بررسی مراقبت های بهداشتی دوران بارداری در حاشیه نشینان شهر اردبیل (مطالعه موردی: زنان باردار مراجعه کننده به پایگاه 34 منطقه میراشرف)

Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 719

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NICONF03_249

تاریخ نمایه سازی: 21 شهریور 1395

Abstract:

دوران بارداری یکی از مهمترین و پرمخاطره ترین دوران زندگی مادران است. مراقبت های دوران بارداری به اجرای صحیح و دقیق اصولیاطلاق می گردد که درصد بسیاری از مرگ و میر مادران و جنین آنها و نیز مرده زایی ها، تولدهای زودرس و یا نوزادان با وزن کم، ناشی ازمراقبت های نامناسب و ناکافی در دوران بارداری است. این پژوهش با هدف مطالعه شاخص های بهداشتی زنان باردار جهت پری ناتال مناسببا بررسی زندگی آنها در حاشیه نشینی صورت گرفت. مطالعه حاضر از نوع توصیفی و تحلیلی می باشد که در بین 200 نفر از زنان باردارمحدوده حاشیه شهر اردبیل در سال 1393 انجام شد. در این مطالعه 106 نفر از مراقبت های بهداشتی دوران بارداری ضعیف و 94 نفر ازمراقبت های بهداشتی دوران بارداری مناسب برخوردار بودند. بدین منظور، پرسشنامه هایی تهیه شده و بین زنان باردار مراجعه کننده به پایگاه34 توزیع گشت. با توجه به فرم استاندارد مراقبت های دوران بارداری، سوال هایی در مورد شاخص های سطح سواد، تعداد بارداری، سن زنانباردار، تعداد اعضای خانواده و... مطرح شده است. برای تحلیل داده ها و مشاهده نتایج آزمون های آماری توصیفی و T Test ، از نرم افزارspss استفاده شد. بررسی میانگین بین دو گروه نشان داد که فاکتورهای سطح سواد (001 / 0 = p)، میزان درآمد همسران باردار(000 / 0 = p)،استفاده از بیمه خدمات درمانی (001 / 0 = p) و نوع مالکیت مساکن (002 / 0 = p) اختلاف معنی داری در سطح 99 درصد داشتند و همچنینفاکتورهای سن زنان باردار(034 / 0 = p)، تعداد بارداری (031 / 0 = p) و تعداد اعضای خانواده (003 / 0 = p) اختلاف معنی دار بین دو گروه در سطح 95 درصد داشتند. آگاه سازی زنان باردار و آموزش دادن به آنها و ایجاد کلاس های آموزشی در مناطق حاشیه نشین توسط بهداشت مراقبت هایدوران بارداری و خانواده، میتواند مشکلات ناشی از مراقبت محدود در دوره پریناتال را به حداقل برساند.

Authors

سیده زینب پرندک

کارشناس ارشد جغرافیای پزشکی واحد اردبیل

فرحروز پرتوی

کارشناس ارشد جغرافیای پزشکی واحد اردبیل

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • _ انصاری. عبدالمعبود (1355)، نظریه انسان حاشیه‌نشین در جامعه‌شناسی، پژوهش‌نامه ...
  • طرح جامع آماری شهر اردبیل، (1390)، صص: 10 -100 ...
  • _ علی‌پور. مسیح، (1388)، بررسی مسائل و مشکلات اجتماعی فرهنگی ...
  • Fekrat.M, Kashania..M, Saberi.Z, 2004, Evaluation of the effective factord in ...
  • نمایش کامل مراجع