سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تحلیل زمینه های شکل گیری و فعالیت گروه های تروریستی در جهان اسلام

Publish Year: 1395
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,318

This Paper With 14 Page And PDF and WORD Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ICGCIW01_004

Index date: 27 April 2017

تحلیل زمینه های شکل گیری و فعالیت گروه های تروریستی در جهان اسلام abstract

تروریسم یکی از اساسی ترین بحران سده جاری در جهان اسلام است. کشورهای اسلامی شاهد بیشترین تعداد حملات تروریستی و بالاترین میزان آسیب پذیری در مقابل این پدیده هستند. آمار و اطلاعات بین المللی نشان می دهد در بین 10 کشوری که بیشترین حملات تروریستی را در سال های اخیر تجربه کرده اند 8 مورد آنها جزو کشورهای اسلامی اند. گروه های تروریستی زیادی مانند داعش، جبهه النصره، القاعده، الشباب، بوک الحرام و ابوسیاف در مناطق مختلف جهان اسلام فعالیت می کنند و حتی برخی از کشورهای اسلامی در خطر ساقط شدن توسط گروه های تروریستی قرار دارند. مسیله اصلی این پژوهش که با روش توصیفی- تحلیلی و با استفاده از گزارش های بین المللی و منابع کتابخانه ای انجام شده است، شناسایی و تحلیل دلایل ریشه ای شکل گیری و فعالیت گروه های تروریستی در جهان اسلام است به نظر می رسد شکل گیری و گسترش تروریسم در میان کشورهای اسلامی تحت تاثیر عوامل متعددی است. بنیادهای فکری و اعتقادی بویژه فقه سیاسی برخی از علمای اهل سنت از جمله ابن تیمیه، سید قطب، ابوعبدالله مهاجر، یوسف القرضاوی و... همین طور تقابل سنت و مدرنیسم در دنیای اسلام و گسترش پدیده جهانی شدن، فقر اقتصادی، تحول در گفتمان حاکم بر نظام بین الملل از پارادایم دو قطبی به سلسله مراتبی در حال گذار و ایجاد خلع قدرت، رقابت قدرت های جهانی و منطقه ای در منطقه خاورمیانه، فرهنگ قومی و عشیره ای و فقدان رویکردهای دمکراتیک است. نتایج حاصل از این پژوهش نشان می دهد عوامل مختلف درونی مانند استبداد سیاسی حکومت ها و ضعف دموکراسی، ضعف نفوذ اجتماعی دولت و فرایند ملت سازی، تکثر قومی- مذهبی و وجود کشورهای شکننده و فضاهای فاقد حاکمیت در کنار عوامل خارجی همچون ترویج اندیشه های افراطی و تکفیری، رقابت ژیوپلیتیکی قدرت ها و حمایت برخی دولت ها از تروریسم باعث شکل گیری و فعالیت گروه های تروریستی در جهان اسلام شده است.

تحلیل زمینه های شکل گیری و فعالیت گروه های تروریستی در جهان اسلام Keywords:

تحلیل زمینه های شکل گیری و فعالیت گروه های تروریستی در جهان اسلام authors

جواد اطاعت

دانشیار علوم سیاسی دانشگاه شهید بهشتی

علی اکبر دبیری

دانشجوی دکتری جغرافیای سیاسی دانشگاه تربیت مدرس

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
اطاعت، جواد؛ و علی اکبردبیری (، )1393ارزیابی جغرافیای حملات تروریستی ...
اطاعت، جواد؛ و علی اکبردبیری ()1395تروریسم، ابعاد مکانی و بازتاب ...
علی بخشی، بدالله(، )1394جریان شناسی گروه های سلفی، جهادی و ...
The Fund for Peace (2016), the Fragile States Index, Foreign ...
Global Peace Index (2015), Measuring Peace, Its Causes and Its ...
Global Terrorism Index (2014), Measuring and Understanding the Impact of ...
Keister, Jennifer (2014), the Illusion of Chaos Why Ungoverned Spaces ...
Rapaport, David C. (2002), the Four Waves OF Rebel Terror ...
Schmid, Alex P. (1977) The Problems Of Defining Terrorism, Encyclopedia ...
Schmidt, Alex P. And Jongman, Albert I. (1988), Political Terrorism. ...
Spencer, Alexander, «Questioning The Concept Of New Terrorism», Peace Conflict ...
3 -Lizardo, Omar A, Bergesen Albert J, (2002), Homboldt Journal ...
Rettig, Mike (2013), Mitigating the Threat Posed by Ungoverned Spaces ...
UNESCO Institute for statistics 2014. ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "تحلیل زمینه های شکل گیری و فعالیت گروه های تروریستی در جهان اسلام" توسط جواد اطاعت، دانشیار علوم سیاسی دانشگاه شهید بهشتی؛ علی اکبر دبیری، دانشجوی دکتری جغرافیای سیاسی دانشگاه تربیت مدرس نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش بین المللی بحرانهای ژئوپلتیکی جهان اسلام پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله تروریسم، جهان اسلام، بحران ژیوپلیتیکی، گروه های تروریستی، کشورهای اسلامی هستند. این مقاله در تاریخ 7 اردیبهشت 1396 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1318 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که تروریسم یکی از اساسی ترین بحران سده جاری در جهان اسلام است. کشورهای اسلامی شاهد بیشترین تعداد حملات تروریستی و بالاترین میزان آسیب پذیری در مقابل این پدیده هستند. آمار و اطلاعات بین المللی نشان می دهد در بین 10 کشوری که بیشترین حملات تروریستی را در سال های اخیر تجربه کرده اند 8 مورد آنها جزو کشورهای اسلامی اند. ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی حملات تروریستی طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله تحلیل زمینه های شکل گیری و فعالیت گروه های تروریستی در جهان اسلام با 14 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.