سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی اثرات نوسازی به شیوه اعیانسازی بر هویت شهری و نقش آندر سرنوشت بافتهای مورد مداخله (نمونه موردی محله سولوکول، ترکیه)

Publish Year: 1396
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,057

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

KBAU01_112

Index date: 4 September 2017

بررسی اثرات نوسازی به شیوه اعیانسازی بر هویت شهری و نقش آندر سرنوشت بافتهای مورد مداخله (نمونه موردی محله سولوکول، ترکیه) abstract

نوسازی در دایره مفاهیم مطالعات شهری به اقداماتی گفته میشود که در جهت احیاء و ساماندهی حوزههای رو به زوال و بافتهای فرسوده شهر- با به کارگیری روشهای متنوع، بسته به هدف و مسایل پیشرو- انجام میگیرد. نوسازی در ابتدا بر این باور استوار بود که با نوسازی کالبد، خیابانها و ساختمانها، بی نیاز از توجه به تاریخ و زمینه موجود، زندگی شهری نیز نو خواهد شد. اعیان سازی نیز به عنوان یکی از انواع نوسازی، از روشهای مداخله در بافتهای فرسوده بوده که همواره مورد بحث است. در این روش، مداخله در بافت از بالا و توسط مسیولین و متخصصین و عموما بدون دخالت شهروندان اعمال میگردد و با تخریب بناهای قدیمی، افزایش اجارهبها و بیتوجهی به نیازهای ساکنین در فرآیند مداخلاتموجب میشود ساکنین سابق حوزههای نوسازی شده، خود را در محیط بیگانه یابند. این فرآیند علاوه بر فروپاشی هویت فرهنگی و منظر تاریخی محله میتواند منجر به ترک اجباری حوزه از طرف ساکنین شده و ویرانی ساختار اجتماعی محله و بافت را به همراه داشته باشد. همچنین عملیات اعیان سازی ممکن است به شیوههای رادیکالتری اعمال گردد و حکومت محلی راسا برای جابجایی ساکنین اقدام کرده و عرصه را برای هرگونه مداخله آزادانه در بافت خالی نماید. مسلم است که این اقدامات و به تبع آن، این جابجاییها تاثیرات گستردهای بر هویت شهری، اجتماعی و فرهنگی محلات دارد. در این راستا مقاله حاضر ابتدا به بررسی مفهوم اعیان سازی به عنوان یکی از شیوههای نوسازی شهری و بیان تبعات و تغییرات ناشی از آن پرداخته، سپس با معرفی مفاهیم وابسته به هویت و بررسی اسناد مرتبط با نمونه مورد مطالعه به تحلیل تاثیر پروژههایاعیانسازی بر هویت محله و نقش آنها در تعیین سرنوشت بافتهای شهری مورد مداخله میپردازد. روش این پژوهش تحلیلی – توصیفی و روش گردآوری اطلاعات کتابخانه ای و اسنادی می باشد.

بررسی اثرات نوسازی به شیوه اعیانسازی بر هویت شهری و نقش آندر سرنوشت بافتهای مورد مداخله (نمونه موردی محله سولوکول، ترکیه) Keywords:

بررسی اثرات نوسازی به شیوه اعیانسازی بر هویت شهری و نقش آندر سرنوشت بافتهای مورد مداخله (نمونه موردی محله سولوکول، ترکیه) authors

ندا شیخ

دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری دانشگاه علم و صنعت ایران،

سارا نوریکیا

کارشناس ارشد طراحی شهری از دانشگاه شهید بهشتی،

مقاله فارسی "بررسی اثرات نوسازی به شیوه اعیانسازی بر هویت شهری و نقش آندر سرنوشت بافتهای مورد مداخله (نمونه موردی محله سولوکول، ترکیه)" توسط ندا شیخ، دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری دانشگاه علم و صنعت ایران،؛ سارا نوریکیا، کارشناس ارشد طراحی شهری از دانشگاه شهید بهشتی، نوشته شده و در سال 1396 پس از تایید کمیته علمی نخستین کنفرانس ملی به سوی شهرسازی و معماری دانش بنیان پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله نوسازی، اعیان سازی، هویت ، بافت فرسوده، ترکیه هستند. این مقاله در تاریخ 13 شهریور 1396 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1057 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که نوسازی در دایره مفاهیم مطالعات شهری به اقداماتی گفته میشود که در جهت احیاء و ساماندهی حوزههای رو به زوال و بافتهای فرسوده شهر- با به کارگیری روشهای متنوع، بسته به هدف و مسایل پیشرو- انجام میگیرد. نوسازی در ابتدا بر این باور استوار بود که با نوسازی کالبد، خیابانها و ساختمانها، بی نیاز از توجه به تاریخ و زمینه ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی بافت فرسوده طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی اثرات نوسازی به شیوه اعیانسازی بر هویت شهری و نقش آندر سرنوشت بافتهای مورد مداخله (نمونه موردی محله سولوکول، ترکیه) با 12 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.