سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تهیه مدل پهنه‌‌بندی سیلاب با استفاده از نرم افزار WMS (مطالعه موردی حوضه آبریز دز)

Publish Year: 1387
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 3,663

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

IHC07_117

Index date: 31 July 2008

تهیه مدل پهنه‌‌بندی سیلاب با استفاده از نرم افزار WMS (مطالعه موردی حوضه آبریز دز) abstract

سیل یکی از مخرب ترین بلایای طبیعی در تمام دنیا است. در دهه گذشته میزان وقوع سیلاب های مخرب به دلیل افزایش دما، گسترش شهرسازی و تغییر خصوصیات حوضه آبریز همراه با ایجاد تغییر در کاربری اراضی و استفاده نادرست از زمین افزیاش یافته است. با وجود تحقیقات زیادی که در زمینه پیش بینی، کنترل و مهار سیلاب انجام شده است، این پدیده همچنان باعث خسارت های فراوانی در اکثر نقاط دنیا می شود. مدیریت سیلاب و پیش بینی میزان گسترش آن مهمترین و ضروری ترین بخش مهار و کنترل آن محسوب می شود. با توجه به سیلاب های مهمی که در چند دهه اخیر در استان خوزستان رخ داده است، هدف از این تحقیق تهیه مدل پهنه بندی سیلاب رودخانه دز با استفاده از نرم افزار WMS می باشد.در این مطالعه ابتدا با توجه به جانمایی حوضه آبریز رودخانه دز در سیستم UTM و موجود بودن نقشه DEM با دقت 50 متر، خروجی حوضه تا ایستگاه تله زنگ به 2 زیر حوضه تفکیک گردید و در مرحله بعد با توجه به داده های منطقه و اطلاعات بارش های ثبت شده، هیدروگراف سیلاب در زیر حوضه ها توسط مدول معروف بارش - رواناب HEC-1 برای دو سیل به وقوع پیوسته در منطقه شبیه سازی، صحت سنجی و سپس واسنجی گردید. سپس با استفاده از مدول هیدرولیکی HEC-RAS، روندیابی رودخانه دز در حد فاصل ایستگاه تنگ پنج تا تله زنگ انجام پذیرفت. در نهایت نقشه پخش سیلاب در نرم افزار WMS ترسیم و میزان صحت و دقت این تحقیق از طریق مقایسه نتایج با داده های مشاهده ای انجام پذیرفت. نتایج این تحقیق بیان گر میزان دقت، کارایی و سهولت استفاده از نرم افزار WMS برای پهنه بندی سیلاب در رودخانه ها، امکان انجام پیوسته چندین فرآیند شبیه سازی مستقل توسط مدول های مختلف موجود در نرم افزار WMS و امکان هشدار به موصع برای کاهش اثرات وقوع سیلاب است. نتایج این تحقیق می تواند در پیش بینی و مدیریت سیلاب در سایر نقاط سیل خیز مورد استفاده قرار گیرد.

تهیه مدل پهنه‌‌بندی سیلاب با استفاده از نرم افزار WMS (مطالعه موردی حوضه آبریز دز) authors

سیده سارا صدرالاشرافی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی عمران دانشگاه UPM مالزی

مجید خیاط خلقی

دانشیار گروه مهندسی آبیاری و آبادانی دانشگاه تهران

احمد محمد علی تامر

دانشیار گروه مهندسی عمران دانشگاه UPM مالزی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
وطن فدا، ج. (1383). "مدیریت سیلاب در ایران." سازمان مدیریت ...
Casale, R., and Margottini, C. (1999).، +Floods and Landslides.* S ...
Garrote, L., and Bras, R.L. (1995). _ distributed model for ...
Li ndenschmidt, K.-E., Herrmann, U., Pech, I., Suhr, U., Apel, ...
Robayo, O. (2005). *Map to Map: Converting a NEXRAD Rainfall ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "تهیه مدل پهنه‌‌بندی سیلاب با استفاده از نرم افزار WMS (مطالعه موردی حوضه آبریز دز)" توسط سیده سارا صدرالاشرافی، دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی عمران دانشگاه UPM مالزی؛ مجید خیاط خلقی، دانشیار گروه مهندسی آبیاری و آبادانی دانشگاه تهران؛ احمد محمد علی تامر، دانشیار گروه مهندسی عمران دانشگاه UPM مالزی نوشته شده و در سال 1387 پس از تایید کمیته علمی هفتمین کنفرانس هیدرولیک ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 10 مرداد 1387 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 3663 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که سیل یکی از مخرب ترین بلایای طبیعی در تمام دنیا است. در دهه گذشته میزان وقوع سیلاب های مخرب به دلیل افزایش دما، گسترش شهرسازی و تغییر خصوصیات حوضه آبریز همراه با ایجاد تغییر در کاربری اراضی و استفاده نادرست از زمین افزیاش یافته است. با وجود تحقیقات زیادی که در زمینه پیش بینی، کنترل و مهار سیلاب انجام شده ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی سیلاب طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله تهیه مدل پهنه‌‌بندی سیلاب با استفاده از نرم افزار WMS (مطالعه موردی حوضه آبریز دز) با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.