سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

پیش بینی سیلاب در حوضه آبریز اهر چای با استفاده از شبکه عصبی مصنوعی SCS و GIS(ANN)

Publish Year: 1395
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,585

This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ESUD02_515

Index date: 12 November 2016

پیش بینی سیلاب در حوضه آبریز اهر چای با استفاده از شبکه عصبی مصنوعی SCS و GIS(ANN) abstract

سیل همه ساله موجب تخریب ساختار اجتماعی و ساختار مالی، جانی فراوان می گردد. در ایران به دلیل وسعت زیاد، اقلیم متعدد، تراکم زمانی و مکانی بارشها، در اکثر حوضه های ابریز، همه ساله مشهد، سیلابهای عظیمی در بیشترین مناطق کشور می باشیم و از ویژگی های اصلی حوضه آبریز پستی بلندی و نفوذپذیری می باشد این دو ویژگی های از عوامل موثر بر ایجاد رواناب و سیل می باشد نمایه های پستی و بلندی حوضه شامل سطح، شیب، الگوی رودخانه ای و نمایه نفوذپذیری شامل توان جذب آب به داخل خاک و ذخیره رطوبت در ان است منطقه مورد مطالعه به دلیل داشتن اقلیمی نیمه خشک و کوهستانی در نتیجه تغیرپذیی بالای بارش، از جمله مناطقی است که در معرض سیلابهای مخرب قرا ردارد از آنجایی که عوامل مختلفی اقلیمی از جمله: مساحت حوضه، نوع خاک و پوشش گیاهی در کنترل روانابها موثراند، با بررسی همزمان نقش همه عوامل کنترل کننده در وضه آبریز و تلفیق منطقی آنها در محیط GIS امکان برآورد مقادیر رواناب فعلی و حتی پیش بینی سناریو های آتی به صورت علمی میسر گشته است در مطالعه حاضر براساس روش سازمان حفاظت خاک امریکا SCS، برای تعیین ارتفا ع رواناب از نقشه های شماره منحنی CN و نقشه خطوط همباران استفاده گردیده . سپس با مدل سازی و نوشتن فرمولهای مرتبط در محیط نرم افزار GIS نقشه پهنه بندی ارتفاع رواناب و سیلخیزی منطقی تهیه گردید هدف از این پژوهش پیش بینی سلاب رودخانه اهر چای با استفاده از روشهای ک شبکه عصبی مصنوعی ANN، حفاظت خاک آمریکا SCS و GIS می باشد. برای این منظور از داده های سالانه اقلیمی و هیدرلوزیکی دو ایستگاه اهرچ ای و حاجیلار استفاده شد با بررسی همبستگی بین این داده ها و دبی رودخانه اهرچای پارامترهای موثر بر سیلاب تعیین شد. پس از نرمال کردن داده ها، مدلهای مختلف ایجاد شد و نتایج در محیط نرم افزار GIS پیاده سازی شد بررسی نتایج نشان داد که شبکه منتخب MLP با هم بستگی 0/98 در مرحله اموزش و 0/0979 در مرحله آزمایش و خطای کمتر نسبت به سایر شبکه ا به عنوان بهترین مدل در بین انواع شبکه ی عصبی شناخته شد.

پیش بینی سیلاب در حوضه آبریز اهر چای با استفاده از شبکه عصبی مصنوعی SCS و GIS(ANN) Keywords:

سیل , پیش بینی , GIS SCS شبکه عصبی مصنوعی ANN , حوضه آبریز اهر چای CN

پیش بینی سیلاب در حوضه آبریز اهر چای با استفاده از شبکه عصبی مصنوعی SCS و GIS(ANN) authors

منیر شیرزادی

دانشجوی کارشناسی سنجش از دور دانشگاه تبریز

نازیلا هاشم زاده اینی سفلی

دانشجوی کارشناسی ارشد سنجش از دور دانشگاه تبریز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
حیات غیبی (1380)، پیش بینی سیلاب در رود خانه مرگ ...
خوجینی(1377)، بررسی شماره منحنی (CN)روش SCS در برآورد عمق رواناب ...
خیری زاده اورق و همکاران(1391)، پهنه بندی پتانسیل خطر وقوع ...
راهنما، م .ب وج .موسوی(1382)، پیش بینی سیلاب حوضه آبریز ...
رضایی و همکاران(1386)، مدلسازی منطقه ای دبی های اوج در ...
ستاری و همکاران(1392)، پیش بینی مقدار بارش با استفاده از ...
عبدی (1385)، بررسی پتانسیل سیل خیزی حوزه زنجان رود با ...
قنواتی _ همکاران(1384)، تحلیل توان سیل خیزی با تاکید بر ...
محمدی و همکاران(1385)، براورد میزان رواناب با استفاده از روش ...
مظاهری و همکاران(1385)، ارزیابی روشهای تهیه هیدروگراف واحد مصنوعی در ...
هنربخش و همکاران(1392)، تحلیل منطقه ای سیلاب با استفاده از ... [مقاله کنفرانسی]
Alfredo happiness et al (2009)، Artificial neural network approach to ...
Campolo، M.A، solbati and P، A ndreussi (2009)، Artificial Neural ...
Kia Bakhtiar et al (2011)، Artificial neural network modl to ...
Kant et al (2013)، Comparison of multiobjective evolutionary neural network, ...
Sulafa Hag Elsafi (2014)، Artificial Neural Ne-tworks (ANN) for flood ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "پیش بینی سیلاب در حوضه آبریز اهر چای با استفاده از شبکه عصبی مصنوعی SCS و GIS(ANN)" توسط منیر شیرزادی، دانشجوی کارشناسی سنجش از دور دانشگاه تبریز؛ نازیلا هاشم زاده اینی سفلی، دانشجوی کارشناسی ارشد سنجش از دور دانشگاه تبریز نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی دومین کنگره بین المللی علوم زمین و توسعه شهری پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله سیل ، پیش بینی، GIS SCS شبکه عصبی مصنوعی ANN، حوضه آبریز اهر چای CN هستند. این مقاله در تاریخ 22 آبان 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1585 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که سیل همه ساله موجب تخریب ساختار اجتماعی و ساختار مالی، جانی فراوان می گردد. در ایران به دلیل وسعت زیاد، اقلیم متعدد، تراکم زمانی و مکانی بارشها، در اکثر حوضه های ابریز، همه ساله مشهد، سیلابهای عظیمی در بیشترین مناطق کشور می باشیم و از ویژگی های اصلی حوضه آبریز پستی بلندی و نفوذپذیری می باشد این دو ویژگی های ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی شبکه عصبی و سیلاب طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله پیش بینی سیلاب در حوضه آبریز اهر چای با استفاده از شبکه عصبی مصنوعی SCS و GIS(ANN) با 14 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.