بررسی تنش شوری بر روی فرآیند جوانه زنی چهارگونه درمنه Artemisia biennis)، Artemisia oliveriana، Artemisia scoparia ،Artemisia persica)

Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 517

This Paper With 6 Page And PDF and WORD Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

AGROCONGRESS03_206

تاریخ نمایه سازی: 8 اردیبهشت 1396

Abstract:

جوانه زنی اولین مرحله رشدی گیاهان می باشد که متاثر از شرایط محیطی از جمله تنش ها می باشد. جهت بررسی اثر تنش شوری بر روی جوانه زنی گیاه درمنه طرحی آزمایشگاهی بصورت کامل تصادفی در قالب فاکتوریل که چهار سطح شوری صفر ، 3 ، 5 ، 7 دسیمنز بر متر با 4 گونه درمنه بصورت فاکتوریل در شرایط فیتوترون با دمای 25 درجه سانتیگراد اجرا شد. برای هر رقم و تیمار 100عدد بذر گونه مورد نظر در ظروف یکبار مصرف حاوی محلول غذایی یوشیدا با تیمار شوری مربوطه قرار داده شد. شمارش بذور جوانه زده هر روز انجام گرفت. معیار جوانه زنی خروج ریشه چه از پوسته بذر بود. درصد جوانه زنی، طول ریشه چه، ساقه چه، وزن خشک ریشه چه و ساقه چه و نسبت وزن خشک ساقه چه به ریشه چه پس از دو هفته اندازه گیری شد. پس از جمع آوری داده ها در قالب طرح آنالیز آماری شده و مقایسه میانگین تیمارها با آزمون دانکن صورت گرفت. نتایج آزمایش نشان داد با افزایش تنش شوری درصد جوانه زنی بذر، سرعت جوانه زنی، طول ریشه چه، طول ساقه چه و وزن خشک ریشه چه و ساقه چه، کاهش یافته است. تحقیقات بعمل آمده نشان می دهد تنش شوری باعث کاهش تقسیم سلولی و ابعاد سلولی می شود. کاهش پارامترهای رشد در این آزمایش ناشی از افزایش فشار اسمزی و یا سمیت یون کلرورسدیم موجود در ریشه چه و ساقه چه بوده است. کاهش درصد و سرعت جوانه زنی نیز ناشی از کاهش پتانسیل آب می باشند و بدنبال آن کاهش طول ریشه چه و ساقه چه نیز ناشی از کاهش جذب آب توسط ریشه چه است. در چنین شرایطی کاهش انتقال مواد غذایی از لپه ها به محور جنین نیز اتفاق می افتد. افزایش هورمون ABA سب کاهش فعالیت آنزیم جیبرالین در بذر شده و در نتیجه فرآیند جوانه زنی تحت تنش شوری کند می شود.

Authors

رضا دهقانی بیدگلی

استادیار و عضو هیت علمی گروه مرتع و آبخیز دانشکده منابع طبیعی دانشگاه کاشان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • پوستینی.کاظم(1374). واکنش های دو رقم گندم نسبت به تنش شوری. ...
  • کافی. محمد و همکاران(1379). فیزیولوژی گیاهی-جلد دوم-انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد. ...
  • Akita S. and G. S. Cabuslay(1 990). Physiological basis of ...
  • Gulzar salman and M. Aj malkhan(2001). Seed germination of a ...
  • Janrdhan. Reddy. D. and R. Vaid Yanaht(1982). Note on the ...
  • P. K. Prajith , D. H. pandya , and A. ...
  • نمایش کامل مراجع