سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی بیماری شانکر پوستی ( باکتریایی ) درختان گردو در استان همدان

Publish Year: 1384
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 8,659

This Paper With 23 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

BAGHBANI04_040

Index date: 11 July 2008

بررسی بیماری شانکر پوستی ( باکتریایی ) درختان گردو در استان همدان abstract

بیماری شانکر پوستی (شانکرباکتریایی) گردو یکی از مهمترین بیماری‌های خسارت‌زا بوده و در شرایط محیطی مناسب (دما و رطوبت بالا) به عنوان یک عامل جدی، درختان گردو را تهدید می‌نماید.دراین بررسی درطی سالهای 82-1380 از اوایل بهار با برنامه ریزی به طور هفتگی باغات گردوکاری مورد بررسی وبازدید قرارگرفت. از پنج منطقه گردوکاری استان شامل تویسرکان، همدان ،ملایر ، بهار و اسدآباد، تعداد 128 باغ مورد نمونه‌برداری قرارگرفت. با انتقال نمونه‌های مشکوک از پوست و چوب با ترشح شیرابه به آزمایشگاه، جداسازی بر روی محیط‌های YDC، EMB، NA صورت گرفت. استرینهای باکتری بدست آمده بر اساس تعدادی از خصوصیات مرفولوژیکی، بیماری‌زایی، فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی مورد مطالعه و ارزیابی قرارگرفتند. با انتخاب پنج ایزوله، اثبات بیماری‌زایی بر روی شاخه‌های یکساله درختان و تنه نهال‌های بذری دوساله انجام گرفت.علائم بیماری پس از 14-12 روز در چهار ایزوله به صورت ایجاد کلروز و متورم شدن پوست در محل تزریق بودکه پس از فشاردادن تورم‌ها، شیرابه قهوه‌ای رنگی از آنها خارج گردید. باکتریها ، میله ای شکل، در انتها کمی خمیده وگرد بوده و معمولاً به صورت منفرد یا در زنجیرهای کوتاه مشاهده می‌شوند. هر سلول باکتری، متحرک، دارای چند تاژک محیطی و قادر به تولید اندوسپور یا کپسول نیستند. روی محیطEMB سبز متالیک و روی YDC پس از حدود 24 ساعت رشد به رنگ سفید و کروی میشوند. باکتری‌ها گرم منفی، اکسیداز منفی، کاتالاز مثبت و بی هوازی اختیاری (مثبت O/F) هستند.استرین‌های باکتری، دارای توانایی تولید سولفید هیدروژن از سیستئین، اوره‌آز وفسفاتاز مثبت، قادر به رشد در دمای 36 درجه سانتیگراد و تحمل نمک طعام 3% ولی در دمای 39 درجه سانتیگراد و محیط حاوی 5% نمک طعام قادر به رشد نبودند. بر اساس خصوصیات مذکور باکتری عاملBrenneria (Erwinia) nigrifluens شناسایی گردید.دربررسی‌های مزرعه‌ای، ازمحل‌های نمونه‌برداری دو نوع شانکر مشاهده گردیدکه شامل شانکر پوستی سطحی و شانکر عمیق زیر پوستی و پاتوژن باکتریایی در هردومورد درجنسBrenneria قرار گرفتند.درخصوص پراکنش بیماری، نتایج نشان دادکه منطقه تویسرکان با 35 درصد آلودگی و در رتبه‌های بعدی منطقه همدان (22%) و اسدآباد (25%) به ترتیب آلوده‌ترین مناطق استان ‌می‌باشند. حدود 25درصد از باغات مورد مطالعه و در هر باغ به طور متوسط یک اصله درخت مشکوک و دارای بیماری شانکر پوستی ‌می‌باشدکه با ایجاد زخم و شکاف، راه نفوذ سایر آفات و عوامل بیماری‌زا را تسهیل کرده و باکاهش بنیه و کمیت محصول، بتدریج باعث زوال و مرگ و میر درختان ‌می‌گردد.

بررسی بیماری شانکر پوستی ( باکتریایی ) درختان گردو در استان همدان Keywords:

