سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بازشناسی و تحلیل اجزای تشکیل دهنده ورودی حمام های دوره صفوی و قاجار

Publish Year: 1395
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 894

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

DCONF01_019

Index date: 24 February 2017

بازشناسی و تحلیل اجزای تشکیل دهنده ورودی حمام های دوره صفوی و قاجار abstract

دوره صفویه بدون شک یکی از درخشان ترین دوره های تاریخ معماری ایران است که عواملی همچون، ایجاد حکومت مرکزی مقتدر، پیشرفت در فناوری ساختمان، توسعه شهرها، و هنر د وستی پادشاهان صفوی، در شکوفایی معماری این دوره تأثیر چشمگیری داشته اند. از اواخر دوره صفوی به علت آشفتگی های موجود، معماری که در دوران صفوی توسعه یافته بود به انحطاط گرایید . با توجه به تغییر و تحولات ایجاد شده در معماری دوره صفوی معماران دوره های بعدی، چیزی برای افزودن به آن نداشتند و روند تغییرات از دوره صفویه به بعد به کندی صورت گرفت . همچنین دوره صفوی را باید در فرایند تاریخی ساخت حمام ها نیز اوج درخشان این گونه معماری به شمار آورد . با توجه به اهمیت فضای ورودی حمام و این نکته که بررسی این فضا کمتر مورد ت وجه قرار گرفته؛ این مقاله به بازشناسی و تحلیل اجزای تشکیل دهنده ورودی حمام ها در دوران صفوی و قاجار می پردازد. بدین منظور، پنج باب از حمام های دوره صفوی و پنج باب از حمام های دوره قاجار انتخاب شده و از لحاظ دارا بودن اجزای تشکیل دهنده ورودی حمام ها (سردر، هشتی و دالان) و تعداد این فضاها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته اند. مطالعه انجام گرفته، نشان دهنده تأثیر پذیری حمام های دوره قاجار از ویژگی های معماری دوره صفوی و شباهت های فراوان در فضاهای ورودی حمام ها در این دو دوره می باشد.

بازشناسی و تحلیل اجزای تشکیل دهنده ورودی حمام های دوره صفوی و قاجار Keywords:

بازشناسی و تحلیل اجزای تشکیل دهنده ورودی حمام های دوره صفوی و قاجار authors

سپیده موسوی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران

محسن طبسی

استادیار گروه معماری، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
_ محمدکریم، سبک شناسی معماری ایران، تدوین قلامحسین معماریان، چاپ ...
حاجی قاسمی، کامبیز، گنج نامه، ج. 18حمام‌ها، تهران، انتشارات دانشگاه ...
I3] سلطان زاده، حسین، فضاهای ورودی در معماری سنتی ایران، ...
I4] طبسی، محسن، آشنایی با گرمابه‌های ایران، مشهد، انتشارات سخن ...
I6] کیانی، محمد یوسف، معماری ایران دوره اسلامی، تهران، انتشارات ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بازشناسی و تحلیل اجزای تشکیل دهنده ورودی حمام های دوره صفوی و قاجار" توسط سپیده موسوی، دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران؛ محسن طبسی، استادیار گروه معماری، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی همایش بین المللی افق های نوین در مهندسی عمران، معماری و شهرسازی و مدیریت فرهنگی شهرها پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله معماری، حمام، ورودی، دوره صفوی، دوره قاجار هستند. این مقاله در تاریخ 6 اسفند 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 894 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که دوره صفویه بدون شک یکی از درخشان ترین دوره های تاریخ معماری ایران است که عواملی همچون، ایجاد حکومت مرکزی مقتدر، پیشرفت در فناوری ساختمان، توسعه شهرها، و هنر د وستی پادشاهان صفوی، در شکوفایی معماری این دوره تأثیر چشمگیری داشته اند. از اواخر دوره صفوی به علت آشفتگی های موجود، معماری که در دوران صفوی توسعه یافته بود به ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بازشناسی و تحلیل اجزای تشکیل دهنده ورودی حمام های دوره صفوی و قاجار با 6 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.