سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

توصیف و تبیین تیوری عدالت به مثابه انصاف جان راولز

Publish Year: 1395
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,321

This Paper With 23 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ECICONF01_010

Index date: 26 April 2017

توصیف و تبیین تیوری عدالت به مثابه انصاف جان راولز abstract

توصیف و تبیین تیوری عدالت از منظر بزرگترین فیلسوف اخلاق و فلسفه سیاسی لیبرالیسم در قرن بیستم، هدف و روش پژوهشی این مقاله است. جان راولز با جمعبندی میراث فکری 300 ساله اخیر فلسفه سیاسی لیبرالیسم غرب و با تاکید برعمود خیمهلیبرالیسم یعنی فردیت و عقل محاسبهگرفردی و همچنین شهودگرایی، فلسفه اخلاقی کانت، با کمک فلسفه پراگماتیسم جان دیویی و با چارچوب و قالب نظریه قرارداد اجتماعی، و بر پایه تلفیق مفاهیم آزادی و برابری )که به ترتیب برگرفته از لیبرالیسمراستگرای قرن 19 و چپ گرای قرن 20 ( تیوری عدالت خود را تدوین میکند. دو اصل عدالت راولز که با نهادهای جامعه عجیناست، جهت تحقق عینی آن در جامعه غربی باید در کالبد یک سیستم سیاسی قرارگیرد که توالی چهارمرحلهای آن بصورت زیراست: 1- بر پایه دو اصل عدالت همه عناصر یک رژیم مبتنی بر یک قانون اساسی است. 2-این قانون اساسی باید بر رویه ایعادلانه باشد و جهت تممین، ضرورتا باید آزادی های شهروندی در قانون اساسی )آزادی وجدان و اندیشه، آزادی بیان و آزادیهای حقوق سیاسی برابر( گنجانده شود و مورد حمایت قانون قرارگیرد که اصل اول عدالت، آزادی برابر، معیار اصلی میثاق قانون اساسی است 3- مرحله بعدی ایجاد مجلس قانونگذاری است. در نتیجه عادلانه بودن قوانین و سیاستهای اتخاذ شده مجلس، باموضوع دومین اصل عدالت )برابری( درحوزه قانونگذاری وارد میدان می شود. که براین پایه، اولویت نخستین اصل اول عدالت بهاصل دوم، بخاطر اولویت میثاق قانون اساسی به مرحله قانونگذاری بازتاب می یابد. 4- در چهارمین مرحله کاربست و اجرای قواعد و قوانین از سوی قمات و مجریان اموراست. هدف راولز از تدوین تیوری عدالت این بود که مکتب لیبرالیسم و جامعه ناعادلانه و ظالمانه سرمایهداری غرب را از بحران نجات دهد.

توصیف و تبیین تیوری عدالت به مثابه انصاف جان راولز Keywords:

توصیف و تبیین تیوری عدالت به مثابه انصاف جان راولز authors

محمداسماعیل بلوری

استادیار هیات علمی دانشگاه خوارزمی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
آیزابرلین، چهار مقاله در باره آزادی، ترجمه محمد علی موحد، ...
_ ایمانوئل کانت، بنیاد مابعدالطبیعه اخلاق، ترجمه حمید عنایت و ...
چالش های الکترونیکی 16 20- تهران _ e-ha Ilenges ...
و2 دی ماه 21-22 Decenber 2016 _ 1395 ...
_ کاپلستون فردریک، 1370: فیلسوفان انگلیسی(از هابر تا هیوم)ترجمه امیر ...
Rawls, John, 7817 :A Theory of Justice, و ت. جونز، ...
چالش های الکترونیکی 16 20- تهران _ e-ha Ilenges ...
Irnte ratiornal _ _ 1 و2 دی ماه 21-22 Decenber ...
Irnte ratiornal _ _ ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "توصیف و تبیین تیوری عدالت به مثابه انصاف جان راولز" توسط محمداسماعیل بلوری، استادیار هیات علمی دانشگاه خوارزمی نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی نخستین کنفرانس بین المللی چالش های الکترونیکی 2016 پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله جان راولز، عدالت، آزادی ، برابری، هستند. این مقاله در تاریخ 6 اردیبهشت 1396 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1321 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که توصیف و تبیین تیوری عدالت از منظر بزرگترین فیلسوف اخلاق و فلسفه سیاسی لیبرالیسم در قرن بیستم، هدف و روش پژوهشی این مقاله است. جان راولز با جمعبندی میراث فکری 300 ساله اخیر فلسفه سیاسی لیبرالیسم غرب و با تاکید برعمود خیمهلیبرالیسم یعنی فردیت و عقل محاسبهگرفردی و همچنین شهودگرایی، فلسفه اخلاقی کانت، با کمک فلسفه پراگماتیسم جان دیویی و ... . برای دانلود فایل کامل مقاله توصیف و تبیین تیوری عدالت به مثابه انصاف جان راولز با 23 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.