بهینهسازی چندهدفه مساله مکانیابی- مسیریابی با در نظرگرفتن پنجره زمانی نرم و حل آن با الگوریتم های SPEA2 PESA-II و NSGA-II
Publish place: 12th International Industrial Engineering Conference
Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 792
This Paper With 17 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
IIEC12_252
تاریخ نمایه سازی: 8 آبان 1395
Abstract:
مساله مکانیابی - مسیریابی در بسیاری از محیط های لجستیک به مدیران برای اخذ تصمیماتی مثل محل استقرار تسهیلات (مراکز توزیع یا انبارها)، تخصیص مشتریان به این تسهیلات و سپس برنامه های حمل ونقل برای ارتباطات مشتریان به این تسهیلات کمک میکند. در یک سیستم لجستیک، تصمیماتی نظیر مکانیابی انبارها، مسیریابی وسایل نقلیه و تخصیص مسیرها به این وسایل نقلیه بایستی بطور همزمان اخذ گردند. مساله مکانیابی- مسیریابی، به مدیران برای اخذ این تصمیمات کمک میکند. در واقع اینگونه مسائل، به دنبال یافتن مکان و تعداد مناسب تسهیلات و نیز مسیرهای توزیع توسط وسایل نقلیه میباشند. درگونه ای از مساله مکانیابی - مسیریابی فرض دسترسی به مکان ها و مسیرها قطعی در نظر گرفته میشود، بطوریکه امکان تأسیس انبارها در کلیه مکانهای بالقوه وجود دارد و کلیهمسیرها نیز بین نقاط تقاضا بطور کامل در دسترس میباشند. این مدل بهینه سازی بصورت چند هدفه عمل خواهد کرد، بطوریکه اهداف شامل کمینه سازی هزینه های تاسیس انبار، حمل ونقل و جریمه های ناشی از پنجره زمانی میباشد. این مساله بدلیل پیچیدگی و حجم بالای محاسبات جزو مسایل NP-hard قرار میگیرد. بدست آوردن حل بهینه برای مساله مورد نظر در اندازه بزرگ در زمان محاسباتی معقول بوسیله رویکردهای سنتی و ابزارهای بهینه یابی متداول، بسیار مشکل است. در این پژوهش برای حل مسئله در اندازه های بزرگ از الگوریتم های فراابتکاری نسخه دوم ژنتیک چند هدفه (NSGA-II) و الگوریتم تکاملی پارتو قوی نسخه دو( (SPEA2) و نسخه دوم الگوریتم انتخاب مبتنی بر شکل دهی پارتو (PESA-II) استفاده شده است.
Keywords:
Authors
محمدرضا شهرکی
استادیار گروه مهندسی صنایع دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان
سیداحمد عابدی خوشرودی
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی صنایع دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان
مسلم اسماعیلی
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی صنایع دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :