها را میتوان به دو گروه روندیابی هیدرولیکی و روندیابی هیدرولوژیکی تقسیم بندی نمود. در روندیابی هیدرولیکی از اصول و قوانین جریانهای غیرماندگار در کانالهای باز استفاده می شود. روندیابی هیدرولوژیکی ترکیب معادله پیوستگی با یک معادله خطی یا غیرخطی ذخیره – حجم در یک بازه از مسیر جریان می باشد. روش سینماتیک یکی از روشهای مرسوم روندیابی هیدرولیکی است که پارامترهای آن با استفاده از مشخصات هندسی و خصوصیات جریان بدست می آید. به علت عدم دسترسی به اطلاعات و داده های موردنیاز، محاسبه پارامترهای این روش به آسانی میسر نیست در چنین مواردی استفاده از شبکه عصبی مصنوعی یکی از مناسبترین روشها است. در این تحقیق از شبکه عصبی مصنوعی برای روندیابی سیلاب در بازه دزفول – حرمله استفاده شده است. شبکه انتخابی در این تحقیق شبکه پرسپترون چند لایه (MLP) می باشد ،که با استفاده از الگوریتم - Levenbeg (LM) Marquardt آموزش می یابد.برای بالابردن کارایی شبکه عصبی داده های ورودی و خروجی به شبکه در بازه (1و0) نرمالیزه شده اند .مراحل ایجاد شبکه، صحت یابی و تست شبکه با استفاده از جعبه افزار شبکه های عصبی مصنوعی نرم افزار MATLAB انجام شده است . برای روند یابی به روش موج سینماتیک از نرم افزار MIKE11 استفاده گردید. در نهایت در این تحقیق نتایج روند یابی شبکه عصبی مصنوعی با نتایج روندیابی به روش موج سینماتیک مقایسه گردید . این مقایسه نشان داد که روش شبکه عصبی مصنوعی نتایج بهتری بدست می دهد.

Authors

مهران جوان اجدادی

کارشناس ارشد، اردبیل، خ-مطهری، کوچه ۱۰ متری ۲، پلاک۵

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • قدسیان، م.(137). "مهار سیلاب و مهندسی زهکشی". مرکز نشر آثار ...
  • سمیعی، ت.(1385). "بررسی هید رولیک جریان در بازه ای از ...
  • Chow-Ven Te. (1 988)."Applied Hydrology ". Mc Graw Hill Book ...
  • Fanelli, A.M., Salva neschi, A. (1996). _ Neurat Network approach ...
  • نمایش کامل مراجع