مقایسه عملکرد روشهای مدل درختی M5 و رگرسیون بردار پشتیبان در تخمین نسبت جذبی سدیم (مطالعه موردی: رودخانه باراندوزچای)

Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 339

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ICULC01_096

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1396

Abstract:

کیفیت آبهای سطحی در یک منطقه بهطور گستردهای به طبیعت و گستردگی صنعت، کشاورزی و دیگر فعالیتهای انسانی در آن حوضه آبریز بستگی دارد. انسانها آب را از چرخهی هیدرولوژیکی آن برای نیازهای اقتصادی خود میگیرند و پس از استفاده دوباره به آن چرخه باز میگرداند. ناوه و همکاران (1391 (به پیشبینی جریان رودخانه با استفاده از مدل غیر خطی سری زمانی دو خطی رودخانه باراندوزچای و شهرچای ارومیه پرداختند. نتایج تحقیق نشان داد که در دو رودخانه مورد مطالعه مدل غیر خطی به دلیل خطای کمتر نسبت به مدل خطی ARMA کارایی بهتری داشته است. سلطانی و همکاران (1391 (به ارزیابی و مقایسه عملکرد شبکه عصبی مصنوعی پرسپترون چند لایه و پیشخور تعمیم یافته در شبیهسازی شاخص کیفی SAR در رودخانه سیستان با استفاده از پارامترهای کلر، شوری، قلیاییت و کل مواد محلول پرداختند و به این نتیجه رسیدند که این شبکه توانایی زیادی در شبیهسازی کیفی شاخص SAR داشته و بهتر از دیگر مدلها جواب میدهد. ثاقبیان و همکاران (2014 (با استفاده از روش درختان تصمیمگیری به طبقه بندی کیفیت آبهای زیرزمینی در منطقه اردبیل پرداختند و مشاهده کردند که این روش قادر است کیفیت آبهای زیرزمینی را تنها با استفاده از دو پارامتر هدایت الکتریکی و بارش تجمعی، به خوبی طبقه بندی کند. ستاری و همکاران (2016 (با استفاده از روشهای نزدیکترین همسایگی و رگرسیون بردار پشتیبان به پیشبینی هدایت الکتریکی و مقدار کل جامدات محلول در آب در رودخانه لیقوانچای پرداختند. نتایج نشاندهنده عملکرد بهتر روش رگرسیون بردار پشتیبان در این زمینه میباشد. هدف از مطالعه حاضر، ارزیابی عملکرد روشهای مدل درختی M5 و رگرسیون بردار پشتیبان در برآورد میزان نسبت جذبی سدیم آب رودخانه باراندوز چای میباشد.

Authors

محمدتقی ستاری

عضو هیات علمی گروه مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز

علی رضازاده جودی

باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد مراغه، دانشگاه آزاد اسلامی، مراغه، ایران

فروغ صفدری

کارشناسی ارشد مهندسی منابع آب، دانشگاه تبریز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • _ سلطانی، جابر.، سارانی، نوشین و معاشری، سید علی (1391)، ...
  • _ شهرابی، جمال و ذوالقدر شجاعی، علی (1390)، «داده‌کاوی پیشرفته»، ...
  • _ ناوه، هادی، خلیلی، کیوان.، اعلمی، محمدتقی و بهمنش، جواد ...
  • _ Saghebian, Seyyed Mehdi. Sattari, Mohammad Taghi. Mirabbasi, Rasoul. Pal, ...
  • _ Sattari, Mohammad Taghi, Rezazadeh Joudi, Ali and Kusiak, Andrew ...
  • Vapnik, Vladimir (1995), "The nature of statistical learning theory". Springer, ...
  • نمایش کامل مراجع