سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

نظریه های ساخت شهرهای اسلامی و ساختار شهرهای ایرانی پس از ظهور اسلام

Publish Year: 1395
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,151

This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCCAC01_072

Index date: 16 September 2016

نظریه های ساخت شهرهای اسلامی و ساختار شهرهای ایرانی پس از ظهور اسلام abstract

شهر و شهرنشینی، امروزه از مهمترین موضوعات اجتماعی است که میتواند عناصر فرهنگی و کلیه فرایندهای ناشی از تاثیر انسان و محیط پیرامون او را دستخوش تغییر و تحول قرار دهد. تحقیقات انجام شده در مورد شهرهای اسلامی، تاحدود زیادی متاثر از چارچوب مفاهیم و قوانین اجتماعی، سیاسی و اقتصادی حاکم بر شهرهای غربی و مطابق با موازین و معیارهای مطالعه شهرهای غربی صورت پذیرفته است و محور اصلی مطالعات آنها مبتنی بر مقایسه شهرهای اسلامی با شهرهای اروپایی بوده است،. هدف از تدوین این مقاله، مرور و بررسی نظریه ها و تحلیل های انجام شده در خصوص شهرهای قلمرو فرهنگ اسلامی و مقایسه آن با شهر های غربی و بررسی سبک های شهرسازی در دوران اسلامی در ایران می باشد. روش تحقیق توصیفی-تحلیلی است و با روش های اسنادی و کتابخانه ای اطلاعات مورد نیاز جمع آوری شده است. در نهایت نتیجه گرفته شده که در شهرهای اسلامی-ایرانی، تفکر حاکمان زمانه و ایدئولوژی ناشی از آن عوامل مهمی در ایجاد ساختار کالبدی این گونه شهرها بوده است. اگر در دوران جدید روند تفکرات مدرن و مدرن شدن اثرات ملی، کم رنگ تر نموده، ولی هنوز عامل مهم در این زمینه محسوب می شود.

نظریه های ساخت شهرهای اسلامی و ساختار شهرهای ایرانی پس از ظهور اسلام Keywords:

نظریه های ساخت شهرهای اسلامی و ساختار شهرهای ایرانی پس از ظهور اسلام authors

زینب کرکه آبادی

استادیار جغرافیا و برنامه ریزی شهری،دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان

محمد شعبانی

دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان معاون شهرسازی و معماری منطقه 9

مریم غلامی

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرری کارشناس طرح تفصیلی شهرداری منطقه 9 شهرداری تهران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
عریان، مرضیه، شهرهای کشورهای اسلامی، مجموعه مقالات کنگره تریخ معماری ...
توسلی، محمود، فضای معماری و شهر ایرانی در برابر غربآنشریها، ...
فرجام، رسول؛ سلیمانی مقدم، هادی؛ چاوشی، اسماعیل، مفهوم‌اجتماعی شهر از ... [مقاله ژورنالی]
پور احمد، احمد و سیروس موسوی _ ماهیت اجتماع شهر ...
علیزاده هوشمند و کیومرث حبیبی، عوامل شکل دهنده شهرهای اسلامی ...
فلاحت، سمیه، بر ساخت مفهوم شهر اسلامی، فصلنامه مطالعات شهر ...
پور جعفر، محمد رضا و لیلا سادات هاشمی د منه ...
[ه] دانش، جعفر، مبانی شکل گیری و اصول سازمان ابی‌کالبدی ...
قه باباخانی، علی، ملیحه سامه و رضا سامه _ مطلالعه ...
I1 بیم سلیم، حکیم شهرهای‌عربی اسلامی -اصول ساختمانی و شهرسازی، ...
I1] بیم سلیم، حکیم شهرهای عربی اسلامی -اصول سختمانی و ...
باقری، اشرف السادات.نظریه‌هایی درباره شهرهای قلمرو فرهنگ اسلامی، انتشارات امیرکبیر، ...
عبدالستار عثمان، محمد مدینه اسلامی، ترجمه: علی چراغی، انتشارات امیر ...
selim Hakim, B _ Viewpomt: Urban form j traditional Islamic ...
Ringer, Fritz K, Max Weber: An Imtelectul .Biography, Unversity of ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "نظریه های ساخت شهرهای اسلامی و ساختار شهرهای ایرانی پس از ظهور اسلام" توسط زینب کرکه آبادی، استادیار جغرافیا و برنامه ریزی شهری،دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان؛ محمد شعبانی، دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان معاون شهرسازی و معماری منطقه 9؛ مریم غلامی، کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرری کارشناس طرح تفصیلی شهرداری منطقه 9 شهرداری تهران نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش سراسری مباحث کلیدی در مهندسی عمران ، معماری و شهرسازی ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله شهر، شهر اسلامی، شهر غربی، سبکهای شهرسازی درایران هستند. این مقاله در تاریخ 26 شهریور 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2151 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که شهر و شهرنشینی، امروزه از مهمترین موضوعات اجتماعی است که میتواند عناصر فرهنگی و کلیه فرایندهای ناشی از تاثیر انسان و محیط پیرامون او را دستخوش تغییر و تحول قرار دهد. تحقیقات انجام شده در مورد شهرهای اسلامی، تاحدود زیادی متاثر از چارچوب مفاهیم و قوانین اجتماعی، سیاسی و اقتصادی حاکم بر شهرهای غربی و مطابق با موازین و معیارهای ... . برای دانلود فایل کامل مقاله نظریه های ساخت شهرهای اسلامی و ساختار شهرهای ایرانی پس از ظهور اسلام با 14 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.