بررسی تاثیر خشکسالی بر سفره آبدار دشت میان آب شوشتر با استفاده از GIS و تعیین محل مناسب جهت بهره برداری بیشتر آب زیر زمینی در شرایط بحرانی

Publish Year: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,186

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

WRM03_355

تاریخ نمایه سازی: 28 فروردین 1387

Abstract:

خشکسالی را می توان معلول یک دوره شرایط خشک غیرعادی دانست که به اندازه کافی دوام داشته باشد تا عدم تعادل در وضعیت هیدرولوژی یک ناحیه ایجاد شود. خشکسالی اخیر تاثیر زیادی بر بس یاری از سفره ها ی آبدار دشتها در سراسر کشور گذاشته و تغییرات کمیت و کیفیت آبهای زیرزمینی را سبب شده است . یکی از سفره های آبدار موثر از این خشکسالی، دشت میان آب شوشتر می باشد.دشت میان آب در استان خوزستان بین طول جغرافیایی 36 ˚ 31 تا 03 ˚ 32 شرقی و عرض جغرافیایی45 ˚48 تا ˚01 ˚49 شمالی و در فاصله تقریبا 40 کیلومتری شمال اهواز قرار گرفته است . دو رودخانه گرگر و شطیط (کارون) از شرق و غرب منطقه مورد مطالعه را مانند جزیرهای محصور کردهاند. تغذیه سفره آبدار از رودخانه شطیط در قسمت شمالی منطقه مورد مطالعه باعث افزایش تراز ارتفاع ی س طح آب زیرزمین ی وهمچن ین بهبود کیفیت آب زیرزمینی شده است. در این تحقیق با استفاده از داده های سطح آب زیرزمینی چاههای مشاهده ای و همچنین آمار بارندگی ایستگاههای هواشناسی مجاور ، به بررسی اثر خشکسالی بر آب زیرزمینی سفره آبدار پرداخته شده است . با استفاده از داده های مذکور، نقشه های تراز آب زیرزمینی مربوط به فروردین ماه ١٣٨٦ و ١٣٨٧ ، نقشه تغییرات سطح آب در طی فروردین ٨٦ تا فروردین ٨٧ در محیط GIS و همچنین هیدروگراف واحد دشت ترسیم و تفسیر شد و تاثیر خشکسالی بر آن مورد بررسی قرار گرفت. بررسیهای بعمل آمده مبین آن است که در بیشتر قسمتهای سفره آبدار تراز آب زیرزمینی افت کرده و از حجم سفره آبدار کاسته شده است.

Keywords:

دشت میان آب شوشتر , خشکسالی , سفره آبدار زیرزمینی

Authors

اکبر اکبری

کارشناس ارشد هیدروژئولوژی اداره کل محیط زیست استان خوزستان

سیاوش حیدری ارجلو

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه های آبی دانشگاه شهید چمران اهواز

علی نادریفر

کارشناس زمین شناسی شرکت مهندسین مشاور بهکارآب اهواز

نصراله کلانتری

دکترای هیدروژئولوژی دانشگاه شهید چمران اهواز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :