سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

پیش بینی کیفیت زه آبها ناشی از بهره برداری و اصلاح اراضی شور و سدیمی خوزستان

Publish Year: 1387
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,576

This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

IDNC02_067

Index date: 6 October 2008

پیش بینی کیفیت زه آبها ناشی از بهره برداری و اصلاح اراضی شور و سدیمی خوزستان abstract

بسیاری از اراضی دشت خوزستان بویژه در مناطق مرکزی و جنوبی شوری بسیار بالایی دارند و اصلاح این اراضی نیازمند آبشویی در ابتدا و اعمال نیاز آبشویی(Leaching Fraction) در طول دوره بهره برداری می باشد. بنابراین قبل از این که هرگونه عملیات اصلاحی و یا بهره برداری از این اراضی صورت گیرد، بایستی راه حلی برای دفع زه آبهای حاصل اندیشیده شود . بخشی از این زه آبها در زمان آبشویی اولیه تولید می شود که معمولاً کیفیت بسیار پائینی داشته و دارای شوری زیادی می باشد. در طول دوره آبشویی، عمق 90 - 70 سانتیمتری خاک شسته شده و نمکهای اضافه این بخش از خاک تخلیه می شود .برآورد میزان شوری زه آبها در طول دوره آبشویی به عوامل زیادی مانند شوری اولیه خاک، راندمان آبشویی، روش آبشویی و آبیاری، نوع نمکهای خاک، عمق استقرار زهکشها، سطح آب زیرزمینی و غیره بستگی دارد . بر این اساس مدلهای مختلفی برای پیش بینی کمیت و کیفیت زه آبها در طول دوره آبشویی برای اراضی غرب رودخانه کارون و جنوب کرخه ارائه شد . در این تحقیق به مقایسه نتایج حاصل از آزمایش های میدانی مختلف در آبشویی اراضی و داده های حاصل ا ز به کارگیری مدلها می پردازد و در نهایت بهترین رابطه را معرفی خواهد کرد . برای به دست آوردن داده های میدانی از نتایج آبشویی خاکهای شور با وضعیتی مشابه با وضعیت خاکهای منطقه مورد مطالعه و با سه تکرار استفاده شد.

پیش بینی کیفیت زه آبها ناشی از بهره برداری و اصلاح اراضی شور و سدیمی خوزستان Keywords:

پیش بینی کیفیت زه آبها ناشی از بهره برداری و اصلاح اراضی شور و سدیمی خوزستان authors

سیروس جعفری

استادیار گروه خاکشناسی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین

عبد علی ناصری

دانشیار دانشکده مهندسی علوم آب دانشگاه شهید چمران اهواز

محمود حاجیشاه

کارشنس ارشد شرکت مهندسی مشاور سازآب پردازان

مجید شریفی پور

کارشناس ارشد شرکت مهندسی مشاور سازآب پردازان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
بی نام. 1383. طرح جمع آوری زه آب شبکه های ...
بی نام. 1378. گزارش مطالعات اصلاح و بهسازی اراضی طرح ...
بی نام . 1376. مطالعات مرحله اول طرح توسعه کشت ...
بی نام . 1370. پروژه آبیاری و زهکشی شهید چمران ...
بی نام . 1379. بررسی میزان و نحوه شوری زدایی ...
دیناروند، ج. چرم، م. و س. جعفری. 1384. امکان استفاده ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "پیش بینی کیفیت زه آبها ناشی از بهره برداری و اصلاح اراضی شور و سدیمی خوزستان" توسط سیروس جعفری، استادیار گروه خاکشناسی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین؛ عبد علی ناصری، دانشیار دانشکده مهندسی علوم آب دانشگاه شهید چمران اهواز؛ محمود حاجیشاه، کارشنس ارشد شرکت مهندسی مشاور سازآب پردازان؛ مجید شریفی پور، کارشناس ارشد شرکت مهندسی مشاور سازآب پردازان نوشته شده و در سال 1387 پس از تایید کمیته علمی دومین همایش ملی مدیریت شبکه های آبیاری و زهکشی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله زه آبها، کرخه، آبشویی، شوری، اصلاح اراضی هستند. این مقاله در تاریخ 15 مهر 1387 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1576 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که بسیاری از اراضی دشت خوزستان بویژه در مناطق مرکزی و جنوبی شوری بسیار بالایی دارند و اصلاح این اراضی نیازمند آبشویی در ابتدا و اعمال نیاز آبشویی(Leaching Fraction) در طول دوره بهره برداری می باشد. بنابراین قبل از این که هرگونه عملیات اصلاحی و یا بهره برداری از این اراضی صورت گیرد، بایستی راه حلی برای دفع زه آبهای حاصل ... . برای دانلود فایل کامل مقاله پیش بینی کیفیت زه آبها ناشی از بهره برداری و اصلاح اراضی شور و سدیمی خوزستان با 7 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.