سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ارزیابی نمک سیلیکات سدیم در بهبود خواص آزمایشگاهی و کاربرد میدانی سیال حفاری پایه آبی

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

OGPD04_076

Index date: 25 April 2017

ارزیابی نمک سیلیکات سدیم در بهبود خواص آزمایشگاهی و کاربرد میدانی سیال حفاری پایه آبی abstract

گلهای پایه آبی بیشترین کاربرد را در عملیات حفاری دارند. اگرچه، کاربرد آنها ناشی از ناپایداری حفره چاه در سازندهای شیلی مشکلزا محدود شده است. اغلب در چنین سازندهایی از گلهای پایه روغنی بدلیل خواص بازدارندگی شیل بسیار مطلوب استفاده میشود. ملاحظات زیست محیطی، هزینه بالای طراحی و محدودیت های دفن دلایل اصلی محدودیت در استفاده از این سیالات به شمار میآیند. لزوم طراحی گلهای پایه آبی با قابلیت بازدارنگی مطلوب قابل قیاس با گل پایه روغنی ضرورت دارد. برای چندین دهه، چاه های حفاری شده در بلوک- 6 سودان، مشکلات ناپایداری حفره چاه شدید مرتبط با سیال حفاری ناشی از شیلهای بسیار متورم و پراکنده موجود در سازندهای ارادیبا و ابو قبرار مواجه میشد. مشکلات شامل گشاد شدگی حفره و تنگی حفره چاه در شیل های بسیار دوغابی است. پیمایش های کوتاه متوالی برای افزایش پایداری حفره چاه و نمودارگیری از حفره چاه اغلب ناموفق بود. در گذشته، چندین سیال حفاری پایه آبی بازدارنده رایج از قبیل پلیمر کلرید پتاسیم، کلرید پتاسیم آهک پلیمر، کلرید پتاسیم و پلی اکریل آمید نسبتا هیدرولیز شده در این ناحیه استفاده شد که میزان موفقیت کمی در پایداری حفره چاه و بازدهی حفاری داشته است. اخیرا، سیستم سدیم سیلیکات کلرید پتاسیمطراحی شده به منظور غلبه بر محدودیت های سیستم های گل حفاری پایه سیلیکاتی شامل خواص گرانروی و میزان افت صافی نامطلوب استفاده شد. نخستین، کاربرد میدانی حفاری شده با این نوع سیال حفاری در بلوک- 6 سودان با موفقیت از لحاظ 1) یکپارچگی ایدهآل کندههای حفاری در سازندهای شیلی، 2) حفره چاه پایدار با وزن گل پایین، 3) کاهش لزوم پیمایش کوتاه 4) ایجاد حفره اندازه مشخص شده از نمودارهای کالیپر انجام شد که به ادامه کاربرد موفقیت آمیز این سیال در پنج چاه دیگر منجر شد. با لحاظ نمودن کاربرد موفقیت آمیز مطالعه میدانی این سیال و چالش های حفاری سازندهای شیلی چاه های هیدروکربنی لزوم مطالعه و تحقیقات بیشتر در این زمینه ضروری است.

ارزیابی نمک سیلیکات سدیم در بهبود خواص آزمایشگاهی و کاربرد میدانی سیال حفاری پایه آبی Keywords:

سیالات حفاری پایه سیلیکات , پایداری حفره چاه , سازندهای شیلی

ارزیابی نمک سیلیکات سدیم در بهبود خواص آزمایشگاهی و کاربرد میدانی سیال حفاری پایه آبی authors

مجید سجادیان

اداره حفاری، مدیریت اکتشاف، شرکت ملی نفت ایران

بهمن پیرمرادیان

اداره حفاری، مدیریت اکتشاف، شرکت ملی نفت ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
Darley, H.C.H., 1970. Stabilization ofHard Shaly Formations with Alkali Metal ...
Soric, Tomislav, Marinescu, Pavel, Huelke, Robert, 2004. Silicatebased drilling fluids ...
Vietti, W.V., Garrison, A.D., 1939. Method of Drilling Wells. U.S. ...
_ P., 1987. New chemical package produces an improved shale ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "ارزیابی نمک سیلیکات سدیم در بهبود خواص آزمایشگاهی و کاربرد میدانی سیال حفاری پایه آبی" توسط مجید سجادیان، اداره حفاری، مدیریت اکتشاف، شرکت ملی نفت ایران؛ بهمن پیرمرادیان، اداره حفاری، مدیریت اکتشاف، شرکت ملی نفت ایران نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی چهارمین کنفرانس بین المللی نفت،گاز،پالایش وپتروشیمی بارویکردتوسعه ارتباط دولت،دانشگاه وصنعت پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله سیالات حفاری پایه سیلیکات ، پایداری حفره چاه، سازندهای شیلی هستند. این مقاله در تاریخ 5 اردیبهشت 1396 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 950 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که گلهای پایه آبی بیشترین کاربرد را در عملیات حفاری دارند. اگرچه، کاربرد آنها ناشی از ناپایداری حفره چاه در سازندهای شیلی مشکلزا محدود شده است. اغلب در چنین سازندهایی از گلهای پایه روغنی بدلیل خواص بازدارندگی شیل بسیار مطلوب استفاده میشود. ملاحظات زیست محیطی، هزینه بالای طراحی و محدودیت های دفن دلایل اصلی محدودیت در استفاده از این سیالات به ... . برای دانلود فایل کامل مقاله ارزیابی نمک سیلیکات سدیم در بهبود خواص آزمایشگاهی و کاربرد میدانی سیال حفاری پایه آبی با 11 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.