سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تجربه استفاده از روش آبیاری قطره ای (TAPE) در اراضی کشاورزی پشینه زار اندیمشک

Publish Year: 1385
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,967

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

IDNC01_092

Index date: 12 January 2006

تجربه استفاده از روش آبیاری قطره ای (TAPE) در اراضی کشاورزی پشینه زار اندیمشک abstract

از سال 1986 در مناطقی از آمریکای مرکزی نسل جدیدی از لوله های آبیاری قطره ای ابداع ساخته شدکه انقالبی نوین در عرصه آبیاری تحت فشار پدید آورد و بعدها به نام نوارهای قطره ای tape به جهانیان معرفی گردید. تولید این لوله ها در ایران نیز از سال 1376 توسط شرکت سوپر دریپ اینترنشنال (SDI) آغاز گردیده است. از طرح های موفقی که با روش آبیاری قطره ای Tape در استان خوزستان مورد توجه قرار گرفته است، طرحی است که در 50 هکتار از اراضی پشمینه زار (اندیشمک) با روش مذکور آبیاری می گردد. نوارهای آبیاری قطره ای Tape دارای مزیت فراوانی بوده که از آن جمله: راندمان بالا (حدود 95%)، فشار کارکرد پایین، عدم نیاز به تسطیح کامل زمین، سبک بودن، آسان بودن حمل و نصب، هزینه کمتر( نسبت به سیستم آبیاری قطره ای کلاسیک) و … را می توان ذکر نمود. با توجه به مطالعات انجام شده روی سیستم های آبیاری تحت فشار در استان خوزستان، طرح آبیاری قطره ای Tape اجرا، شده که در پشینه زار اندیمشک را می توان به عنوان یک طرح موفق و الگویی جهت ترغیب کشاورزان، به استفاده از این سیستم، معرفی نمود که دلایل موفقیت طرح مذکور را می توان بصورت زیر خلاصه کرد: 1-انتخاب محل مناسب زمین از نظر شیب، اقلیم، بافت و ساختمان خاک، نفوذپذیری بالا، حاصلخیز بودن خاک و کیفیت آب عالی در منطقه 2-استفاده از نیروی کارگری بومی (علی الخصوص زنان) 3-تجربه شرکت بهره بردار در زمینه آبیاری تحت فشار 4-استاندارد بودن قطعات 5-استفاده از سیستم خزانه و نشاء 6-اجرای مدیریت مناسب در بخش بهره برداری از سیستم 7-بازاریابی مناسب و صادرات محصولات تولیدی به خارج از کشور و … با توجه به موارد فوق کارایی مصرف آب (WUE) دراین روش بمراتب بیشتر از روش سطحی ی باشد بطوریکه مقدار W.U.E مورد محصول کاهو از 7/2 در روش سطحی به 3/7 کیلوگرم بر مصرف هر متر مکعب آب در روش Tape رسیده می توان گفت که دلیل اصلی موفقیت طرح مذکور، مدیریت مناسب بهره برداری است.

تجربه استفاده از روش آبیاری قطره ای (TAPE) در اراضی کشاورزی پشینه زار اندیمشک Keywords:

تجربه استفاده از روش آبیاری قطره ای (TAPE) در اراضی کشاورزی پشینه زار اندیمشک authors

کاظم طرفی

دفتر فنی و مهندسی طرح و توسعه شبکه های آبیاری و زهکشی سازمان آب و برق خوز

علیرضا کیهانی

مدیریت رسوب طرح و توسعه شبکه های آبیاری و زهکشی سازمان آب و برق خوزستان

علی شهیدی

دانشجوی دکترای آبیاری و زهکشی دانشگاه شهید چمران اهواز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
- احمدی، ر، د.مواجی، " آبیاری قطره‌ای ثقلی"، مجموعه مقالات ...
اکبری، م، م.کوچک‌زاده، " نگرشی بر سیستم‌های آبیاری تحت فشار ...
- اکرم‌نیا، ف، " ارزیابی انواع قطره‌چکان و ارائه قطره‌چکان ...
پورمحسنی، ع، " بررسی وضعیت عملکرد آبیاری بارانی در استان ...
- جهان‌نما، ف، "شناخت عوامل اقتصادی و اجتماعی موثر در ...
- سازمان آب و برق خوزستان، " تعرفه‌های برق و ...
سلامت‌منش، غ، "بررسی و ارزیابی عملکرد سیستم‌های آبیاری قطره‌ای در ...
- کشاورز، ع، "ارزیابی سیستم‌های تحت فشار در ایران"، پایان‌نامه ...
کیانی، ع، " تاثیرات کیفیت آب در سیستم آبیاری بارانی ...
- مهندسین مشاور آب و خاک تهران، " طرح توسعه ...
- مهندسین مشاور آب‌ورزان، " گزارش روش‌های انتقال، توزیع و ...
- مهندسین مشاور آب‌ورزان، " امکانات و محدودیت‌های کاربرد آبیاری ...
- نیریزی، س - سلامت، ع، ترجمه، "معیارهای انتخاب سیستم‌های ...
- شرکت سوپر دریپ اینترنشنال کیش، راهنمای فنی سیستم آبیاری ...
Keller, J, S.C.S, ،، National Engineering Handbook6. Section 15, Chap ...
Merriam, J.L, and J, Keller, ،0Farm irrigation system evaluation?, utah, ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "تجربه استفاده از روش آبیاری قطره ای (TAPE) در اراضی کشاورزی پشینه زار اندیمشک" توسط کاظم طرفی، دفتر فنی و مهندسی طرح و توسعه شبکه های آبیاری و زهکشی سازمان آب و برق خوز؛ علیرضا کیهانی، مدیریت رسوب طرح و توسعه شبکه های آبیاری و زهکشی سازمان آب و برق خوزستان؛ علی شهیدی، دانشجوی دکترای آبیاری و زهکشی دانشگاه شهید چمران اهواز نوشته شده و در سال 1385 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی مدیریت شبکه های آبیاری و زهکشی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله کارایی مصرف آب، آبیاری قطره ای tape ، طراحی ، بهره برداری هستند. این مقاله در تاریخ 22 دی 1384 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2967 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که از سال 1986 در مناطقی از آمریکای مرکزی نسل جدیدی از لوله های آبیاری قطره ای ابداع ساخته شدکه انقالبی نوین در عرصه آبیاری تحت فشار پدید آورد و بعدها به نام نوارهای قطره ای tape به جهانیان معرفی گردید. تولید این لوله ها در ایران نیز از سال 1376 توسط شرکت سوپر دریپ اینترنشنال (SDI) آغاز گردیده است. ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی کشاورزی عمومی طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله تجربه استفاده از روش آبیاری قطره ای (TAPE) در اراضی کشاورزی پشینه زار اندیمشک با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.