بررسی بیماری شانکر پوستی ( باکتریایی ) درختان گردو در استان همدان authors

محمد حسن بختیاری

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی همدان و موسسه تحقیقا

ابوالقاسم قاسمی

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی همدان و موسسه تحقیقا

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
درویشیان، م. 1378 .پرورش گردو به روش جدید. چاپ اول. ...
وحدتی، ک. و ج، مجتهد. 1382. احداث خزانه و پیوند ...
برادران غ. و. ا، قاسمی. 1383. اتیولوژی بیماری شانکر درختان ...
یوسفی کوپائی، ف. و س، تقوی و ض، بنی هاشمی ...
Bradbury, J. F. 1881. Erwinia nigrifluens. No. 692. In CMI ...
Bradbury, J. F. 1986. Guide to Plant Pathogenic Bacteria. Common ...
Burton, B; Melche, U ; Zitter, T ; Pair, S; ...
Bereswill, S ; Bugert, P ; _ ruchmuller, I. and ...
Bereswill, S; Pahl, A; Bollemann, P; Zeller, W. and Gieder, ...
Carella, D; Spigno, P; Vita, N de. And de Vita, ...
1 _ Christensen, W. B. 1946. Ureae decom position as ...
Dye, D. W. 1968. A taxonomy study of the genus ...
Dickey, R. S. and Victoria, I. 1980. Taxonomy and emended ...
Dye, D. W. 1981. A numerical taxonomic study of the ...
Dye, D. W; Bradbury, J. F; Goto, M; Hayward, A. ...
Feistner, G; Korth, H; Budzikicz, H. and Pulverer, G. 1982. ...
Finegold, S. M. and Martin, W. J. 1982. Bailey and ...
Gardner, JM. and Kado, _ Evidence for systemic movement of ...
Gerhardt, P. (Ed.). 1993. Methods for General and Molecular Bacteriology. ...
Graham, D. C. and Hodckiss, W. 1967. Identity of gram ...
Gonzalez, R; Lopez- Lopez, M. J; Biosca, E. G; Lopez, ...
Harighi, _ and Rahimian, H. 1997. Widespread occurrence of the ...
Hassan zadeh, N. 1996. The study of a few bacterial ...
-Hassan -Zadeh, A. and Magidieh -Ghassemi, S. 1989. Isolation of ...
Kado, CI; Dutra, JC; Noller, _ and Ramos, DE. 1977. ...
Kado, CI. And Gardner, JM. 1977. Transmission of deep bark ...
Lelliott, R. A. and Dickey, R. S. 1984. Genus VII. ...
Lopez, MM; Marti, R; Morente, C; Orellana, N; Ninot, T. ...
Mahsool, F; Zad, J; Rahimian, H; Maj idi-Hervan, I. and ...
Mergaert, J; Verdonck, L; Kersters, K; Swings, J; Boeufgras, J-M. ...
Miller, J. M. and Wright, J. W. 1982. Spot indole ...
Morone, C; Janse, J. D. and Scortichini, M. 1998. Bark ...
-Perombelon, M. C. M. 1971. A semi selective medium for ...
-Perombelon, M. C. M. and Kelman, A. 1980. Ecology of ...
Pierce, L. and Mccain. A. H. 1992. Selective medium for ...
-Rahimian, H. 1989. Bacterial canker of walnut trees in Sari. ...
-Rahimian, H. 1994. Angular leaf spot of iron wood incited ...
Saccardi, A; Bonetti, V; Melegatti, A; Cristanini, M. 1998. Occurrence ...
Shaad, N. W. 1988. Laboratory Guide for Ide ntification of ...
Shaad, NW; Heskett, MG; Gardner, JM. And Kado, _ 1973. ...
Skerman, V. B. D; MC Gown, W; Sneath, H. A., ...
Sneath, P. H. A. 1956. Cultural and biochemicl ch aracteristics ...
Starr, M. P. 1983. The genus Erwinia. Pages 1260-1271 in ...
Starr, M. P. and chatterjee, A. K. 1972. The genus ...
-Teviotdale, BL; Sibbett, GS; Fitch, L. and Harper, DH. 1991. ...
-Verdonch, _ Mergeart, J; Rijckaert, C; Swings, J; Kersters, K. ...
Vauterin, L; Hoste, B ; Keresters, K. and Swing, J. ...
Wilson, E; Starr, M. P. and Berger, J. A. 1957. ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی بیماری شانکر پوستی ( باکتریایی ) درختان گردو در استان همدان" توسط محمد حسن بختیاری، عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی همدان و موسسه تحقیقا؛ ابوالقاسم قاسمی، عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی همدان و موسسه تحقیقا نوشته شده و در سال 1384 پس از تایید کمیته علمی چهارمین کنگره علوم باغبانی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله گردو، شانکرپوستی، همدان هستند. این مقاله در تاریخ 21 تیر 1387 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 8659 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که بیماری شانکر پوستی (شانکرباکتریایی) گردو یکی از مهمترین بیماری‌های خسارت‌زا بوده و در شرایط محیطی مناسب (دما و رطوبت بالا) به عنوان یک عامل جدی، درختان گردو را تهدید می‌نماید.دراین بررسی درطی سالهای 82-1380 از اوایل بهار با برنامه ریزی به طور هفتگی باغات گردوکاری مورد بررسی وبازدید قرارگرفت. از پنج منطقه گردوکاری استان شامل تویسرکان، همدان ،ملایر ، بهار ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی شانکر باکتریایی طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی بیماری شانکر پوستی ( باکتریایی ) درختان گردو در استان همدان با 23 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.