ارزیابی سازه های فولادی بلنذ با فولاد پرمقاومت با سیستم قاب خمشی ویژه و سیستم دوگانه قاب خمشی ویژه + مهاربنذ همگرای ویژه

Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 648

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ACCS02_007

تاریخ نمایه سازی: 8 اردیبهشت 1396

Abstract:

دراین مقاله به بررسی اثر فولاد پرمقاومت st52 در کاهش وزن قاب های فولادی بلند با سیستم های قاب خمشی ویژه و دوگانه قاب خمشی ویژه + مهاربند همگرای ویژه پرداخته شده است.برای بررسی قاب هایی با تعداد طبقات 25،20،15،10 طبقه مدل شده اند. ارتفاع طبقه همکه 4.5 متر و سایر طبقات 4.3 در نظر گرفته شده است. واز دهانه های 4،5،7 متری که دهانه های مرسوم در ساختمان های فولادی هستند استفاده شده است.قاب ها نسبت به دهانه 7 متری متقارن در نظر گرفته شده اند.بارهای ثقلی مطابق آیین نامه مبحث ششم مقررات ملی ساختمان ویرایش سال 92 محاسبه و به صورت خطی به تیرها وارد شده اند.برای محاسبه بار جانبی زلزله از آیین نامه 2800 ویرایش چهارم استفاده شده است. قاب ها برای دونوع مصالح فولاد نرمه معمولی st37 و فولاد پرمقاومت st52 طراحی شده اند.برای تحلیل از روش تحلیل دینامیکی استفاده شده است. المان ها با روشLRFD طراحی شده اند و با آیین نامه مبحث دهم مقررات ملی ساختمان ویرایش سال92کنترل شده اند.با توجه به نتایج طراحی استفاده از فولاد پرمقاومت در سیستم قاب خمشی ویژه به صرفه نیست.در این سیستم استفاده از فولاد پرمقاومت سبب ظریفتر شدن مقاطع می شود و DRIFT سازه از محدوده مجاز بیشتر می شود که برای کنترل آن ناچار به افزایش ابعاد المان ها هستیم. در سیستم دوگانه قاب خمشی + مهاربند همگرای ویزه فولاد پرمقاومت سبب کاهش وزن قاب شده است در این سیستم مهاربند ها کاهش وزن ناچیزی پیدا کردند. زیرا فولاد پرمقاومت سبب ظریف تر شدن مقاطع و کاهش سختی قاب می شود در نتیجه مهاربندها که مهم ترین عامل افزایش سختی هستند کاهش وزن کمتری پیدا می کنند.

Authors

علی اکبر پیراسته

استادیار گروه عمران دانشگاه شهید چمران اهواز

عبدالله حسینی دهدشتی

مربی گروه عمران دانشگاه شهید چمران اهواز

سلیمان شریفی

دانشجو ارسد سازه دانشگاه شهید چمران اهواز

سیف الله کرم زاده دهقانی

داشجو ارشد سازه دانشگاه شهید چمران اهواز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :