سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مدیریت سنتی آب در بخش کشاورزی (مطالعه موردی شهر سمنان )

Publish Year: 1387
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,659

This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

WRM03_106

Index date: 16 April 2008

مدیریت سنتی آب در بخش کشاورزی (مطالعه موردی شهر سمنان ) abstract

مدیریت آبیاری بخش کشاورزی در مناطق کم آب از زمانهای قدیم مورد تاکید مردم بوده است و در طول زمان تکامل یافته است. در شهرسمنان، بعنوان یکی از مناطق خشک ونیمه خشک نظام آبیاری از مقررات خاصی برخوردار بوده که هم اکنون نیز کم وبیش اجرا میشود.تنها رودخانه دائمی سمنان رودخانه گل رودبار بوده که نیازهای آبی مردم راتامین می کرده است . رود مذکور پس از طی مسافت زیاد وارد آب پخش کن شده و پس ازکاهش فشارآب توسط آب شکنها به شش استخر زاوغان، کوشک مغان ،کدیور،ناسار،لتیبار و شاهجوی وارد شده ودر نهایت به زمینهای کشاورزی ختم میشود. پارا محل تقسیم آب استخرهای سمنان است.بستر جوی آب درپارا طوری ساخته شده است که آب بطور یکسان حرکت کرده و در قسمت پایانی درسطحی کاملا مساوی شش قطعه چوب به نام برجم آب را به سوی جویهای کوچکتر هدایت می کند . در یک سطح بلند ودریک برج نگهبانی پارابان با وظیفه نظارت بر جریان آب مستقر است. استخرهای سمنان دارای گروه آبیاران باوظایف متفاوت بالغ بر ٥٤ نفروبا اوراق واسناد، وسایل خاص ومقیاس های معین مبادرت به تقسیم آب مینمایند. از آنجاکه آب نقش مهمی درمناطق کم آب دارد مدیریت آن دربخش کشاورزی نیز مهم جلوه میکند . هدف اصلی از این بررسی این بوده است که مشخص گردد که مدیریت آب دربخش کشاورزی درشهرسمنان چگونه بوده است. بدین منظوربا استفاده از منابع مختلف و به صورت کتابخانه ای و اسناد ومدارک موجود و مشاهده موضوع مورد بررسی قرار گرفت.

مدیریت سنتی آب در بخش کشاورزی (مطالعه موردی شهر سمنان ) Keywords:

مدیریت سنتی آب در بخش کشاورزی (مطالعه موردی شهر سمنان ) authors

سید محمد رضوی

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام استان سمنان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
بنی اسدی، علی.(374 1)، سیمای استان سمنان، استانداری سمنان، سمنان ...
حاجی ملک، علی.(1383)، آبیاری سطحی، موسسه تلاش سبز، تهران. ...
سجادی، حسن.(355 1)، گزارشی کوتاه ازتقسیم آب سمنان، (دست نوشته). ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "مدیریت سنتی آب در بخش کشاورزی (مطالعه موردی شهر سمنان )" توسط سید محمد رضوی، عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام استان سمنان نوشته شده و در سال 1387 پس از تایید کمیته علمی سومین کنفرانس مدیریت منابع آب پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله مدیریت سنتی، آب ،کشاورزی، سمنان هستند. این مقاله در تاریخ 28 فروردین 1387 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1659 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که مدیریت آبیاری بخش کشاورزی در مناطق کم آب از زمانهای قدیم مورد تاکید مردم بوده است و در طول زمان تکامل یافته است. در شهرسمنان، بعنوان یکی از مناطق خشک ونیمه خشک نظام آبیاری از مقررات خاصی برخوردار بوده که هم اکنون نیز کم وبیش اجرا میشود.تنها رودخانه دائمی سمنان رودخانه گل رودبار بوده که نیازهای آبی مردم راتامین می ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی کشاورزی عمومی طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله مدیریت سنتی آب در بخش کشاورزی (مطالعه موردی شهر سمنان ) با 7 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.