سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی شاخصه های توسعه پایدار محلات بافت تاریخی (نمونه موردی: محله درب شازده شیراز)

Publish Year: 1395
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,257

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NPRD01_105

Index date: 25 April 2017

بررسی شاخصه های توسعه پایدار محلات بافت تاریخی (نمونه موردی: محله درب شازده شیراز) abstract

بافت های تاریخی شهرها آثار گرانبهایی هستند که فرهنگ، تاریخ، دانش معماری و شهرسازی گذشته جامعه شهری را نشان می دهند. شیراز از جمله چند شهر قدیمی کشور ماست که از دیر باز مورد توجه جهانیان بوده و از همان بدو پیدایش به سبب موقعیت مساعد طبیعی به سرعت رشد کرده است.حال برای احیای بافت فرسوده این شهر، در وهله اول باید تمام مدارک مربوط به بافت قدیم را مدون نمود تا برای آیندگان منابع مکتوبی وجود داشته باشد، در ثانی هنگام اصلاح و نو سازی، حتی المقدور بافت باستانی آن را حفظ نمود وعوامل مختلف معماری و طرح مجموعه های قدیمی و نماسازی آن ها طوری صورت بگیرد که ارزش تاریخی و هنری آنها از بین نرود. روش تحقیق در این مقاله به شیوه کتابخانه ای و تحلیل و بررسی محله درب شازده شیراز به عنوان نمونه موردی می باشد. نتیجه مباحث این مقاله بدین صورت است که توسعه پایدار کالبدی محله های سنتی در قالب عناصر مشخصی با کارکردهای تعریف شده از جمله عناصرمذهبی نشانگر وجود یک نظام سلسله مراتبی و سیستمی با هدف دسترسی ساکنین به خدمات و تسهیلات محلی و تامین کننده نیازهای آنها بوده است. این ساختار با شرایط طراحی و برنامه ریزی انجام شده در آن زمینه ایجاد تعاملات اجتماعی و اقتصادی را فراهم می نمود، به گونه ای که مراکز محله همواره کانون برخوردهای چهره به چهره و اجتماعی، بازگویی اخبار و رویداد های روزانه و مراودات اقتصادی و تامین نیازمندی های اولیه زندگی بود. بنابراین شاخصه های توسعه پایدار شامل مشارکت شهروندی، حس تعلق، اعتماد اجتماعی، امنیت و ایمنی و تعهد اجتماعی می باشد.

بررسی شاخصه های توسعه پایدار محلات بافت تاریخی (نمونه موردی: محله درب شازده شیراز) Keywords:

بررسی شاخصه های توسعه پایدار محلات بافت تاریخی (نمونه موردی: محله درب شازده شیراز) authors

مرضیه فقیه الاسلام

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه معماری، واحد مرودشت، دانشگاه آزاد اسلامی، مرودشت، ایران

علی بامداد

دکتری معماری، گرایش مرمت ابنیه تاریخی، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد لارستان، استاد مدعو دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مرودشت

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
افسر، کرامت اله، 1374، تاریخ بافت قدیمی شیراز، تهران، قطره ...
امیر افضلی، بیتا، 1385، بررسی و ساماندهی کالبدی - فضایی ...
جوکار، علیرضا (1391)- بررسی تاریخی و اجتماعی محله درب شاهزاده ...
تیبی، سید محسن- 1375 -از شار تا شهر، تحلیلی تاریخی ...
خوب نظر، حسن، 1380، تاریخ شیراز، از ابتدا تا آغاز ...
دانشپور، عبدالهادی و شیری، الهام، 1394، عناصر کالبدی . کارکردی ...
ماس زادگان، مصطفی و دیگران. 1388 تاثیر احداث مترو بر ...
عبدالهی، مجید، 1392، ارزیابی ابعاد اجتماعی محله های شهری در ...
کیانی، محمد یوسف- 1366 -شهر های ایران- جلد دوم- انشارات ...
لطیفی، غلامرضا، صفری چابک، ندا، (1392) ؛ باز آفرینی مفهوم ...
لینچ، کوین- 1374 - سیمای شهر- ترجمه منوچهر مزینی- انتشارات ...
معصومی، سلمان، 1390، توسعه محله ای در راستای پایداری کلان ...
مفیدی شمیرانی، سید مجید و حامد مضطرزاده، 1393، تدوین معیارهای ...
نصر، طاهره(سها)، 1387، جستاری در معماری وشهرسازی زندیه، شیراز، نوید. ...
نصر، طاهره(سها)، 1383، معماری و شهرسازی در دوره پهلوی(0-1357 130 ...
نجفی، شهرزاد، (1383)، طراحی وسازمان دهی محله سنگ سیاه شیراز، ...
Livingston, M & Bailey, N and Kearns, A. (2008). People ...
ADAM, R. (1998) Tradition: the driving force of urban identity. ...
Scannell, L &Gifford, R. (2010). Defining place attachment: A tripartite ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی شاخصه های توسعه پایدار محلات بافت تاریخی (نمونه موردی: محله درب شازده شیراز)" توسط مرضیه فقیه الاسلام، دانشجوی کارشناسی ارشد گروه معماری، واحد مرودشت، دانشگاه آزاد اسلامی، مرودشت، ایران؛ علی بامداد، دکتری معماری، گرایش مرمت ابنیه تاریخی، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد لارستان، استاد مدعو دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مرودشت نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی همایش ملی رویکردهای نوین در برنامه ریزی و توسعه پایدار منطقه ای پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله توسعه پایدار محله، بافت تاریخی شیراز، محله درب شازده هستند. این مقاله در تاریخ 5 اردیبهشت 1396 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1257 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که بافت های تاریخی شهرها آثار گرانبهایی هستند که فرهنگ، تاریخ، دانش معماری و شهرسازی گذشته جامعه شهری را نشان می دهند. شیراز از جمله چند شهر قدیمی کشور ماست که از دیر باز مورد توجه جهانیان بوده و از همان بدو پیدایش به سبب موقعیت مساعد طبیعی به سرعت رشد کرده است.حال برای احیای بافت فرسوده این شهر، در وهله ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی شاخصه های توسعه پایدار محلات بافت تاریخی (نمونه موردی: محله درب شازده شیراز) با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.