سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

امکان سنجی بارورسازی ابرها در منطقه سیستان با استفاده از پارامترهای هواشناسی

Publish Year: 1395
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 769

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ICSAU04_0239

Index date: 2 August 2017

امکان سنجی بارورسازی ابرها در منطقه سیستان با استفاده از پارامترهای هواشناسی abstract

با توجه به قرارگیری منطقه سیستان در یکی از گرم و خشک ترین اقلیم های کره زمین، این منطقه همواره در معرض خشکسالی های شدید قرار داشته است. کمبود بارش (میانگین 59 میلی متر) به همراه تبخیر بسیار زیاد (میانگین 4747 میلی متر)، عمق کم دریاچه هامون و همچنین عدم برقراری حق آبه سیستان توسط دولت افغانستان، از جمله مهمترین عوامل تشدید کننده خشکسالی سیستان هستند. بارورسازی ابرها از جمله راه های موثر کاهش خشکسالی هیدرولوژیکی است. بعبارتی بارور سازی ابرها اجرای فرایندی هوشمندانه بر روی ابرهای مستعدی است که در حالت عادی بارش انجام نمی دهند. این عمل موجب بارش ابرهای مستعد شده وس بب افزایش اب قابل استفاده در دسترس و جلوگیری از ریزش نابجای تگرگ های مخرب خواهد شد. در این مقاله با بررسی پارامترهای هواشناسی، امکان بارورسازی ابرها در منطقه مورد مطالعه قرار گرفته است. ابتدا با بررسی و تحلیل پارامترهای هواشناسی نظیر دما (میانگین، بیشینه و کمینه)، بارش، تعداد روزهای بخبندان و تعداد روزهای توام با گردو غبار در ایستگاه های سینوپتیک زابل و زهک، ماه های مستعد جهت بارورسازی انتخاب گردید. سپس با استفاده از نقشه های آزمایشگاه تحقیقاتی سیستم زمین (ESRL) پارامترهای هواشناسی هم دما، سرعت و جهت باد در ماه های مورد نظر، امکان وقوع بارش در صورت بارور سازی بررسی شد. در انتها مشخص گردید ماه های نوامبر، دسامبر، ژانویه، فوریه و مارس جهت بارور سازی مناسب خواهند بود.

امکان سنجی بارورسازی ابرها در منطقه سیستان با استفاده از پارامترهای هواشناسی Keywords:

امکان سنجی بارورسازی ابرها در منطقه سیستان با استفاده از پارامترهای هواشناسی authors

محمد سالخورده حقیقی

عضو هیات علمی دانشگاه زابل، گروه مهندسی عمران

امیر گلستانه

دانشجوی کارشناسی دانشگاه زابل، گروه مهندسی عمران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
سازمان هواشناسی کشور، وزارت راه و شهرسازی ...
پیری، ح، انصاری، ح. بررسی خشکسالی دشت سیستان و تاثیر ...
افروزه، ف، چابکرو، غ، اکبری، س. اثرات منفی خشکسالی و ...
http ://www. e srl .noaa. gov/p s d/cgi -b in/data/compo ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "امکان سنجی بارورسازی ابرها در منطقه سیستان با استفاده از پارامترهای هواشناسی" توسط محمد سالخورده حقیقی، عضو هیات علمی دانشگاه زابل، گروه مهندسی عمران؛ امیر گلستانه، دانشجوی کارشناسی دانشگاه زابل، گروه مهندسی عمران نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی چهارمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله بارورسازی ابرها، منطقه سیستان، خشکسالی هیدرولوژیکی هستند. این مقاله در تاریخ 11 مرداد 1396 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 769 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که با توجه به قرارگیری منطقه سیستان در یکی از گرم و خشک ترین اقلیم های کره زمین، این منطقه همواره در معرض خشکسالی های شدید قرار داشته است. کمبود بارش (میانگین 59 میلی متر) به همراه تبخیر بسیار زیاد (میانگین 4747 میلی متر)، عمق کم دریاچه هامون و همچنین عدم برقراری حق آبه سیستان توسط دولت افغانستان، از جمله مهمترین ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی خشکسالی طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله امکان سنجی بارورسازی ابرها در منطقه سیستان با استفاده از پارامترهای هواشناسی با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.