سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مطالعه و شناخت بافت تاریخی محله سنگ سیاه شیراز با تکیه بر فضای شهری گذر حاج زینل

Publish Year: 1395
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,054

This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ICSAU04_2346

Index date: 2 August 2017

مطالعه و شناخت بافت تاریخی محله سنگ سیاه شیراز با تکیه بر فضای شهری گذر حاج زینل abstract

بافت فرسوده تاریخی به عنوان هویت و تبلور فرهنگ آن شهر می باشد. بنابراین بر حفظ ارزش های موجود در آن در زمان مطالعه و شناختتاکید می شود. اهمیت و ضرورت حفظ آثار کهن، نه به عنوان پدیده های نمادین، بلکه به دلیل شناخت سیر تحول و تکامل تاریخ شهر سازی وتمدن شهر نشینی، حفظ هویت و اصالت شهری و تبیین حیات شهری بر اساس شواهد و مدارک علمی همواره مورد توجه بوده است. اولویت درحفاظت یک اثر تاریخی حفظ ارزش های اثر است. بافت های تاریخی شهری نیز یکی از این آثار تاریخی هستند. گستردن پوششی بر رویبافت های تاریخی شهری به منظور حفاظت و پاسداری از ارزشهای موجود در بطن آنها مستلزم ساخت پایه های فراوانی است. یکی از این بنیان هاو شاید مهمترین آنها، شناخت، تعریف و تبیین درست ارزشهای پنهان در بافت های تاریخی شهری است. ارزشهایی که هر قومی و هر ملتی درطول تاریخ زندگی خویش مجموعه ای از آنها را ایجاد، کسب و یاتجربه کرده است و در صورت پاسداشت این ارزشها و حفظ و صیانت از آنهاموجبات دوام و تکامل خود را فراهم خواهد کرد. هدف این مقاله این است تا با شناسایی و معرفی ارزش های موجود در بافت های تاریخی شهری درحالت کلی و سپس بررسی و تشخیص بعضی از این ارزشها در بافت تاریخی شهرستان شیراز(گذر حاج زینل واقع در محله سنگ سیاه) به عنوانمطالعه موردی ضرورت حفظ و پاسداری از این ارزشها را بیشتر و بهتر نمایان سازد. روش این پژوهش توصیفی و تحلیلی می باشد و از منابعکتابخانه ای و بازدید میدانی استفاده شده است.

مطالعه و شناخت بافت تاریخی محله سنگ سیاه شیراز با تکیه بر فضای شهری گذر حاج زینل Keywords:

مطالعه و شناخت بافت تاریخی محله سنگ سیاه شیراز با تکیه بر فضای شهری گذر حاج زینل authors

حمیدرضا جیحانی

استادیار دانشکده هنر و معماری، دانشگاه کاشان، کاشان، ایران

امید آرمان نژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی، تهران، ایران

مسلم حیدری

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی، تهران، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
برزگر، م. (1382). شهر سازی و ساخت اصلی شهر. شیراز: ...
پیرنیا، م. (1372). معماری اسلامی ایران (چاپ دوم). تهران: انتشارات ...
توکلی، ج؛ و استادی، م. (1388). تحلیل پایداری محله های ...
_ حبیبی، ک؛ پور احمد، ا؛ ومشکینی، ا.(1389). بهسازی و ...
_ حناچی، پ. (1386). بررسی تطبیقی تجارب مرمت شهری در ...
شارع پور، م. (1391). جامعه شناسی شهری. تهران: انتشارات سازمان ...
فلامکی، م. (1385). مجموعه مقالات اولین سمینار مرمت بناها و ...
کریر، ر. (1384). فضای شهری. ترجمه: خسرو هاشمی نژاد(1386). تهران: ...
کریمی؛ ب؛ اقبالی، ر؛ و شیخ الاسلامی، ع. (1389). ارزیابی ...
_Coomer, 1999, Quest for a Sustainable Society, Oxford, Pergamon. ...
_Colantonio, Andrea. (2009), Measuring Socially Sustainable Urban Regeneration in Europe, ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "مطالعه و شناخت بافت تاریخی محله سنگ سیاه شیراز با تکیه بر فضای شهری گذر حاج زینل" توسط حمیدرضا جیحانی، استادیار دانشکده هنر و معماری، دانشگاه کاشان، کاشان، ایران؛ امید آرمان نژاد، دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی، تهران، ایران؛ مسلم حیدری، دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی، تهران، ایران نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی چهارمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله بافت تاریخی، فضای شهری، مطالعه و شناخت، گذر حاج زینل هستند. این مقاله در تاریخ 11 مرداد 1396 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2054 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که بافت فرسوده تاریخی به عنوان هویت و تبلور فرهنگ آن شهر می باشد. بنابراین بر حفظ ارزش های موجود در آن در زمان مطالعه و شناختتاکید می شود. اهمیت و ضرورت حفظ آثار کهن، نه به عنوان پدیده های نمادین، بلکه به دلیل شناخت سیر تحول و تکامل تاریخ شهر سازی وتمدن شهر نشینی، حفظ هویت و اصالت شهری و ... . برای دانلود فایل کامل مقاله مطالعه و شناخت بافت تاریخی محله سنگ سیاه شیراز با تکیه بر فضای شهری گذر حاج زینل با 14 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.