بررسی پارامترهای اثر گذار بر تعیین الگوی شوری در منطقه تحت تأثیر جزر و مد رودخانه ها با استفاده از MIKE11نرم افزار و تطبیق آن با مدل تحلیلی

Publish Year: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,257

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ICCE08_761

تاریخ نمایه سازی: 28 آبان 1387

Abstract:

یکی از را ههای جلوگیری از پیشروی آب شور به درون خورها کنترل دبی جریان آب شیرین ورودی به رودخان ههاست. هر چه دبی آب شیرین ورودی بیشتر باشد، عقب نشینی آب شور دریا بیشتر و سریعتر صورت م یگیرد. از طرفی به علت ارزشمند بودن منابع آب شیرین رودخانه، همواره امکان رها سازی مقادیر متنابعی از آب شیرین وجود ندارد. رودخانه هندیجان از سمت دریا تحت تاثیر شوری ناشی از جزر و مد م یباشد و امواج جزر و مدی که از دریا وارد رودخانه م یگردد، دارای غلظت بالایی از شوری هستند. جهت انجام پروژه های آبیاری و آبرسانی و پرورش شیلات و صنعت کشاورزی لازم است غلظت شوری در نقاط مختلف بر حسب فاصله از دریا و در مواقع بحرانی کم آبی تعیین شود. زیرا مسئله شوری آب دریا در مواقعی از سال که دبی رودخانه کم است و مصرف آب بالاتر است حادتر م یگردد بگون های که گاهی دیگر نمی توان از آب رودخانه استفاده نمود و رودخانه را اصطلاحا مرده می نامند. روشن است که بررسی این پدیده بدون مدل ریاضی جامع امکان پذیر نمی باشد و یکی از پارامترهای موثر جهت مدلسازی شوری در شرایط جزر و مدی، ضریب پخش و شرایط هیدرولیکی رودخانه م یباشد. لذا در این تحقیق ابتدا با انجام یک آنالیز حساسیت نقش پارامترهای اثر گذار بر مدلسازی پخش و انتقال شوری با استفاده از نرم افزار MIKE11 در شرایط جزر و مدی تعیین و پس از آن با استفاده از داده های میدانی گردآوری شده از رودخانه هندیجان مدل تهیه شده کالیبره و سناریوهای مختلف نفوذ آب شور دریا به درون رودخانه هندیجان مورد بررسی قرار گرفت و نهایتا نتایج حاصل از مدل عددی با نتایج مدل تحلیلی پخش و نتقال شوری در شرایط جزر و مدی مقایسه گردید.

Authors

مرتضی زرگر

کارشناس هیدرولیک ، شرکت مهندسین مشاور دزآب

حسین محمد ولی سامانی

استاد دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه شهید چمران اهواز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • حسین محمد ولی سامانی (1382)" مدل ریاضی تحلیلی یک بعدی ...
  • DHI. (2005), "MIKE11. A modeling System for Rivers and channels, ...
  • Harleman.D., and Ippen.A., August, (1960), "The turbulent diffusion and gravitational ...
  • نمایش کامل مراجع