سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ارزیابی ارتباط غلظت آلاینده PM2.5 و پارامترهای اقلیمی با استفاده از داده های ماهواره ای و تحلیل رگرسیون وزنی جغرافیایی

Publish Year: 1396
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 962

This Paper With 11 Page And PDF and WORD Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ESPME04_313

Index date: 9 June 2017

ارزیابی ارتباط غلظت آلاینده PM2.5 و پارامترهای اقلیمی با استفاده از داده های ماهواره ای و تحلیل رگرسیون وزنی جغرافیایی abstract

امروزه آلودگی هوا یکی از مهمترین معظلات زیست محیطی شهر ها به شمار می آید. کیفیت هوا از جمله میزان غلظت PM 2.5 (ذرات معلق کمتر از 2.5 میکرومتر) به دلیل مضرات آن بر سلامت انسان، به یک نگرانی عمومی در شهرها مبدل شده است. شهر تهران به عنوان پرجمعیت ترین شهر ایران در معرض چالش آلودگی هواست. در همین راستا در پژوهش حاضر، به بررسی ارتباط بین میزان غلطت PM 2.5 و پارامترهای اقلیمی(رطوبت، فشار، دما، بارش و سرعت باد) به همراه داده های ماهواره ای (محصولات شاخص پوشش گیاهی تفاضلی (NDVI ) و دمای سطح زمین(LST ) سنجنده مادیس) در شهر تهران پرداخته شده است. روش مورد استفاده جهت ارزیابی ارتباط موثر پارامترها بر غلظت PM 2.5 در دو فصل مطالعاتی سرد و گرم، رگرسیون وزنی جغرافیایی(GWR ) می باشد. از ویژگی های این روش ترکیب متغیرهای مختلف با همبستگی فضایی متنوع می باشد. در تحلیل نتایج رگرسیون وزنی جغرافیایی، ضریب تعیین محلی R2 و باقی مانده استاندارد اهمیت بسیاری دارند که نتایج نشان می دهد هر دو مفهوم در هر دو دوره مطالعاتی از ضریب همبستگی نسبتا بالا و میزان خطای پایین برخوردار می باشند. پارامترهای بارش و LST به ترتیب بیشترین و کمترین میزان ضریب تعیین محلی را در هر دو فصل به خود اختصاص داده اند. همچنین با توجه به نتایج نقشه های خروجی از باقی مانده استاندارد، تمام پارامترها در دو فصل مورد مطالعه از الگوی توزیع مکانی مشابهی تبعیت می کنند.

ارزیابی ارتباط غلظت آلاینده PM2.5 و پارامترهای اقلیمی با استفاده از داده های ماهواره ای و تحلیل رگرسیون وزنی جغرافیایی Keywords:

ارزیابی ارتباط غلظت آلاینده PM2.5 و پارامترهای اقلیمی با استفاده از داده های ماهواره ای و تحلیل رگرسیون وزنی جغرافیایی authors

فخرالدین حاجیلو

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته سنجش از دور و سیستم اطالاعات جغرافیایی، دانشکده جغرافیا، دانشگاه تهران

مهسا قیساری

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته سنجش از دور و سیستم اطالاعات جغرافیایی، دانشکده جغرافیا ، دانشگاه تهران

سعید حمزه

استادیار گروه سنجش از دور و سیستم اطالاعات جغرافیایی، دانشکده جغرافیا، دانشگاه تهران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
بهاری، روح الامین, عباس پور، رحیم علی و پهلوانی، پرهام، ...
Chappelka, H., and S, Pan., 2007. "Influence of ozone pollution ...
White, R., and Engelen, G., 2000.، High -resolution integrated modelling ...
Wayson, R., 2000. "Predicting Air Quality near Roadways through the ...
Burnham, K. P., and Anderson, D. R., 2004. "Multimodal Inference ...
Botkin, D., 2002. Environmentl problems, Translate by younos Karim poor. ...
Lin, G., Fu, J., Jiang, D. Hu, W., Dong, D., ...
Wang, Z. B., and Fang, C. L., 2016.، _ patial-temporal ...
Gao, J., and Li, S., 2011. "Detecting Spatially Non-Stationary and ...
Chang, K. T., 2004. Introduction to geographic information system, 2nd ...
Huang, B., Wu, B., and Barry, M., 2011.، Geographic ally ...
Charlton, M., Fortheringham, S., and Brunsdon, C., 2005. _، Geographically ...
Fotheringham, A.S., Brunsdon, C., and Charlton, M.E., 2002. Geographically weighted ...
Yoo, D., 2009. Geographically Weighted Regression: A Method for Spatial ...
Wang, Q., Ni, J., and Tenhunen, J., 2005. "Application of ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "ارزیابی ارتباط غلظت آلاینده PM2.5 و پارامترهای اقلیمی با استفاده از داده های ماهواره ای و تحلیل رگرسیون وزنی جغرافیایی" توسط فخرالدین حاجیلو، دانشجوی کارشناسی ارشد رشته سنجش از دور و سیستم اطالاعات جغرافیایی، دانشکده جغرافیا، دانشگاه تهران؛ مهسا قیساری، دانشجوی کارشناسی ارشد رشته سنجش از دور و سیستم اطالاعات جغرافیایی، دانشکده جغرافیا ، دانشگاه تهران؛ سعید حمزه، استادیار گروه سنجش از دور و سیستم اطالاعات جغرافیایی، دانشکده جغرافیا، دانشگاه تهران نوشته شده و در سال 1396 پس از تایید کمیته علمی چهارمین کنفرانس بین المللی برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله پارامترهای اقلیمی، تصاویر ماهواره ای، PM 2.5، رگرسیون وزنی جغرافیایی، شهر تهران هستند. این مقاله در تاریخ 19 خرداد 1396 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 962 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که امروزه آلودگی هوا یکی از مهمترین معظلات زیست محیطی شهر ها به شمار می آید. کیفیت هوا از جمله میزان غلظت PM 2.5 (ذرات معلق کمتر از 2.5 میکرومتر) به دلیل مضرات آن بر سلامت انسان، به یک نگرانی عمومی در شهرها مبدل شده است. شهر تهران به عنوان پرجمعیت ترین شهر ایران در معرض چالش آلودگی هواست. در همین ... . برای دانلود فایل کامل مقاله ارزیابی ارتباط غلظت آلاینده PM2.5 و پارامترهای اقلیمی با استفاده از داده های ماهواره ای و تحلیل رگرسیون وزنی جغرافیایی با 11 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.